-
bebomanka
Eh...kako smo uspjeli?!
Treba se sad i sjetiti samog pocetka.....
Bilo je to davne 1997.god. kad smo nakon 3 god.braka odlucili vise "ne paziti".Bili smo u uzasnoj situaciji ali moj unutarnji nemir mi je stalno govorio da ne odugovlacim sa bebicom...
Poceli smo ju raditi u ljubavnoj postelji (onda sam jos vjerovala u to..) i nakon odnosa sam tocno u mislima vidjela kako plivaci putuju i sastaju se sa jajascem......Ipak,nisu se sastali uspjesno....nije nam uspjelo ali nisam bila tuzna.Govorila sam si"pa ne mora biti od prve"!Posjecujemo i bioenergicara...
Tako je proslo skoro naredne dvije god.
1999.sam krenula po lijecnicku pomoc.
Godinu dana mi je tadasnji gin. pratio prir. O,davao stoperice i savjetovao nam odnos u roku 24-36 narednih sati...Nikad nista! Samo sam se osjecala sve losije i losije...Trbuh me je bolio.U zadnjem ciklusu se je cak nakon O i stoperice pojavila i velika cista...
Odlucih promijeniti gin.
Odlazim kod privatnice po preporuci prijateljice koja je med. sestra u jednoj bolnici.
Ona odmah posumnja na endometriozu i salje me na laporoskopiju.
Endometrioza potvrdjena 2000-te god.Odstranjena cista iz desnog jajnika i priraslice po trbusnoj supljini.
Doktori preporucuju terapiju od 6.mj. "umjetnog klimaksa"(ne sjecam se koji depo preparat je bio jer se onda jos nisam zamarala sa imenima lijekova...doktori su tu koji znaju....).Puna entuzijazma i pozitive krecem u nove pobjede, uvjerena kako cu sad od prve ostati prir. trudna.
Pokusavamo bezuspjesno iducu god. dana..
Moja gin.odlazi na porodiljni,mijenjam ginekologa..
Novi gin. otkriva endo. cistu u lijevom jajniku.
2002.god. druga laporoskopija,otklanjanje ciste i priraslica....
Opet su svi oko mene optimisticni....ja pomalo padam u duboku psih. krizu.
Novi gin. preporucuje IVF.
Nakon 6mj. anti-baby terapije, ulazimo u prvi stimulirani IVF.(Innsbruck)
Prekrasni rezultati! 22JS,18oplodjenih,vracaju dva krasna embrija 3.dan.(onda jos nije bilo blastocisti) Konacan rezultat=0
Pregled nakon tog 1.IVF-a pokazuje novu endo cistu u desnom jajniku.Gin. me salje na jos jednu laporo.
Izbezumljena trazim pomoc dr.Podobnika u Zg.
On me smiruje govoreci da operacije nista ne donose osim novih oziljaka i poteskoca..Preporucuje me u Becku kliniku na terapiju Depo Decapeptylom na 3mj, pa nakon toga IVF.
Upravo to su mi potvrdili u Becu.
2003.god. 2.stim.ICSI (los spermiogram)Wien.
Dosta slabi rezultati nakon depo terapije..5JS od toga su se samo dvije oplodile koje su vracene treci dan..Konacan rezultat=0.
Uzimamo kratku pauzu...Prikupljamo snagu sve do 2004. kada upoznajem svoju sadasnju gin.koja me poziva u svoju novootvorenu kliniku u Salzburgu..
Tamo vrsimo jos dva stim. IVF-ICSI-ja sa odlicnim rezultatima stimulacije..konacan rezultat=0
Nakon sto smo iskoristili soc. fond od 4 pokusaja sa 70% pomoci osiguranja....trazimo rjesenje kud i kako dalje....Postupci su uzasno skupi.
Prvi puta ulazim u "Rodu".Odusevljavam se!!!!! :D
Upoznajem divne zene i njihove sudbine..
Jos nekoliko mjeseci pokusavam sa cajevima,vitexom.....
Odlucujemo se za IVF-polikliniku u Zg.
2006.god.-5.stim.pokusaj..5 JS,3 oplodjene i vracene 3.dan. Konacan rezultat=0.
2007.god.saznajemo za Mb.
Odlazimo na konzultacije i dobivamo termin za IVF u veljaci 2008.
Uz dozvolu dr. Vlaisavljevica u medjuvremenu pokusavamo u jednoj novoj klinici u Salzburgu(uspjesnost navodno 70%),iz lanca klinika u Pragu i Italiji..Uz stimulaciju odlazim na tretmane osteopatije u juzni Tirol(Italija3x).Vrsimo uzasno skup pokusaj(6.) IMSI-ja (morfolosko selektiranih spermija),odlicna reakcija na stimulaciju,dobivenih 5 blastocisti peti dan,vracene 2,niti jedna smrznuta.Konacan rezultat=0
Veljaca 2008.-7.IVF.MB. (spermiogram super! Uz pomoc Rode)
Saznajem i za Fragmin...kontaktiram dr. Radoncica koji mi pojasnjava djelovanje Fragmina.Radim imunoloske nalaze koji su ok.U kombinaciji sa svojm gin. iz Salzburga koja mi je radila folikulometriju,pokusavam dobiti Fragmin od cega me ona odgovara..Kaze:nepotreban je,imunologija-trombofilija je ok.Djeluje na kosti....Govorim joj da cu ju ovoga puta poslusati a ako ne uspije,pri iducem pokusaju ga uzimam.Dr.Vlaisavljevic o svemu nema pojma.Stim. odredjena na osnovu zadnje stimulacije.
Odlicna reakcija na stim.10JS.8oplodjeno,5. dan 4 blastociste,2 vracene,2 smrznute!(Iako se dugo razmisljalo hoce li ih zamrzavati)Uz hrpu vitamina,dexamenthason te Aspirin100 po prvi puta..Konacan rezultat=0.
Odlazimo na GO.Maljamo neke prostorije u stanu i kupujemo namjestaj..
MM me moli da ubacimo smrzlice jos u proljece...Odbijam ga cinjenicom da sam psih. i fiz.preumorna..Odmah par dana nakon toga stize mail od sestre Jasne iz Mb. koja me podsjeca da nas cekaju jos 2 smzlica....te nas pita kad zelimo doci po njih....Nisam mogla odoljeti..
Dogovaramo se za Svibanj..
Od silnih vitamina koje pijem vec pola god. savrseno su se ustabilili ciklusi i O.Dexamenthason sam pila 3.mj. nakon zadnjeg neuspjeha..
Nastavljam samo sa vitaminima i Aspirinom100 te maticnom mlijeci..
Ginicka u Salzburgu opet vodi folikulometriju...trazim ju Fragmin kojega mi na moj zahtjev uz nevjericu prepisuje...Nikad nije cula za dr. Radoncicev sistem=Fragmin 2dana prije ET-a pa nadalje..
Upravo to cinim....Pocinjem i sa utricima uz Fragmin...
25.05.2008.vracene dvije blastociste u ranom stadiju...vec kad smo culi da su oba smrzlica prezivjela odmrzavanje,zasuzile su nam oci.....Bili smo uvjereni da su to pravi borci koji ce se dobro "ukopati".
ET. je bio kompliciran i trajao je punih 15min.(dr.Reljic)
Prije samog ET-a sam popila utrice koje inace stavljam vaginalno,i jedan normabel 0,2mg.
Zaspala sam MM na ramenu jos u cekaoni i nastavila spavati dalje u autu na putu do doma..
Test predvidjen za 06.06.2008.
Drugi dan vec radim.....
Dva dana prije testa,ribam balkonsku ogradu i suncam se pola sata nakon stavljanja utrica...(prije mi je tako nesto bilo nezamislivo).
U medjuvremenu me zove mama i prica mi san u kojemu joj se ukazao Isus..Smijao joj se....Trgla se iz sna i jos je vidla tragove jake svjetlosti u sobi koji polako odlaze...
Ja sanjam po prvi puta u dugogodisnjoj zelji za bebicom,svoj kompletan porod.....pisem na Rodi...Fatamorgana mi salje objasnjenje iz sanjarice koje ukazuje na veliki uspjeh..
Ucenica na poslu mi govori da me je sanjala da sam rodila curicu crne kose i plavih ociju...i dodaje da je nedavno sanjala svoju sogoricu da je trudna i ona joj 3 tjedna nakon toga objavi svoju trudnocu..
05.06.2008. Ustajem rano...MM se sprema na posao...dolazim sa testicem..MM za mnom u wc..Piskim u casicu...MM uranja test...Nije se stigla pojaviti niti kontrolna crtica vec je bio veliki,debeli +
MM place, ja se tresem......bilo je oko 05,30h.
Kratko nakon...sjedam za komp. i pisem na Rodi.......
BESKRAJNO VAM HVALA!

p.s.stimulacije su bile vise manje iste....Menopuri,Gonali,Merionali,Menogoni....na sve sam dobro reagirala..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma