-
Pravna pomoć za regres
Da li poslodavac ima pravo regres staviti na platnu listu skupa s plaćom pa sve skupa ulazi u bruto iznos i naravno kasnije u porez pa na neto iznosu taj regres izađe puno manje nego što je navedeno? Nadam se da ste me skužili o čemu je riječ. Ja sam čula da bi regres trebao biti na posebnoj listi i da on ne ulazi u porez. Unaprijed zahvaljujem
-
Isplata regresa nije pravo po Zakonu o radu: poslodavac se na njega može obvezati kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu, a ako se nije nijednim od navedenih dokumenata obvezao, isplata regresa je njegova odluka, kao i način na koji će se isplatiti.
Radnik ima pravo na 2.500,00 kn neoporezive naknade u jednoj kalendarskoj godini, to može biti regres ili božićnica ili nešto treće. Obično poslodavci, koji već unaprijed znaju da će za Božić podijeliti božićnicu u maksimalno neoporezivom iznosu, kad isplaćuju regres ili uskršnjicu, iznos stave u bruto.
-
Hvala
-
nama ga isto stave u platnu listu, samo ga isplaćuju tijekom nekoliko mjeseci, uglavnom ovih par ljetnih po tisuću na mjesec.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma