Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zelim presvuc stolice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Zelim presvuc stolice

Ne znam gdje da zapocnem svoju potragu za nekim ko mi moze presvuc sjedalicu od stolice koja izgleda ovako:

http://public.fotki.com/Mony75/baby_.../stolica3.html

Imate li koga za preporucit?

A da ne idem tamo gdje smo kupili te stolice (Zagr. velesajam), jer nam za taj mali komad tkanine traze 130kn (a ne misle stavljati kozu) :shock:

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam prije par godina dala presvući kuhinjske stolce, sjećam se da smo ruke platili 60 kn/kom, a materijal smo sami kupili. Na žalost nemam više broj od majstora koji mi je to radio tako da ti baš i ne mogu pomoći, no na tvom mjestu bih probala pitati u bilo kojoj tapetarskoj radnji.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da, to rade obrti koji izrađuju tende za balkone i cerade za kamione. Meni susjed ima takv obrt i često presvlači i stolice (samo sam ti ja malo daleko)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo presvukli stolice moje mame vrlo jednostavno - sami!
    Odvojili smo taj sjedaći dio, skinuli stari materijal i spužvu, kupili novu deblju spužvu i neku eko kožu te sa kvalitetnom tapetarskom klamericom to zaklamali. Super izgleda, bila je presretna!
    Sve smo kupili u dućanu Pan-Prom (spužvu, eko-kozu i dobru klamaricu) u VG, ali ima tih dućana i po zg i čak na velesajmu čini mi se (samo sumnjam da je asortiman isti jer je dućan u VG ooogroman).

Sad, ne znam kako se to radi kad nisu drvene stolice, onda se ne može uklamati, ali da vidim podnožje sigurno bi nešto smislila. U smišljanju mi je još više gušta nego u izradi.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Anita, bas dobra ideja :D

VG - mislis Velika Gorica

Mozda bih te klamerice mogla naci u Bauhausu, maxu i tog tipa ducane, sta mislis? Jer, sama sjedalica ima drveno "dno", pa bih lako mogla zaklamat.
    A jel mislis da bih mogla ostavit staru presvlaku i samo na nju nakeljit novu il se mora skidat stara?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Anita, bas dobra ideja :D

VG - mislis Velika Gorica

Mozda bih te klamerice mogla naci u Bauhausu, maxu i tog tipa ducane, sta mislis? Jer, sama sjedalica ima drveno "dno", pa bih lako mogla zaklamat.
    A jel mislis da bih mogla ostavit staru presvlaku i samo na nju nakeljit novu il se mora skidat stara?
    Vjerojatno možeš klamarice kupiti i negdje drugdje, no da li će izdržati dovoljno da obaviš posao je pitanje. Ova je koštala 150 kn i stvarno je jaka, pa vidi da baš ne kupiš neku za 30 kn.

Hm, možda i ne moraš skidati staru navlaku, teoretski ne, ali osjetit će se proklizavanje i tvrdoća 2 sloja materijala, neće li? Ma kaj nije bolje da staviš novu deblju spužvu i novi materijal, guza će ti biti zahvalna!

Da, vg je Velika Gorica.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako je drvo tvrdo trebat će ti neka jača klamerica. Mi smo si presvlačili stolce na poslu i klamali sa klamericom na struju jer drugačije nije išlo. Anita ima pravo, nije neka velka pamet sve skinuti dolje i staviti novu spužvu i tkaninu. Bolje će ti ići ako radiš s nekim u paru tak da ti npr. ta osoba zateže tkaninu, a ti klamaš. E da, kad režeš spužvu pazi da ti ide malo preko ruba da te ne žulja drvo kad sjedneš

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

AAAAAA, spužva već izrezana
    Ja nešto mrljam s jednom starom sjedalicom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, točno spužva slobodno može biti mrvicu prevelika i neprecizno izrezana (samo ne pretjerati) jer će se sama oblikovati kad se tkanina napne.

I doista su potrebna 2 para ruku!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    I doista su potrebna 2 para ruku!

MM ce biti odusevljen

Cure, hvala na savjetima

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno