Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: uticaj stresa na bebu u busi

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno uticaj stresa na bebu u busi

Juce sam imala tezak i stresan dan s tuznim zavrsetkom tak da sam preplakala i jos nemrem sebi doc..necu vas optrecavat razlogom moje muke..utjesio me je (koliko je mogao)MM i zahvalna sam Bogu sto mi ga je poslao..U svom tom bedaku beba je bila mirna i poslusna..da bi danas ustala sa stomakom koji skace,valja se i prevrce..Ona je nemirna..ona se vrti...nedozvoljava mi da se mrdnem..svukud je osjecam..Imam obaveza a nist nemrem od nje...
    Zar je moguce da toliko na nju uticu moji hormoni stresa ili takva vrtljivost odgovara tjednu trudnoce(36.tj-2)??Pocinje me brinut je neprestaje od jutros..i zao mi je moje bebe i izvinjavam joj se i gusi me i najradije bi ridala na glas..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Legni,odmori,ne mrdaj koliko god je to miguće.
    Već sam bila to spomenula da sam rodila u 37 tjednu jer sam bila gadno uzrujana.Nakon 3 dana sam rodila moju ljubav.Najgore mi je bilo što mi se to veče trbuh treso od šoka!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo nemoj sad nastavljat da se uzrujavas. Iskreno, mislim da baby skace jer joj je tako doslo; ti si sad u periodu kad to tako i treba.
    Ako si imala fizicku manifestaciju stresa, beba to osjeti, mozda ne prepoznaje stres kao stres, ali ako places i jecas, sigurno joj ne godi.
    Ja sam jutros dobila pet serijskih udaraca tabanom pod rebra, jer sam se usudila iz sve snage ispuhat nos, lezeci na ledjima...

Nemoj se "stresati" i ako postoje ljudi koji ti prouzrokuju stres, drzi ih na odstojanju.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tvoj stres sigurno utječe na bebu, zato se probaj opustit što je više moguće.
    sretno

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od bebe ništa ne možeš sakriti zato sad kad je gotovo pokušaj sebi i njoj priuštiti više mirnih trenutaka. Mazi si trbuh i pričaj mu pa će se beba smiriti, a i ti ćeš se time smiriti pa je to uzajamno. Bebe u trbuhu zrače velikom pozitivnom energijom i za svoju mamu.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Misli pozitivno, probaj se opustit i umirit. A bebica vrluda vjerojatno jer joj je tako došlo, vjerujem da osjeća stres jer ipak lučimo određenu količinu hormona u stresu i to dodje do bebe al..
    Sigurno se mrvica samo puno igra u maminom trbuhu ..

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila sam 39-3, kad sam se jako uzrujala.navecer mi je skakao trbuh i gusilo me. popila sam normabel, drugi dan sam nastavila jurcati po gradu kao da se ništa nije dogodilo.treći dan (39+0) sam rodila mog bubamarca Frana.Razlika od tvog slučaja je što sam ja bila duboko u terminu.
    Čuvaj sebe i bebu

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

neznam.. meni je doslo da se ubijem...na momente mislim pozitivno i otimam se..ali dzabe..sve mi je crno i izlaza nema..neprestajem plakati i imam osjecaj da cu umrijet ako se neisplacem...okupljaju me crne misli..nisam normalna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos samo malo i etot voje curice tebi u narucje.
    sada ste jedno tjelo i ona sve osjeca i kad si tuzna tuzna je i ona, kad pjevas i pleses to radi i ona a kad si pod stresom i ona je.
    ako osjecas da gubis kontrolu nad svojim mislima i osjecajima se obrati svojoj babici i reci joj za to.
    ako si sada sa takvim mislima one mogu biti jos gore i drasticnije nakon poroda. ja osobno nisam smjela biti blizu otvorenog prozora ili balkona jer me je nesto jako vuklo a i zbog sigurnosti mog diteta.
    pomazi stomak i saljem ti veliki virtualni zagrljaj .viruj mi da su svi problemi puno dalji kad budes drzala i ljubila svog andelcica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    ako osjecas da gubis kontrolu nad svojim mislima i osjecajima se obrati svojoj babici i reci joj za to.
    trebalo pisat:
    ako osjecas da gubis kontrolu nad svojim mislima i osjecajima obavezno se obrati svojoj babici i reci joj za to.

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Citiraj gloria prvotno napisa
    neznam.. meni je doslo da se ubijem...na momente mislim pozitivno i otimam se..ali dzabe..sve mi je crno i izlaza nema..neprestajem plakati i imam osjecaj da cu umrijet ako se neisplacem...okupljaju me crne misli..nisam normalna
    Žao mi te jer donekle znam kako se osjećaš,samo sam ja za ,razliku od tebe, češće u napasti da ubijam druge.Mislim da je puno gore zadržati to u sebi i gomilati.Ako ti se plaće,plaći ako ti se viče,viči...meni to pomaže i čim to napravim malo mi je lakše i mogu se brže smiriti.Važno je da se stalno podsjećaš da u sebi nosiš malu bebicu kojoj treba mir i veseli mamin glas.Najbolji lijek je taj da zaspim,ne znam dal ti to možeš,ali meni to najviše pomaže kod crnih dana.Puno me smiruje i maženje trbuha koje znam da beba osjeća.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gloria kako si? ajde javi se pliz

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gloria, ima Fortuna pravo kad pita kako si? Jeli sve u redu?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma evo me cure, bolje je, MM mi daje snagu da nastavim, inace nemam ni volje ni zelje za zivotom..Imam samo njega

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas njega i svoju curicu . jesi bila kod babice i rekla joj za svoje stanje?
    nakon poroda moze biti jos gore zato pliz reci il nek ih tvoj muz obavjesti kad budete isli roditi. jos malo, tek koji dan i eto tebi tvoje klinceze

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

kako utječu scađe i dernjava na bebu

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ha čuj, sigurno ne jako povoljno. Ne znam da li ima nekih studija na tu temu, ali ja imam određeno vjerovanje koje proizlazi iz iskustva da bebe u trbuhu itekako mogu komunicirati i da naše stanje utječe na njih. Možda ih čak u neku ruku i oblikuje.
    Po mom, mišljenju, najbolje je izbjegavat takva stanja ako možeš.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imala sam tri jača stresa u zadnjih par mjeseci, i da, ona se više micala i tukla me jer joj dolaze moji hormoni stresa. Ne znam hoće li i kakav to ostaviti trag. Uspjela sam se svaki put relativno brzo smiriti, unutar sat-dva.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da li je naka od vas imala iskustvo da joj je u trudnoći sve nekako teže psihički podnositi?
    npr. neki, inače, ne preveliki stres: prezentacija/dinamičniji sastanak na poslu, mm-ova nervoza,
    situacije su koje sada u trudnoći na mene djeluju deprimirajuće, ne mogu doći k sebi cijeli dan iza toga.

16 tjedana sam t, ne osjećam bebu pa se još više pitam je li sve ok,
    i kako takva moja povremena psihička stanja utječu na nju.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 14.09.2015. at 09:50

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

draga orange80, sve je to normalno. u trudnoći nam se sve mijenja, pa tako i doživljaj svijeta/ljudi/situacija oko nas.
    naravno da je najbolje izbjegavati stres, ali je isto tako logično da ne možemo puno utjecati na naše doživljaje i osjećaje!

ja sam u prvoj trudnoći prošla jako stresne situacije. mami koja mi je bila najbliža osoba, najbolja prijateljica, sve (jer nas je tata ostavio kad sam imala 2 godine, pa smo cijeli život bile nas dvije zajedno...) otkrili su rak otprilike u isto vrijeme kad sam i ja otkrila da sam trudna...uslijedila je mamina prva operacija, bolnice, čekaone...o bože, kad se toga danas sjetim. mrvica u meni, a ja se raspadam u bolnici čekajući da operacija završi, pa da se probudi!! bilo je teško, stresno, ali se R. rodila zdrava, pametna, vesela, ma najbolja!!!

nakon toga smo htjeli drugu bebu, nije išlo...mamina bolest je bila tu i sve oko toga vjerojatno je toliko utjecalo na mene, da nisam mogla ostati trudna, a jako sam htjela roditi još jedno unuče dok je mama živa. mame sad nema, uskoro će biti dvije godine. ja sam zatrudnila 1,5 nakon njezine smrti. uskoro ću roditi. dakle, stres ima veliki utjecaj na trudnoću, ali ja bih prije rekla na samo začeće, a ne na sam tijek! iako naravno, treba ga izbjegavati jer u tako divnom stanju moramo biti što sretnije, pozitivnije i opuštenije!

sretno curke svima koje se nose sa stresom, mislite na sebe i bebicu, bit će sve ok!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Orange, trudnoće su poznate upravo po tome, oscilaciji osjećaja. Nastoj si ugađati.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

tnx cure na podršci.

tako mi je žao kudri zbog tvoje mame
    to je stvarno teška, teška situacija.

dok vidim kako se nekima od vas događaju stvarno teške i stresne stvari,
    peče me savjest kako mene dira svaka sitnica...

jučer je jedno moje dijete uvrijedilo i rastužilo drugo, a ja umjesto da nešto pametno kažem -
    briznem u plač i naravno pogoršam situaciju, jer su se onda svi još više osjećali krivima,
    bilo im je žao što su rastužili mene, ono, opće cmizdrenje cijelo popodne...
    inače stvarno rijetko plačem, pa kad plačem onda mi se djeca jako uplaše - drama

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

o draga orange80, ti si prava trudnica pod bujicom hormona! neka, proći će i to! baš si simpatična!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    o draga orange80, ti si prava trudnica pod bujicom hormona! neka, proći će i to! baš si simpatična!
    X Malo te šora kao i svaku drugu trudnicu. Nisu to nikakva teška psihička stanja koja bi naštetila bebi. Sad ćeš početi i osjećati udarce pa će biti lakše!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

prakticira li koja od vas meditaciju?
    evo meni već tjedan dana stoje otvorena dva taba 3 minute meditations i meditation for sceptics,
    nikako da pročitam. a činilo mi se to korisnim i prije trudnoće.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne. Ja sam bila sva skulirana i uživala u svakom trenutku trudnoće, pratila što kad beba radi. To mi je bilo bolje od meditacije ili bilo čega. Baš smo se osluškivale.
    orange, normalno je da se hormoni šale na tvoj račun. Ja sam se znala rasplakati zbog gluposti. Isto tako i šiziti zbog ničega.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam više bila dostojna svom nicku u 1voj trudnoći,sada sam baš fuuuul živčana,planem u sekundi....vjerujem da to puno ne utječe i da se moja nervoza neće očešat od ovog visuljka u stomku....ventilana mi je vježbanje i freganje kuće...

još uvijek nisam ono pravo svjesna trudnoće,znam da smiješno zvuči kad sam skoro 7mj trudna ali kako nemam nikakve smetnje doslovno zaboravim da sam u drugom stanju dok se ne krenem sagnut zavezat cipele pa ne primečim stomak...a i opet neka prilično flegma beba koja se jedva javlja i lupa...jedva čekam porodiljni pa da malo okanem i počmem sve pripremati,vidim da do tada neću apsolutno ništa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •