Mislim da smo svi imali barem jednu neugodnu uspomenu na razdoblje trudnoće i poroda, pa ajmo malo u veselijem tonu...![]()
- svako jutro u 6 sati izlazila sam iz kuće pustiti tadašnjeg kućnog ljubimca, apricot pudlicu Mazu, na wc, usput sam uzela Jutarnji iz sandučića i udisala jutarnju svježinu. Onda sam si skuhala Nesicu i, uz Mazino mljackanje tijekom njenog doručka, s užitkom prečitavala novine dobrih 2 sata. Nakon toga MAza je redovito legla kraj mene i stavila svoju glavicu na moju bušu i tako bismo otkunjale sat vremena...![]()
- nedjeljom je išao Salto na RTL-u. Redovito sam ga pratila, onako izvaljena na bračnom krevetu sa ooooogromnim trbuhom. Svaki put sam se barem malo upiškila od smijeha.
- kad god sam išla na kontrolu u trudničku ambulantu, preplavljao me osjećaj ponosa što sam trudna i dolazilo mi je da izljubim sve one trbušaste ženskice u čekaonici.
- često samse slikala u različitim razdobljima trudnoće, baš onako iz profila da se vidi kako buša raste.
- pod tušem, pjevušila sam pjesmicu "Zeko i potočić" i redovito dobila bubanje u bušu od strane mog sina. Više mu se sviđalo kad sam zviždukala melodiju, tada je bio miroljubiviji i nije se ritao. Valjda mi je glas previše odzvanjao u kupaonici. Stela nije imala stav o pjesmici.
- imam jednu genijalnu kariranu flanelsku košulju koju sam non-stop nosala i bila sam ko mali mucasti medo u njoj. Danas kad ju ponekad obučem kao da osjetim lupkanje u buši i odmah me preplave nježne uspomene na trudnoću.
- nikad neću zaboraviti sjaj na svom licu tijekom trudnoće.
- koliko god sam mogla sjediti za računalom, bila sam na Rodi i uživala u pričama iskusnih mama, bile su mi kao neka ohrabrilica za moj pohod i da nije bilo Rode bila bih izgubljena na porodu. Rodi velika!!!
(ima toga još, sjetit ću se...)
Ajmo cure, pišite, sigurno ćete se s guštom sjetiti tih slatkih trenutaka!!!
![]()

!!!
)
Odgovori s citatom
ni drugi nije radio grube pokrete, ali u prvoj trudnoći me je to fasciniralo, jer sam uvijek slušala od drugih o famoznom "ritanju", boli u rebrima itd.
)...
dotakao svojim krilima s lijeve strane trbuha