Evo i moje price, drugi dio...
Dakle, prvi dio mozete procitati malo iznad,gore.Pa onda ide , kao na filmu-osam godina kasnije: kad nam je cerkica imala oko 2 god, htjeli smo ici na drugu bebu, i mislili smo problema vise nema, vec smo rodili itd...Kad ono...Ne moze...Pocinjem opet kod dr., klasicna prica, hormoni, brisevi , godina -dvije...ne ide.Za svo to vrijeme nama su svi nalazi skolski. Dr mi predlaze opet hsg, prvi put upalilo, pa eto, nagadjanje, nalaz super, ali nista...Poslije hsg par mjeseci pauza, opet sam kod dr, i on mi predlaze lprsc. Odlucila sam da idem,sve ok, ali me zbunjivala prva trudnoca bez lpsc,dva hsg, cak drugi bojli nalaz od prvog.Zbog toga ja odlucim da odem kod drugog dr po jos jedno misljenje, i tako dodjem do moje sadasnje dr. Ali nisam rekla da sam u medjuvremenu napravila pauzu od jedno godinu i po,izgubila sam bila volju (koja greska ), i naravno puno vremena. Otprilike prosle godine u ovo vrijeme sam joj se javila, divna osoba,mozes sa njom pricati ako treba dva sata, otvorena za pitanja,ma super zena! I pocnemo avanturu, sve ispocetka,jedino sto mi je ona radila i pc test, koji nije bas bio idealan. Ali to smo mogli izbjeci inseminacijom, medjutim otkrivamo povisen prolaktin-pocinjem samo bromergon,prije tri mjeseca mi je kombinovala bromergon i klomid, nije bila bas neka bajna reakcija,a prosli mjesec mi je ukljucila uz to i dabroston.Ovaj ciklus , tj, drugi mjesec te terapije(bromergon, klomid, dabroston)-Bingo, super reakcije, odlicni folikuli, endometrijum, i evo sad i trudnoca! (tu je zamalo sve palo u vodu jer sam imala malu prepirku sa mm kako ja sve hocu da isplaniram, ne moze on voditi ljubav po naredjenju, planski itd,kao da ja to bas tako zelim!Ali mala igra zavodjenja je ucinila svoje i planirani posao je uradjen "spontano" )
Jos da kazem da sam od aprila na rodi, i tu sam naucila razne stvari, a najvaznije sto sam ovdje sa vama naucila -Ne odustajati!!! Mene su cesto hvatale te krize odustajanja, ali sa vama nikako, samo sam dobijala podstrek za dalje!
Pila sam marulju, virak, koristila nocurak , med ,maticnu mlijec, ali u zadnja dva mjeseca nisam nista od toga jer su mi cure rekle, da ne koristim to dok sam na klomidu, i ja ih poslusala, ali mozda su te stvari pripremile moje tijelo za ovaj dan!
Jos samo da vam kazem i to da sam prvo rekla mojoj pametnoj curici, i to dok nisam bas bila sigurna, kad su crtice na testu bile vidljive samo meni,i ona je uzela test i rekla :"mama, to je to, ako ti nisi sigurna, ja jesam 100%" I dogovorile smo se da ona kaze tati,koji nas je zamolio da se ne salimo sa tim, nije nam vjerovao. Odmah je otisao i kupio mi jos jedan, treci test, koji je sutradan pokazao crtu koju vec svako moze da vidi. Jutros kad je beta bila gotova insistirao je da on sam ide po nalaz,dosao je kuci, nisam ga htjela zvati na tel .dok ne dodje,samo me zagrlio i poceo plakati kao malo dijete, a ne moram vam reci da sam ja tu zamalo pala s nogu! I eto, sad mi izgleda tako jednostavno,ali dugo smo cekali na ovaj dan...Sad mi ostaje da molim Boga da je sve u redu!
Molim vas nemojte se predavati,odustajati, stvarno se nikad ne zna kad je taj momenat-ja sam bas ovaj mjesec imala najmanje nade, cak sam zvala kliniku i zakazala AIH.Znam da zvuci izlizano ali je istina,dva puta sam se uvjerila -dobitni moze biti svaki ciklus-za tebe je to mozda bas ovaj !!!