Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: mi bi platnene...

dora_marin

Početno mi bi platnene...

Želimo vam se pridružiti. Već duže vrijeme čitamo ovaj forum al' još uvijek nismo načisto sa nekim stvarima. Sad smo stari 1,5 mjesec i počeli bi s platnenim pelenama jer nam pampersice promoče skoro svaki put i još od bolnice imamo osip kojeg se ne možemo riješiti makar se prematamo svakih 1,5-2 sata. Imamo za vas par početničkih pitanja:
    Zanima nas kaj vi mislite o Rodinoj pusi i Kamaris pelenama?
    Dal znate zašto neće otvoriti Kamarisovu stranicu?
    Koliko bi nam za početak pelenica trebalo i što nam je još uz njih potrebno?
    Vaša iskustva sa HM pelenama?
    Koje vi kremice za guze koristite u platnenim?
    Dal netko zna kada ce biti MIB pelena?
    Ispričavam se što su pitanja nabacana nepovezano

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj dora_marin prvotno napisa
    Želimo vam se pridružiti. Već duže vrijeme čitamo ovaj forum al' još uvijek nismo načisto sa nekim stvarima. Sad smo stari 1,5 mjesec i počeli bi s platnenim pelenama jer nam pampersice promoče skoro svaki put i još od bolnice imamo osip kojeg se ne možemo riješiti makar se prematamo svakih 1,5-2 sata. Imamo za vas par početničkih pitanja:
    Zanima nas kaj vi mislite o Rodinoj pusi i Kamaris pelenama?
    Dal znate zašto neće otvoriti Kamarisovu stranicu?
    Koliko bi nam za početak pelenica trebalo i što nam je još uz njih potrebno?
    Vaša iskustva sa HM pelenama?
    Koje vi kremice za guze koristite u platnenim?
    Dal netko zna kada će biti MIB pelena?
    Ispričavam se što su pitanja nabacana nepovezano
    Dora_marin, dobrodošla na forum!

Pokušati ću odgovoriti na tvoja pitanja, pa idemo redom:

Osip: Dali ste bili kod pedijatra? Možda su u pitanju gljivice, ako osip tako dugo traje bilo dobro da to pogleda liječnik;

Rodina pusa i Kamaris pelene: Ovdje možeš pročitati nešto više o Rodinoj pusi, a ovdje cure pišu o Kamaris pelenama;

Zašto se Kamarisova stanica ne otvara?: Ne znam, možda je «under construction».

Koliko bi pelenica trebalo za početak i što je uz njih još potrebno?: vidi Vrste platnenih pelena, pa onda Čime početi, i još malo na ovom topicu;

Vaša iskustva sa HM pelenama? Topic Šivanje pelena govori o iskustvima mama sa HM pelenama, već su na 9tom dijelu, vjerujem da ćeš u njima naći puno korisnih informacija i savjeta;

Koje vi kremice za guze koristite u platnenim? Ide li krema sa platnenim pelenama

Dali netko zna kada će biti MIB pelena?; Ja osobno ne znam, možda na njihovoj stranici http://www.mameibebe.net/ ima kakva informacija!

Nadam se da sam ti barem malo pomogla, želim ti ugodno korištenje našeg foruma i naravno platnenih pelena.

p.s. Ponekad je dovoljno upisati pojmove u pretražnik, platnopelenašice jaaaako puno pišu !

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dora_marin dobrodošla!
    I ja sam relativno nova u svijetu platnenih pelena. Imam dvije rodine i jednu od MIB-a, ali ti ih ne mogu usporediti s drugima jer nisam nikad koristila neke druge. (Sve ostale sam šivala sama, ali više-manje po uzoru na ove).
    Sad imamo oko 25 pelenica i to je bi nam bilo dovoljno, ali je meni gušt šivati pa ćemo imati još. Inače mi smo počeli s korištenjem nekako "naopačke". Nismo imali problema s osipom niti me je brinulo da jednokratne nisu zdrave. Ali išlo mi je smeće na živce i bila sam znatiželjna vidjeti kako izgledaju "te platnene". Onda je bilo izazov mogu li ih ja sašiti, i tek na kraju sam došla do zaključka da mi ih se sviđa koristiti.
    Pitaš što treba još uz pelene. Ne koristimo papiriće, imam 2 uloška, ali umjesto njih za npr. noć ili dulju šetnju možeš staviti i tetru (ili komad tere). Za sad imamo 2 zaštitnih gaćica, za prvu ruku smo umjesto njih koristili moj patent - ispražnjene pamperisce. Inače kažu da treba imati 3 gaćica.
    Kremu ne koristim skoro uopće, samo ponekad ako se baš desi da ne presvučem Sunčicu odmah pa se malo zacrveni koža. Inače se peremo u običnoj vodi i to čak ne svaki puta, često puta kroz dan samo promjenim pelenu (kad nije pokakana naravno).
    Mislim da je ovo dio odgovora, onako na brzinu. I da, znam da ti je sve jaaako zbunjujuće

dora_marin

Početno

puno hvala na brzim odgovorima. bili kod pedijatra i nije rekao da su gljivice. Ma pročitala sam većinu foruma, al puno mi je to informacija u kratko vrijeme pa mi se sve pomiješalo, a htjeli bi što prije preć na platnene

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zamoli Oliviju da ti posalje svoj vodic na mail. tamo imas jako puno korisnih informacija.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

naruci si ako mozes promotivni paket Mother Ease pelene +covera. Taj cover je "najbolji na svijetu" i nikada ne pusta. Ovisno o bebinoj velecini odaberi velecinu covera, a pelena je jedna velicina. Naruciti mozes ovdje, stigne ekspresno brzo.
    Dakle, uz pelene ti trebaju jos otpr. 3 covera i eventualno umeci za
    pelene.
    Ja imam vecinu HM pelena i najbolje su mi flanelne.
    Odavno ne koristim kremice, ponekad maslinovo ulje.
    Kod tako male bebe je mozda problem to sto kaka cesti i rijetko pa ce dosta unistiti pelene. Ali Lutonjica je odmah koristila platnene pa vjerujem da ona ima tu vise za reci.

Frida editirala predugi link

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Prijeđite na platnene na ovaj način- kupi paket tetra pelena i cover- i imaš sve za početak- a onda možeš opuštenije krenuti u nabavku pelenica. Znam da jedva čekaš staviti pamuk na malu guzu, pa kreni na ovaj način, sasvim je pouzdan i dobar, tako su uostalom i nas sve prematale naše mame.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Prijeđite na platnene na ovaj način- kupi paket tetra pelena i cover- i imaš sve za početak- a onda možeš opuštenije krenuti u nabavku pelenica. Znam da jedva čekaš staviti pamuk na malu guzu, pa kreni na ovaj način, sasvim je pouzdan i dobar, tako su uostalom i nas sve prematale naše mame.
    pošto ti je hitno i ja ti to preporučam: 10 kom tetra pelena dođe oko 100kn, i 3 kom zaštitnih gača (50-55kn/kom)
    a onda laganini se odluči koje vrste novih pelena hoćeš

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

potpisujem cure. Ja sam uvijek mislila da je to najkompliciranija opcija, i jednom mi se desilo da sam upotrijebila dvije pelene koje sam imala sa sobom vani i morala staviti tetru i zstitne. I drzalo mi je SUPER, i nije mi uopce bilo tesko namjestiti

dora_marin

Početno

Evo tek smo sad vidjeli vaše savjete jer nas nije bilo preko vikenda, pa bi vam htjeli zahvaliti i mislim da ćemo probat ovo sa tetra pelenama

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo i mi bi također prešli na platnene, moja malena ima 8 mjeseci i već skoro 2 mjeseca muku mučimo za osipom i tek je počeo prolaziti kad sam joj počela stavljati gazu na jednokratnu pelenu što bi značilo da je vjerovatno alergična na pelene.
    Jednostavno se ne mogu odlučiti koje, i prije nego što sam pročitala ovaj topic, najviše su me zainteresirale obične tetra pelene pa bi me sada interesiralo koje tetra pelene, vidjela sam na stranici babyshopa da imaju neke unaprjeđene tetra pelene, ali ih čini mi se nema u ponudi za kupit.
    Zatim ne znam na koji način da previjam bebu, jel mi to može nekako opisati?
    Koji coveri bi mi bili najbolji s obzirom da malena ima atopijski dermatitis, a isto tako i pelene,a da nisu tetra?
    Gdje ima kupiti snappya za tetre?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pepa, na ovoj stranici imaš par linkova za slaganje tetri http://gumbush.com/folding.htm

Za ostalo pronjuškaj malo po pdf-u platnenih pelena. Samo hrabro.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ah konačno netko podjednako neiskusan kao i mi!
    Evo, ja sam kao počela sa platnenima prije tjedan - dva, sa tim da ih nemamo dovoljno još pa kad se peru i suše - svakih 1,5 dan stavljam još jednokratne.
    Imam 2 rodine puse i moram vam reć da su se jako stisnule tako da ja na 2,5 mjesečnoj bebi uopće ne zakopčavama drukere koji smanjuju pelenu i kad joj guza još malo poraste bude joj virila van - evo mogu doć pokazat ako treba! tako da bi ih po mom mišljenju trebalo napraviti šire i dublje na guzi i naprijed...
    Imam 2 covera Kushies koji imaju gumicu na leđima koja je OK sa Kushies pelenama koje otraga nemaju gumicu i visoke su pa gumica ne dodiruje leđa bebi, ali ne paše sa rodinom pusom jer i pelena ima gumicu koja bude niže od ove gumice na coveru tako da obje gumice ostave trag na leđima. (nadam se da ste razumjeli problem sa gumicama ) Da riješim to, sašila sam na coveru preko gumice komad mekog pliša, tako da ne žulja bebu. NA coveru mi se još ne sviđa što nije od PUL-a već od poliestera pokrivenog vinilom, ja sam ih kupila u uvjerenju da su svi ti moderni coveri od PUL-a, a očito nisu, ovaj materijal mi se za sada ne čini ništa bolji od najlonskih prekrivnih za 5 kn... Ako je bolji, neka mi netko kaže?

Imam i tri Fuzzi Bunz pelene, one mi se zaista sviđaju, sa tim da jednu pelenu iskoristim 2 puta - jednom original, a drugi put kao cover preko tetre, naravno prije joj izvadim uložak. Ne sviđa mi se što su od umjetnog materijala.
    ČEkam pošiljku iz SMIB-a - pelena, cover, 2 snappy-a, naručila preko interneta prije par dana.

I otkriće od neki dan - našla sam tetre sa slatkim roza medekima (ima i sa plavim) u Adaxu, ako netko još voli tetre... SAd ih imamo 30 i preferiram origami folding koji mi je baš štosan, još ne upotrebljavam snappy jer nije stigao ali nema problema kako je beba mala pa se ne pomiče puno

Da li je netko još ostao na tetrama i ophrvao se sakupljanju onih sašivenih sa interneta?

I da, nisam još uspjela da mi pelena ne propusti oko nogice, mislim naravno ovisi i koliko je pelena popiškena ali gotovo uvijek je onaj opšivak oko noge vlažan?!?! I kod FB i na coveru - da li u nečemu griješim?

Bebicu sa ničim ne mažem, sve je OK...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MAMA JELENA- mi isto od početka koristimo tetre u kombinaciji s šivanim pelenama ( moj kroj i izrada) i za sada sam jako zadovoljna. Nemamo probleme s osipom (osim ako stavim kremu, dakle u kremi je problem), ne cure mi. Tetru stavim na švedsku pelenu i tako pričvrstim. Zaštitne su mi se pokazale dobre MIB i od flisa koje sam sama sašila, te od tosame one najobičnije. Kamarisove joj procure obavezno tako da smo od njih odustali.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo da ne počinjem novu temu, kad smo razgovarali o tetrama: naša tvornica Lola Ribar je pronjušila novi pokret u Hrvata zvan Platnene te napravila novi brand "Lori baby" - tetre 80x80, krpice 40x40 te blazinice, evo reklama u Konzumovom katalogu- super Konzum. piše modernog dizajna - ne znam dal tkanina ili ambalaža doduše!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Treba li i tetre namakati u vodi prije prve upotrebe ili to vrijedi samo za nove šivane platnene pelene?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne moraš ih namakati, ali ih svakako operi prije upotrebe

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno. Namjeravam ih i opeglati. Malo luksuza za prvu upotrebu.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nemoj ih peglati! čitala sam da bolje upijaju kada su neopeglane!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •