Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Koliko kašice da dam?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Koliko kašice da dam?

Naime, počeli smo s dohranom prije nekih tjedan dana, i jede rižu, mrkvu, i breskvu. Problem, ili ne-problem, je taj što ona bez problema i prigovora pojede koliko god ja pripremim (oko 10-15 žličica rižine pahuljice + 5-6 žličića kašice od mrkve ili breskve), turbo brzinom, i traži još. Dam joj malo vode, pa ju podojim, i doji kao da nije ništa pojela. Već sam uvela i drugi obrok, ali količinski, ona doji kao i prije...

Sad ne znam: da li joj dajem premalo, pa je stvarno gladna, ili joj nije fino, pa papa mlijeko jer je naviknuta na to...ili možda neki skok u razvoju?

Savjeti? :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mene to zanima, valjda će se naći koja mama s profesionalnim i osobnim iskustvom. Ja sam svoju bebu danas vratila skroz na prsa jer joj je bilo tako fino jesti kašice da odjednom više nije bila zainteresirana za dojenje. Pa je danas dobio svega par žličica kruške, da se pokaka konačno. (ali još ništa )

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kopiram ovdje svoj odgovor sa drugog topica:

Citiraj Frida prvotno napisa
    Cure, na portalu imate dva teksta u kojima ćete naći odgovore na neka od vaših pitanja:

Dali je moja beba spremna za dohranu i

Kako i kada ponuditi čvrstu hranu!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage mlade mame, vi se brinete što bebe hoće jesti drugu hranu osim mlijeka, a nekima je to san. I mene je moja (sad već 2,5 godišnja curica) dobro iznenadila količinama koje je odmah po početku dohrane prihvatila. Hm, pa davala sam joj dva obroka (voćni i slani) i mislim da je količina bila onako, kao jedna šolja za čaj, puna. I skoro uvijek je sve pojela.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kopiram ovdje svoj odgovor sa drugog topica:

Cure, na portalu imate dva teksta u kojima ćete naći odgovore na neka od vaših pitanja:

Dali je moja beba spremna za dohranu i

Kako i kada ponuditi čvrstu hranu!
    Pogledala sam, ali ne navode neku idealnu količinu...definitivno je spremna, ali se bojim da joj ne dajem dovoljno, pa me zapravo zanima koja je idealna količina za dijete koje želi (skoro stalno) jesti... :?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Svako dijete je individua za sebe, ne postoji idealna količina za sve.

Prati ju, ona će ti najbolje pokazati kada joj je dovoljno!

zgembo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam isto bila iznenadjena kolicinom hrane koju je moj mali na pocetku dohrane jeo. mislim i sad smo na nekim pocecima ali on jednostavno ako mu se nest osvidja pojede od prilike 200 grama te hrane. ja sam mjerila u stavljala u onu bocicu od (kršitelj koda)ove hrane- onu veliku od 195 grama i sve je znao popapati.
    tako da se ne trebas brinuti ako hoce daj, ali ne previse- mislim da je ta mjera od prilike optimalna.
    moj npr ujutro poslije podoja pojede zdjelicu frutolina (6 supenih kasika i 2 dcl vode) i opet za pola sata pred spavanje doji kao da nista nije jeo.
    i ja sam se brinula pa mu smanjivala kolicinu, ali sam vidjela da on jednostavno jede mal ovise nego sam ja ocekivala, a kad mu je dosta samo okrene glavu
    tako da bi mogla probati sa necim laganim, mozda breskva pa da vidis kliko ce pojesto, daji dok hoce da vidis ima li granicu, ako ako vidis da sama ne moze odrediti kad joj je dosta onda ti postavi neki limit jednostavno da ti ne povrati visak, a sa njim ono sto nije visak-mlijeko

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi papamo skoro 2 tjedna. Ujutro nije baš zainteresiran, popapa pola male staklenke Hipa. Al zato navečer popapa tu drugu polovicu sa kombinacijom 50tak ml mog mlijeka i rižinih pahuljica. znači ujutro oko 50 -60 ml, a navečer 100ml. tako sada stvari stoje. i naravno doji ko uvijek.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako sam ja osoba koja jako voli brojeve, a i mučila me ta količina nemliječnog obroka pitala sam pedijatricu koliko okvirno da dajem malenom, pa mi je dala neke okvirne grame za mjesece: 4-6 mjeseci beba ima kapacitet stomačića za 80-120g, od 6-8 mjeseci 120 - 180g, a od 8-12 mjeseci 180 - 220g. Međutim, uvijek je dodala da treba promatrati bebu i ponuditi joj onoliko koliko ona prihvati, odnosno ne se strogo držati brojeva. Ali, kod nas je bio suprotan problem - maleni je papao manje od ovih "grupa": kada sam mu pokušala dati više, bljucnuo je to van. Ne znam da li tebi ovo može više koristiti kako bi bila sigurnija da nije ostao gladan, ali ja sam kasnije odustala od "mjerenja" hrane prema ovim tablicama jer su me počele frustrirati. Uostalom, ako bude dobivao "previše" na težini, kasnije lako ograničiš količinu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moj je isto napocetku papao puno icinilo mi se da je to previse al kad sam vidla da i dalje cica vise me nis nije mucilo. mi smo to sve nekak od oka obavili promatras bebu i to je to. svaka je drugacija i ima drukcije potrebe tak da nemoj previse gledat druge mame

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •