mamma Juanita, potpisujem sve![]()
i usput, od cetiri literaturna naslova koje sam navela na ovom topicu, za tri znam da im autori nisu amerikanci 8)
mamma Juanita, potpisujem sve![]()
i usput, od cetiri literaturna naslova koje sam navela na ovom topicu, za tri znam da im autori nisu amerikanci 8)
i ja potpisujem mammu 8)
"billingsi" su, kolko mi je poznato, australci
razlog zbog kojeg ja knjigu toni weschler preporucujem svim curama u svojoj okolini i zbog kojeg ce je sigurno procitati i moja kcer (ali i sin!) nije taj sto je autorica amerikanka. ne vidim kakve veze to ima?
ono sto je mene osobno u toj knjizi na samom startu oborilo s nogu i istovremeno toliko razbjesnilo je konstatacija same autorice koja je rekla da je ona za vrijeme svojeg skolovanja (osnovna-srednja skola) o svom reproduktivnom zdravlju naucila - ciklus 28 dana, ovulacija 14., a sad hajmo debatirati o vrstama ulozaka i tampona!!! i vise je govora bilo o tome nego o svemu onome sto cini taj tako fascinantni dio naseg organizma - toj individualnoj hormonalnoj simfoniji iz koje nastaje novi zivot i koju bismo morali znati otpjevati da nas netko usred noci probudi!
a knjiga je istovremeno pisana toliko jednostavnim rjecnikom, tako lako shvatljivim i razumljivim...
mislim, svakome je na biranje hoce li piti hormonalne tablete, koristiti kondome ili spirale ili ipsilone ili whatever. pa i apstinirati, bas me briga. ja kombiniram ono sto me zadovoljava, sto mi je pri ruci i sto se slaze s mojim osobnim izborima... i ja cu, osobno, uvijek radije potrositi par minuta vise da napravim nesto sto ce biti vise u skladu s mojim tijelom i njegovim prirodnim stanjem nego ici precacem.
meni su precac i tamponi i pilule i epiduralna i plisani-medo-koji-ispusta-zvukove-slicne-onima-u-majcinoj-utrobi i smrzuta gotova hrana i jos stosta....
ne kazem da nikad u zivotu precace nisam koristila (ne samo neke od gore navedenih...) i da necu - al kazem da sto vrijeme dalje ide i sto sam starija, to se radije, svjesnije i vecim zadovoljstvom okrecem sebi, svom tijelu, prirodi i onome sto je i kako priroda namijenila da bude...
ja biram tako.
mogu te samo potpisatlitala prvotno napisa
![]()
8)
Doobro jeee, međusobna podrška osoblja ima tu neka
tajna veza, ma važno je da se volimo
![]()
ima nas i koji nismo osoblje 8)