Da li vam dijete ikada kaže u ljutnji ili tuzi da se drugačije ponašate prema drugom djetetu (bratu ili sestri)? Ako da, savjetujem vam da ipak razmislite o tome bez ljutnje ili uvrede, možda su upravu.
Tj. ja sa svojom sestrom i nisam baš bliska, 5 godina razlike....i po mom je previše ljutita osoba (iako sam ja kao tinejdžer bila stalno ljuta, pa i sada) i ona ima dvoje djece djevojčicu, već djevojku 16 godina i dečka 10 godina. Između njih pravi nevjerovatnu razliku, odnos im je totalno drugačiji, pravila važe drugačije....
Upozoravala sam je, ali ona jednostavno to ne vidi....
Djevojčica je malo "teža" ljenija je, teže je zabaviti....ali.....![]()
Ja sam naravno puuuunooo bliža njoj nego njemu, pa onda to još više povećava razliku, jer mi se čini da onda moja sestra njemu kao to nadoknađuje....
Uglavnom, mene je strah da neću među svojom djecom jednog dana praviti razliku od koje se sada užasavam toliko.
I nažalost, samo ono "pa on je mali" koje se jako često čuje i praktikuje djeca drugačije vide i doživljavaju. Isto tako, za nju često koristi "ti si velika" (pa joj se npr. razvod ne treba jako puno objašnjavati, nego samo njemu, jer je on mali, a sestrična mi kaže kako razumije ona sve to, ali da joj je teško i osjeća se zapostavljenom jako, jer kao razgovor u troje, a ispadne u dvoje).
Da li ste vi imali sestru ili brata kojeg su drugačije tretirali?
Ili možda imate djecu koju ipak možda drugačije retirate (i vjerujte mi da znam da postoji razlika među djecom - i poslušnost, i odgovornost i.... )