Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: zajedničko spavanje- tehnička izvedba

Datum pristupanja
    May 2006

Početno zajedničko spavanje- tehnička izvedba

odlučili smo se za ZS.
    ono što me zanima je slijedeće-

1. preporuča se da male bebe spavaju tako da im je glava na višem položaju u odnosu na ostatak tijela, tj. na blagoj kosini- KAKO STE (I JESTE LI) TO RIJEŠILE U BRAČNOM KREVETU?

2. kako funkcionira dnevno spavanje, tj. spavanje kad mama nije s djetetom u krevetu, a dijete se već može prevrtati i okretati- KAKO STE ZAŠTITILE KREVET DA DIJETE EVENTUALNO NE PADNE NA POD (znači, dijete se probudi, a ja to nisam vidla ni čula)

(3. ostale savjete o zajedničkom spavanju sam proučila, ali uvijek su dobrodošli novi, nespomenuti)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

s jedne strane našeg kreveta je zid (stavila sam spužvu na zid da ne bude ledeno, s druge strane krevetič (u njemu je spavala do 5mj)
    raspored: zid, mala , ja , MM, krevetić
    sad ona zna sići s kreveta sama, ali do tad je u dnu kreveta bili jastuci

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja ne dolazim s odgovorima (jer ih nemam), nego imam jos jedno pitanje:
    svugdje se savjetuje da kod zajednickog spavanja izbacite jastuke iz kreveta, jel, zna se zasto. Ali ja ne mogu spavat bez jastuka a Val ne moze spavat bez mene
    jeste li vi stvarno izbacili jastuke iz svojih bracnih kreveta i s cim se to moze kompenzirati?? ok, kad spavam potrbuske ne treba mi jastuk, ali kad bocno dojim jednostavno ne mogu bez njega!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zid pa krevetič skinuli jednu stanicu i spojili sa bračnim ..spavamo svi skupa ,a opet ona u svome krevetiču, a mi na svome..super je kaj su nam oba iste visine ..i svi se naspavamo za 5 i čak držimo za rukice

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi skoro godinu dana spavamo zajedno i moram priznati da ja uopće nisam razmišljala o takvim stvarima.
    Jednostavno smo ga stavili između nas na krevet i spavali.
    MM i ja spavamo na jastuku, mališa u sredini na ravnom. Dok je bio manji glavica mu je uvijek bila na čistoj peleni. Sada je to nemoguće jer se vrti po krevetu.
    Inače krevet je pored zida, pa MM, mališa pa ja.
    U podnožju kreveta je kinderbet koji služi za odlaganje nepopeglanog veša . Mogao je pasti samo sa jedne strane, ali smo na podu imali nekakve debele jastuke. Od kada se naučio sam spuštati i penjati na krevet nemamo niti to.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi za dnevno spavanje koristimo kimbač, isto tako i za spavanje kad MM i/ili ja još nismo u krevetu. S ničim drugim nismo komplicirali, stavili smo ga između nas i to je to .

Što se tiče jastuka, Andrija već dugo u snu stalno traži jastuk, moj ili mužev (a imamo anatomski od Tempura), i legne na njega cijelom gornjom polovicom tijela.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nadja spava ili izmedju nas dvoje, ili sa moje strane, zavisno o tome koju sisu mrcvari. Ja sam je stavljala na nesto (mislim da je to neka plahtica, skroz pamucna) pa bih je (prvih mesec dana) kad zavrsi sisanje, skupa sa tom plahticom povukla na gore, da bude u visini mog lica, iz straha da je ne poklopim u snu sisama (povecim). Sad kad ume sama da se brani, ne da mi se ni da je pomeram, samo namestim cicu i nastavim da spavam (inace ta plahtica je bila dosta zgodna da je pomeramo po krevetu a da se ne probudi)
    MM normalno ima jastuk, a ja spavam na jastuku za dojenje. Tj. jastuk za dojenje savijem u prav ugao, pa jedan krak je bebi iza ledja, kao ogradica, a drugi vodoravno iznad njene glave na kom ja spavam (al sam ga objasnila)
    O povisenom uzglavlju nisam ni razmisljala, spava na boku.

Dnevno spavanje.... uspavam je na najdaljem kraju kreveta, skroz uza zid, ogradim je jastukom za dojenje. E sad ona nema jos 3 meseca, kad bude pocela ozbiljnije da se vrti videcemo.

Opustite se i uzivajte, frka je samo prvi mesec, posle nekako sve dodje na svoje

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

naš je bračni krevet ogroman
    spavamo svi troje u njemu. ona spava na onoj strani na kojoj je bio zadnji podoj. ne spavam na jastuku. ograđene smo jastukom za dojenje.
    po danu spava na kauču ili na istom tom krevetu.
    spava na ravnom.

prva dva mjeseca je spavala NA meni jer drugačije nije htjela

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi spavamo u formaciji: krevet za nas dvoje (prilično uzak, iz vremena kad sam živjela solo) i kod uzglavlja kinderbet. maleni zaspi oko 9 na našem krevetu, onda ga oko ponoći prebacimo u njegov, gdje spava do prvog buđenja, znači negdje između 2 i 4 ujutro. kad se probudi, čim ga čujem, uzmem ga u krevet i stavim između sebe i zida. naime, u početku je bio između nas, ali mm izvodi piruete u snu i opasan je i za mene a kamoli za to maleno biće...
    ja mijenjam stranu gdje mi je glava, ovisno o tome duda li lijevu ili desnu cicu. dakle, on je uvijek između mene i zida. iza njega je jastuk koji visi sa šipke (nekakvo ikea rješenje) tak da nije direkt uz zid. jastuk je tako fiksiran da ga on ne može nikako nagurat u usta/nos...
    ako dudajući čvrsto zaspi, vratim ga u kinderbet. ako ne, miroljubivo koegzistiramo do jutra, tj. Sisonja spava, a ja drijemam pokraj njega...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedino o čemu sam razmišljala je bilo prvih desetak dana dok se nije razbucila - da joj kada podoji tijelo malo podignema, tako da joj glavica bude u visini moje glave.
    Dječji krevetić sa skinutom stranicom nam je na jednoj strani (s 5 mj. je tijekom popodnevnog spavanja pala na pod) i tu ponekad stavi noge. S druge strane je tata (k'o stijena, samo bradata). Spava ili između nas ili između mene i kreveta.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad se sjetim koliko sam se brinula oko zajedničkog spavanja; kako da je ne zgnjećim, pa taj povišeni položaj, pa da uvijek bude na 'mojo' strani- da ne spava između nas dvoje....
    Spavam na boku ovisno o tome koja je cica na redu. I nema nikakve mudrosti....znam, da zvući glupo, ali nemoj se brinuti doći će sve na svoje.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dijete spava na meni pa sam zato tako rječita...mi idemo i zajedno u krevet

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, nikad nisam oko toga filozofirala. spavamo skupa svi četvoro i to je to. ako MM ostane spavat na kauču, onda je zara na rubu kreveta pa ponekad padne, ali kaj sad, navikli smo, neroditelji jedni

niš povišenog nije bilo za marge, jastuci jesu u krevetu, ali ja (koja sam jedina pored margite) ne spavam na jastuku jer mi je nespretno

po danu spava na kauču (koji je duplo širi od klasičnih kauča), 1.5 metar od mene koja sam na kompu ili na sredini bračnog kreveta. a u zadnje vrijeme je sve okretnija pa sve češće spava na podu (puzzle pa plahta preko njih)

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    onda je zara na rubu kreveta pa ponekad padne
    Ti si meni show!

Mi isto ne kompliciramo, s jedne strane krevetic, s dr. jastuk i sjedalica. Nije da bas nema di pasti, al uglavnom se drzi mene. Tata je na kaucu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko prizna, pola mu se prašta

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

onda je zara na rubu kreveta pa ponekad padne

Najjaca si stvarno.
    Ja sam stavila krevet skroz do zida i bebo uvijek spava do zida. Kod dojenja se mijenja uzglavlje kreveta ovisno na kojoj strani doji
    Nekad to bude i poprecno, pa tako spavamo. Imam 3 jastuka s kojima ogradim sve oko njega.
    Cekamo da nam odnesu prazni krevetic iz sobe, jer sam shvatila da mi najvjerojatnije nikad nece ni trebat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oooo
    kinderbet je jako dobra stvar za gomile nepopeglanog veša, ili za igračke s kojima nemate kamo
    također, možete na njega staviti plahtu pa služi kao kućica/ šator

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo "bračni madrac" pa kad se netko i otkotrlja, nema puno frke (Ivanu smo nekoliko puta u jutro našli kako blaženo spava nasred sobe). Ivana i KS od zime imaju svoju sobu ali još najviše spavaju na našem madracu. MM također nekad pobjegne na kauč. Matea obično spava uz mene
    ili uz tatu.
    Klinci nekad zaspu jedno pokraj drugog
    ali ih onda ispremještamo da se ne pobiju. Jastuke ne mičem, eventualno ih razmjestim, pogotovo popodne kad Matea sama spava. Inače famozni madrac je dimenzija 140X200

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi spavamo zajedno u bračnom krevetu a mm u njegovoj sobici.
    krevet gurnut do zida, kad dojim na ljevoj onda je između mene i zida a na desnoj legnemo popreko kreveta tako da je između mene i uzglavlja.
    ja nemam neko sretnije rješenje zasad :/

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma, tako sam i radila (to s nepopeglanim vesom+cistim pelenama u kreveticu), pa mi je mami poceo padati mrak na oci kad to vidi...a i DT je poceo puzati, pa mu treba vise prostora, a nasa soba ima samo 18 kvadrata.

Trenta, tako sam i ja radila donedavno...sada sam kupila neke ogromne jastuke i zagradim ga time. A i postala mi je rutina premjestati i sebe i njega i jastuke na drugu stranu kreveta i mijenjati uzglavlje.

Zasto ne probas ovo s primicanjem krevetica i skidanjem jedne strane, pa tko zavrsi u njemu ?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sorry na OT, ali mirje klinci su preeeeslatki

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se već šamaramo sa slikama
    vidi se da mi djeca spavaju, a muž gleda csi pa nemam pametnijeg posla

http://public.fotki.com/Lutonjica/ma...fotke0059.html

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

toma_06

Malkice OT: MM se jednom iz "protesta" što se Ivana uvukla nama na madrac uvalio u njezin krevetić i strgao podnicu pa KS nije uopće spavao u njemu (popravio ga je tek kad je Matea došla i to ne baš dovoljno estetski kad cura neće spavati u njemu)

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Neko vrijeme smo Lukas i ja spavali većinom sami u bračnom (cca prvih mjesec dana).
    A sada zaspi na našem krevetu, kad mi idemo spavati prebacim ga u kimbač (koji je 20 cm od našeg kreveta)
    i nakon prvog hranjenja oko 3-4 ga ostavim sa nama.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa
    Mi skoro godinu dana spavamo zajedno i moram priznati da ja uopće nisam razmišljala o takvim stvarima.
    MM i ja spavamo na jastuku, mališa u sredini na ravnom. Dok je bio manji glavica mu je uvijek bila na čistoj peleni.
    ovako identično i kod mene.

po danu spava u kindaču. doduše jedno vrijeme sam ju stvaljala spavati na naš krevet, tj. zaspala bi poslije dojenja pa bi ju tako ostavila, malo ogradila s jastucima i poplonom. al poslije kad se počela prevrtati bilo me strah da ne padne. spavaća soba nam je na katu i dok ja dođem gore kad se probudi moglo je bit kasno. pa sam ju stavljala u njen krevetić.

a danas spava svugdje i svagdje, više nije bitno. i siđe s kreveta sama il sjedne pa nas zove.

i uživajte. zajedničko spavanje je predivno! v se sad zna penjat po noći po nama pa nas u snu ljubiti

mene više brine kak će biti sad kad dođe nova beba. krevet nam je samo 160cm širok :/

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kad se već šamaramo sa slikama
    vidi se da mi djeca spavaju, a muž gleda csi pa nemam pametnijeg posla

http://public.fotki.com/Lutonjica/ma...fotke0059.html

vidi se da imam puno za raditi-pisati a ne da mi se...

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    mene više brine kak će biti sad kad dođe nova beba.
    Bubimira, tek sam sad skuzila novost, cestitam!!!!!!!!!!!!!

i ispricavam se za OT ali morala sam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala cure, na savjetima i na slikama!

znači, uopće ne moram raditi onu kosinu o kojoj se priča na trudničkim tečajevima?
    jastuci su dovoljna zaštita protiv ev. padova malih bebeka? :D
    nama kinderbet ne dolazi u obzir jer uopće nemamo mjesta za njega (neznam di ću držat nespeglani veš)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa
    ... spavamo zajedno i moram priznati da ja uopće nisam razmišljala o takvim stvarima.
    MM i ja spavamo na jastuku, mališa u sredini na ravnom. Dok je bio manji glavica mu je uvijek bila na čistoj peleni. Sada je to nemoguće jer se vrti po krevetu. U podnožju kreveta je kinderbet koji služi za odlaganje nepopeglanog veša .
    sve potpisujem + jan popodne ne spava bez mene (neće), a navečer srolam debeli poplun i zagradim ga na onoj strani gdje bi mogao pasti. srećom, on viče čim se probudi, tako da se uspije obrnuti samo na trbuh dok ja doletim.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OT....stvarno su vam djeca predivna!!!! SVe sam slike pregledala i predivna djeca, mame i tate!!!!!!!!

Divini ste!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi uopće o tome nismo razmišljali, samo smo ga stavili između nas! U početku dok se još baš nismo spraksirali s dojenjem, svaki put kad bi trebalo dati drugu cicu, MM i ja bi se zamjenili za mjesta, a kasnije sam skužila da mu sa svog mjesta mogu dati i lijevu i desnu cicu i jednako dobro nastaviti spavati...Ili to ipak nije imalo veze s iskustvom nego s time što su se cice nakon nekog vremena "malkice" rastegnule .
    Zapravo mi više muči kaj sada kada dođe Iva! Janko spava u svom krevetu, ali još ponekad se zna po noći sa svojim jastuko ušuljati k nama, pa mene strah da ne skoči na bebu, pa sad već smišljam kak ćemo i kaj ćemo kad do toga dođe...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mia veći dio noći ipak provede u svom krevetiću jer je naš širok 140 od čeka MM zauzima veći dio a i jastuka ima podosta. Kad ju dojim po noći dam joj desnu cicu tako da bude na rubu kreveta, što dalje od MM-a jer bi inače vjerojatno već stradala. Tako zaspemo pa se probudim nakon sat-dva i vratim ju u krevetić jer sam ja do onda već ukočena. Rezultat cijele priče je da ona u tih 2 sata konstatntno drži desnu ciku u ustima i lagano sisa, tako da mi je navukla mlijeka na desnu a lijeva proizvodi cca 3x manje. Sad ne znam kako da to izravnam.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Rezultat cijele priče je da ona u tih 2 sata konstatntno drži desnu ciku u ustima i lagano sisa, tako da mi je navukla mlijeka na desnu a lijeva proizvodi cca 3x manje. Sad ne znam kako da to izravnam.
    Zamjenite Tm i ti mjesta na nekoliko noći ....Ak vam nije bad spavati na drugim stranama.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj tibica prvotno napisa
    Rezultat cijele priče je da ona u tih 2 sata konstatntno drži desnu ciku u ustima i lagano sisa, tako da mi je navukla mlijeka na desnu a lijeva proizvodi cca 3x manje. Sad ne znam kako da to izravnam.
    Zamjenite Tm i ti mjesta na nekoliko noći ....Ak vam nije bad spavati na drugim stranama.
    Toga sam se i ja sjetila danas . Predložit ću mu to.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je moj brat kupio one trokutice za spavanje kad smo stigli iz rodilista (da bi spavala na boku).
    Sad ima tri mjeseca i mislim da joj vise ne treba, ali to mi je najsigurnije dok spava s nama. Ne moze se zavuci pod poplun ili jastuk, ne mozemo ju udariti... Super fora. A mislim da se ni ona n osjeca dobro na sirokoj povrsini...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni je po zimi uvijek bio problem - pokrivanje.
    Sad po ljeti je lako, samo plahta preko svih troje,ali zimi-mali je u sredini , u razini cice, a ja moram biti pokrivena do nosa.
    morala sam se stalno spuštati niže da nam glave budu u razini, da ga ne pokrijem...a to je značilo biti budan i čekati kraj podoja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •