-
Alergija i provjetravanje prostorija
Molim mame koje imaju alergičnu djecu da mi napišu kako rješavaju provjetravanje stana.
Uopće ne znam kad je najbolje vrijeme za provjetravanje stana (čini mi se nikad) - je li ujutro, navečer, kako dugo...
Meni bi najviše odgovaralo kad bi prozori bili otvoreni non-stop i da mi u stan ulazi onaj krasan miris proljeća (imamo livadu iza stana), ali i MM i moj stariji sin su alergični na pelud trava, ambroziju, ...
Što da vam velim: stalno smo u zatvorenom od ranog proljeća do kasne jeseni :/ Čim otvorim prozor počnu šmrcati/kihati/kašljati.
Pa ja sad s bebom provodim vrijeme uglavom vani, ali oni ne mogu.
Ajmo, savjet na sunce!
-
Kolko ja znam najbolje je provjetravat stan rano ujutro i kasnije navečer kad je najmanja koncentracija peluda u zraku i tad nije bitno kolko dugo provjetravate. Isto tak na vremenskoj (bio) prognozi govore kad je najveća koncentracija peluda, pa se možete i prema tome ravnat.
-
Kad pada kisa je najbolje, pa probaj hvatat takve dane. Nikako kad puse vjetar, onda sve nosi u kucu.
-
evo meeeeeeeee, zivim sa teskim alergicarem pa su i kod mene najcesce u proljece i ljeto zatvoreni prozori a luftam samo navecer.
u spavacoj imamo ventilator na plafonu. koristimo usisavac koji je bas za alergicare i ne ispusta prasinu vec je zadrzava ( ima HEPA-filtere).
ja bi ti savjetovala da kupis jedan aparat ( mi ga bas namjeravamo kupiti) koji prociscava zrak i reducira pelud i do 88% a usput i mirise duvana ili ispusne gasove od auta. ovaj aparat se rekomendira od asma i alergijskog udruzenja. prociscava 330m2 zraka na sat sta znaci da procisti sobu od 25m2 cetiri puta. trosi 20w sta je potrosnja jedne zarulje.
aparat se zove Oxyger a proizvodi ga elektrolux i kosta do 3 000 kuna
-
krivo sam napisala naziv aparata
zove se Oxygen
-
od 10-16h ne otvarati prozore,tad je koncentracija peludi najveća
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-