Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kako da dam dobar savjet?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Kako da dam dobar savjet?

Evo mene u ulozi da dijelim savjete o dojenju
    Stvar je sljedeća, ja sam poznata u svojoj okolini kao uspješna dojilja jer dojim VEĆ 4,5 mjeseca! Zamisli, a ni ne znaju da je to tek početak
    I tako je sada moja šogorica rodila drugo dijete i odlučila dojiti. (Prvo nije dojila pa nema iskustva).
    Nakon tri dana što su došle iz bolnice beba papa (kršitelj koda) jer ona kaže da nema mlijeka. Kaže da bebica cica i po nekoliko sati i da isprazni obje dojke i da je opet gladna.
    Pita me za savjet, a iz vlastitog iskustva ne sjećam se ovakvih scenarija, mislim da sam ja uvijek imala dosta mlijeka i da su me mučile druge stvari.
    Što da joj savjetujem? Da se izdaja? Kaže da izdajalicu ne zna koristiti.
    Jako rado bih joj pomogla jer znam da će ako prebrodi prve dana i uspije u dojenju biti presretna. A opet, ne bih htjela navaljivati, to je ipak njeno dijete i njena odluka. Po glasu joj čujem da bi mogla odustati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

savjetuj joj da što prije nazove SOS i budi joj podrška, to je najbolje (i najviše) što možeš učiniti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za početak možeš i isprintati tekstove s portala o količini mlijeka , dobivanju na težini, relaktaciji...
    situacija se tu zakomplicirala zbog uvođenja formule, pa bi bilo dobro da nazove SOS telefon

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nakon tri dana što su došle iz bolnice beba papa (kršitelj koda) jer ona kaže da nema mlijeka. Kaže da bebica cica i po nekoliko sati i da isprazni obje dojke i da je opet gladna.
    skokovi u razvoju idu 3 i 6
    3. i 6. dan
    3. i 6. tjedan
    3. i 6. mjesec

jedan od razloga zasto je stalno na prsima.

ali svakako neka nazove sos telefon.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Probat ću, iako sumnjam da će nazvati SOS telefon. Ne javlja se ni meni, znači da joj se ne priča. S materijalima je malo teže jer ne živimo u istom gradu.
    Ja ću se potruditi koliko budem mogla, a odluka je na njoj. Ako ona sama zaključi da nema dovoljno mlijeka, šta ja tu mogu? Tvrditi sto posto da mlijeka ima dovoljno i da joj ne daje formulu :/ . Ne želim preuzimati odgovornost, ipak nisam stručnjak. Mada ne vjerujem ni da bi me poslušala.
    Na žalost, ovakve situacije su svakodnevne, i znam da bih možda i ja tako postupila da nisam (između ostalog) visila non stop na forumu i čitala, čitala, čitala..

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

emarink, ti si pokazala dobru volju. nemas se sta zivcirati. ako zeli savjet, prihvatit ce ga.

reci joj za skokove, da je to prirodan nacin na koji beba povecava kolicinu mlijeka, da se do 6. mj. iskljucivo doji, da se doji na zahtjev, kada beba zeli i koliko dugo zeli, da je bitan dobar polozaj bebe na dojci i na kraju ono najvaznije, da se mlijeko stvara kako beba sisa pa znaci sto vise beba sisa vise se mlijeka stvara.
    neka pazi na mokre i pokakane pelene i broj podoja. upozori je na konfuziju bradavica.
    i to je vise nego dovoljno jer je na njoj sljedeci korak- ako zeli znati, pitat ce te.

i ohrabri je. ma koliko mozda u sebi bila ljuta, pohvali je sto doji.

a tebi

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    emarink, ti si pokazala dobru volju. nemas se sta zivcirati. ako zeli savjet, prihvatit ce ga.

reci joj za skokove, da je to prirodan nacin na koji beba povecava kolicinu mlijeka, da se do 6. mj. iskljucivo doji, da se doji na zahtjev, kada beba zeli i koliko dugo zeli, da je bitan dobar polozaj bebe na dojci i na kraju ono najvaznije, da se mlijeko stvara kako beba sisa pa znaci sto vise beba sisa vise se mlijeka stvara.
    neka pazi na mokre i pokakane pelene i broj podoja. upozori je na konfuziju bradavica.
    i to je vise nego dovoljno jer je na njoj sljedeci korak- ako zeli znati, pitat ce te.

i ohrabri je. ma koliko mozda u sebi bila ljuta, pohvali je sto doji.

a tebi
    i reci joj neka se ne uspoređuje... ima mama kojima poteče mlijeko već prije nego im donesu bebu (u našim rodilištima ), ali i jaako puno onih kojima treći dan krene tek u kapljicama, a čak 7 do 10 dana treba da se ustabili. Naravno, čim više adaptiranog- to će njezino kasnije/manje stići. A to što je već uvela, morat će postupno izbaciti. Tako da obje trebate strpljenja. Ona sa sobom i bebom, a ti s njom. Uvijek mirno s njom razgovaraj i samo pozitivno. Osobno nisam nikog zvala, a bila sam u istoj situaciji i zbog iscrpljenosti i straha što dajem adaptirano. Iako sad glupo zvuči, ali izgubila sam na tome 2 mjeseca. Pokušaj je ohrabriti. Ako ti se ne javlja par dana, probaj onako nenametljivo... ako ste bliske, ponukaj je da se otvori i daj joj vremena. Ja sam govorila da dojim a imala 1000 problema jer su me svi zvali kratko, a ja mutava . Kad se otvori tebi, možda će lakše nazvati SOS...

vibramo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Samo da javim da je sve ok. :D Nazvala je SOS telefon i pričala mislim s Eminom. Bebica nije bila gladna već se mazila sa svojom mamicom. Uglavnom, vratila se dojenju i sve je u redu. Ja sam danas išla do nje i odnjela sve moguće letke isprintane s Rode.
    Puno vam hvala i velika

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D
    super

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bravo!!

tebi, mami i Emini!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično! :D

/evo što čini neznanje... /

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ejaejaja!!! super!
    moja prijateljica je danas prvi put dojila vani svoju bebicu od tri tjedna i tražila mene da joj pokažem kako da to izvede da se puno ne vidi. JA cvjetam jer ona doji, svašta...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mi smo papali danas u parku sami, ali to nije tema

emarink, :D :D :D

sad samo hrabro dalje

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam isto sva važna kad me pitaju za savjet. I isto tako presretna kad pomognem. Kao na primjer ovaj put.
    Dambi i Inka, vaše bebice su rođene na moj rođendan, 16.02.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja prekjučer srela susjedu s malom od 1.5 mjesec i potuži mi se da su uveli bočicu jer nema mlijeka. Povežem joj par stvari i objasnim funkcioniranje skokića u razvoju i važnost tog non-stop cickanja... rezultat je da su danas izbacili bočicu i zahvalne mi.... jaaaako dobar osjećaj

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj erina prvotno napisa
    Ja prekjučer srela susjedu s malom od 1.5 mjesec i potuži mi se da su uveli bočicu jer nema mlijeka. Povežem joj par stvari i objasnim funkcioniranje skokića u razvoju i važnost tog non-stop cickanja... rezultat je da su danas izbacili bočicu i zahvalne mi.... jaaaako dobar osjećaj
    :D :D :D

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Erina,

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

lijwep osjećaj je nekome pomoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu