-
evo i mi se prijavljujemo i ocekujemo kozice jer smo bili prekljuce kod pijateljice cija djeca su ih imali ( otisli smo mada smo znali da djeca imaju kozice jer je bolje da ih adrian sta prije preboli).
ja sam ih imala prije 3 godine i mislila sam da cu umrit.... imala sam ih svugdi, po licu, u usima, nosu, po usnama, ledja.... ma uzas. 9 dana muke.
zena koja radi samnom ih je isto kao i ja dobila od jednog ucenika ali ona ih je dobila po vagini :shock: i kaze da je mislila da ce umrit .
moja sveki ih je isto prebolila kao starija i dobila ih je u grlu :shock:
ja sam mazala nekom roza kremom da se osuse a na rukama sam imala rukavice jer me sve uzasno svrbilo. poslije sam cula da nije dobro da se tusiras dok imas te kozice jer krasta onda sama otpadne i ne ostaju oziljci. tusiranje nakon 9 dana je bilo ravno mrsavljenju od 3 kile.
-
Ivarice, jesi li pojela kakvu novu (egzotičnu ili konzerviranu) hranu? Ili popila neki novi lijek? Ili kakvo piće s umjetnim bojama?
Nisu kozice, ali ne zvuči baš veselo...
-
mamazika, pocela sam koristiti pred par dana novi Dove super s..nesto shower, pomislila sam bas da je zbog tog pa prestala jutros koristiti.
-
i da, napravila sam tri vrste kolaca, nekoliko kilograma toga i sve sama pojela
sto se tice kupanja, na osnovu ivarovog iskustva mislim da mu je 3 kupanja u 12 dana bilo sasvim taman, i da se kozice lijepo osuse i da onda razmeksano otpadaju. ipak, mislim da ce imati par oziljaka.
-
A vjerojatno je Dove, oni tako naparfimiraju stvari (osim onih koje su baš bez mirisa) da padneš u nesvjest.
Meni se prošle zime pojavio osip po tijelu od Nivea milijeka Q10plus ili tako nekako... na kraju su bile kao tanke kraste (kao da sam se ogrebla recimo na fini cement
), užas jedan, nek mi visi tiba preko šava, samo da me više tak ne svrbi...
-
Da ne otvaram novi topic,
jučer smo bili u kontaktu s curicom koja ima vodene kozice. Izbile su joj prošle nedjelje, znači jučer joj je bio 9-ti dan. Kolika je vjerojatnost da će ih i Fran dobiti?
Čitala sam više izvora i svagdje se drugačije tumači koliko je vrijeme inkubacije.
-
Ako su joj sve već bile u fazi krasti= nikakva. A ako i nisu, što je gotovo nevjerojatno za deveti dan= minimalna.
Inkubacija- od 11-23 dana maksimalno, najčešće -21.
-
Zaboravila sam napisati da je Fran malčice prehlađen, curi mu nosić i tako to. Znači, oslabljen mu je imunitet. Jel to ima kakve veze? Ma nije meni bed da ih i dobije, šta sad, dobit će ih prije ili kasnije u vrtiću ili školi, ali mi je bed sad jer idemo u naredna 3 tjedna na dvije svadbe, a on bi bio sav u krastama. Ili uopće ne bi išli.
-
šanse da ih dobije bi trebale biti nikakve.zarazne su 24h prije nego što izbiju i dok se ne stvore kraste,a to je u principu dva dana od izbijanja
-
Hvala cure, budemo vidjeli kako će se završiti.
-
mama u strahu od kozica
...e moje mame sve je pod kontrolom dok klinci imaju vodene..
ja sam u 14 tjednu nisam ih preboljela i eto malena mi dobila koze i sad je totalna frka..
ja sam svojoj doktorici sve bila napomenula ali nisam znala za cjepiva ..
evo sutra je sedam dana da smo malenu morali totalo izolirati od mene i tako mi je grozno em zbog neizvjesnosti dal ću ih dobiti em zbog male koja je puna koza a nisam uz nju..
sutra mi vade krv da vidimo mogućnost od zaraze a onda?
držite fige a poruka budućim mamama koje ih nisu imale da se cijepe na vrijeme
-
i moja frendica je imala kozice u trudnoći.tjedan dana su je ostavili u bolnici na nekakvoj terapiji i poslije je rodila zdravu bebu.
btw.tvoja curica više nije zarazna
-
Ako još ima nezakrastanih plikova, zarazna je. Mojim dečkima su plikovi između nožnih prstiju još trajali nekih 10 dana od prvog plika koji je izbio. Također, ako postoje plikovi u ustima ili na dišnim putevima, ne možeš znati kad će oni zarasti. D. je kašljao jako dugo jer je najvjerojatnije dobio kozice i na dišnim putevima (sigurno su bile u ustima). Kad si izdržala toliko daj još malo. Iako su najzaraznije prije nego što izbiju.
-
nalazi u utorak
danas sam vadila krv pa će mi vidjeti dali sam se zarazila,nalazi će mi biti u utorak i to preko svih mogućih veza u bolnici.
malena mi je još u izolaciji i dok ne odpadne zadnja krasta je za mene opasna,za slučaj da dobijem varicela virus neću smjeti zadržati bebu ?
mislim da ću poluditi jer su me mogli cjepiti protiv i sve bi bilo ok.
u zagrebu se to normalno radi .joj držite mi fige
-
Da li znaš koliko je uopće opasno da ih dobiješ sada u 14-15 tjednu?
Varicella (Chickenpox)
Infection in the mother presents as fever followed by small papules evolving into vesicules, pustules and crusts. The rash begins on face and scalp then spreads to trunk. The incubation period ranges from 10 to 21 days. The patient is contagious for 1-2 days before the onset of rash until all lesions are crusted. The crusts are not infectious.
TERATOGENIC: Primary varicella infection during the first half of pregnancy has been associated with limb hypoplasia, cicatricial lesions,psychomotor retardation, cutaneous scars, chorioretinitis, cataracts, cortical atrophy, microcephaly, microphthalmus, and IUGR. The risk of developing the syndrome is 1% if less than 20 weeks and 2% at 13-20weeks [1,2].
In a prospective study of varicella and herpes zoster in pregnancy no infants with clinical evidence of intrauterine infection were born to the 366 women with reactivation of the varicella-zoster virus (shingles)throughout their pregnancies [2].
VZIG
"Administration of VZIG to susceptible, pregnant women has not been found to prevent viremia, fetal infection, congenital varicella syndrome, or neonatal varicella. Thus, the primary indication for VZIG in pregnant women is to prevent complications of varicella in the mother, rather than to protect the fetus.
VZIG is supplied in two different dosages -- the 125-U vial and the 625-U vial. The recommended dose is 125 U/10 kg (22 lbs) of body weight, up to a maximum of 625 U. The minimum dose is 125 U; fractional doses are not recommended. " [3]
Newborns are administered VZIG if the mother had onset of chickenpox < 5 days before delivery to 48h postpartum. should receive another full dose of VZIG. [2]
REFERENCES:
1.Pastuszak AL, Levy M, Schick B, et al: Outcome after maternal varicella infection in the first 20 weeks of pregnancy. N Engl J Med 1994;330:901-5. MEDLINE
2.Enders G, Miller E, Cradock-Watson J, Bolley I, Ridehalgh. Consequences of varicella and herpes zoster in pregnancy: prospective study of 1739 cases. Lancet 1994; 343:1548-51. MEDLINE
3. Prevention of Varicella: Recommendations of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP)MMWR 45(RR11);1-25
ADDITIONAL READING:
Chickenpox in pregnancy
The Royal College of Obstetricians and Gynecologists
Varicella-zoster infection in pregnancy
2002 Contemporary OB/GYN
Created: 12/10/2001
Last update: 1/29/2003
Link na ovo drugo (prvi ne radi) jer je jako dugačko da sve kopiram:
http://www.contemporaryobgyn.net/obg....jsp?id=138872
-
Poslala post prebrzo...
po ovom rizik da dijete oboli je nekih 2 posto, ako sam dobro shvatila.
U onom drugom tekstu (na linku) je sve jako opširno objašnjeno, čak i moguća terapija.
Držim ti fige da ti nađu "stara" protutijela koja će značiti da si preboljela kozice i da si imuna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma