Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: izrazito slabi prirast na težini

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno izrazito slabi prirast na težini

savjetnice se ne javljaju, a mene ovo muči...

naime, moja prijateljica doji (sada na zahtjev) svoju bebu od dva mjeseca koja dobiva izrazito malo na težini, mjesečno jedva 500 g. čak se nije cijepila koliko je "mršava". muku muče sa bljuckanjem, koje je često i relativno obilno, ali nije u mlazu, nego samo curne niz lice.
    pedijatrica joj je dala savjet da doji svakih sat i pol po 10 minuta i da ju drži uspravnu 10 minuta radi bljuckanja. meni to baš nije logično: kako će onda beba doći do najmasnijeg mlijeka i što napraviti ako plače jer je skinuta sa cice?
    moraju napraviti kontrolu urina radi moguće infekcije i doći na pregled za dva dana. beba je inače dobrog općeg stanja. ne znam za broj mokrih i pokakanih pelena.
    je li to baš dobar savjet?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Snažno bljucanje se kod dosta forumašica pokazalo povezano s majčinim pijenjem kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda. Nemam iskustva, ali možda da mama proba privremeno (barem tjedan dana treba da se tijelo iščisti od starih zaliha bjelančevina) izbaciti SVE mliječno?!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da bi beba došla do masnijeg mlijeka neka daje 1 sisu unutar3-4 sata (ako je isprazni ranije, dakako prijeći na drugu)
    i nek proba izbaciti sve mlječno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

reći ću joj ovo za mliječne proizvode, ali kako će isprazniti dojku ako cica svakih sat i pol po 10 minuta?? a ne izgleda mi kao da uspije puno povući u tih 10 minuta, pogotovo ako su je morali buditi :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Snažno bljucanje se kod dosta forumašica pokazalo povezano s majčinim pijenjem kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda. Nemam iskustva, ali možda da mama proba privremeno (barem tjedan dana treba da se tijelo iščisti od starih zaliha bjelančevina) izbaciti SVE mliječno?!
    Kod mene je bilo povezano s halapljivim jedenjem, prejakim LDom i refluksom.

Bljuckala do 7 mj (doduše dosta manje na boci nego što je to bio slučaj na cici) a i dan danas zna izbacit.

1 do 2 sata bi je držali za bljuckanje i podrigivanje.

Nama je dosta pomoga položaj za podrigivanje "učim plivat" - od jedne ruke dlan na bebin drob, druga ruka ispod bebinih pazuha, bebina glava povišena u odnosu na ostatak tijela.

Ovo ograničenje podoja mi je totalna debilana. Boje je da je proba usrid podoja dizat da podrigne i vraćat na cicu, možda donekle pomogne.

Ni vaga nije loša opcija - vaganje prije i posli podoja da se vidi koliko je ostalo u njoj zamorno je, ali mama se manje nervira

Druge savjete neman.

Tribat će joj dosta strpljenja i živaca pa evo sretno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

E i mi smo vadili krv i mokraću...
    Maltretiranje.

To su jednostavno takve bebe. Nego, hrani li je noću?
    Moa je tu mislim gubila nešto jer ja nisan imala živaca budit je i držat je usrid noći 2 ure na ramenu pa bi je pustila da prespava noć (a ni joj to nije teško palo).

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

najvjerojatnije radi tog ograničenja podoja i ima slab prirast na težini , jer ne dođe do masnog mlijeka u tih 10 min

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Neka ti prijateljica nazove SOS.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •