Results 1 to 13 of 13

Thread: rodilište

IvanaSara

Default rodilište

ima li koja nova cura koja je rodila nedavno?

rayna's Avatar

ima ih dosta,prošvrljaj malo po forumu.
    imaš na [i]nakon poroda,problemi i poteškoće kod dojenja,0-1...

IvanaSara

čula sam da se u čakovcu može platiti carski,pa ako tko možda zna nešto o tome nek se javi

jenny's Avatar

Quote Originally Posted by IvanaSara
    čula sam da se u čakovcu može platiti carski,pa ako tko možda zna nešto o tome nek se javi
    ne vjerujem da bi ti ijedna cura koja je isla na carski bas preporucila da rodis na taj nacin.

Mislim da je ovdje malo onih koje bi bez medicinskih indikacija svjesno platile za carski....al to je samo moje misljenje

ana-blizanci's Avatar

IZBJEGNI CARSKI AKO IKAKO MOŽEŠ!!!! ja sam rodila i prirodno i carski!vjeruj mi da je bolje i lipše prirodno.oporavak kraći i lakše ti je!nakon carskog ja nisam znala za sebe 5 dana.jedva sam se dizala iz kreveta, mislila sam da će mi utroba ispasti
    groooozno!!
    vjeruj mi bolje je na prirodno!

evita's Avatar

Moja kuma je rodila carski prije pola godine i još je uvijek boli rana. Čim je neka promjena vremena,temperature,duža vožnja autom..... Oporavak je dug,a ostane ti i ožiljak...
    Ja sam rodila prirodno i nakon 2 tjedna sam bila kao i prije. Nije mi jasno zašto želiš carski?

¸Ako porod ide bez problema,bolje prirodno.Ja sam prvo radala 26 sati,rodila na vakum,a savova ko u prici,dok sam dosla k sebi trebalo mi mjesec dana.
    Prije mjesec i po dana sam rodila na carski jer je beba bila prevelika i izasla iz zdjelice.Nakon caskog,prvih deset dana bolilo za poluditi,ali sam se brze oporavila nego poslije prvog poroda.

evo javi nam se na topic o rodilistu u čakovcu, tu na porodima - postaje zanimljivo!

iridana2666's Avatar

Quote Originally Posted by jenny
    ne vjerujem da bi ti ijedna cura koja je isla na carski bas preporucila da rodis na taj nacin.
    Ja jesam i opet bi. Meni je carski bio 'piece of cake' u odnosu na VBAC. Ako cura hoće carski, neka se raspita gdje ga rade, u krajnjem slučaju, može u Ljubljanu.

Elinor's Avatar

Default Re: rodilište

IvanaSara, nema do prirodnog poroda. Ako želiš otkriti kakvu snagu nosiš u sebi i kakva čudesa je tvoje tijelo sposobno stvarati, znaš što ti je činiti. Carski samo ako moraš.

iridana2666's Avatar

Default Re: rodilište

Quote Originally Posted by Elinor
    IvanaSara, nema do prirodnog poroda. Ako želiš otkriti kakvu snagu nosiš u sebi i kakva čudesa je tvoje tijelo sposobno stvarati, znaš što ti je činiti. Carski samo ako moraš.
    čud je već stvoreno u njenoj buši, a sasvim je svejedno da li izađe kroz krov ili vrata. Dovoljno snage tijelo utroši na samo trudnoću, ostalu snagu neka čuva za njegu bebe.
    Elinor, ako nisi probala oba poroda (a ja jesam), kako se možeš osjećati kompetentnom da pričaš o elektivnom (ne hitnom!) carskom rezu?
    Ja osobno više nikad ne bi rodila vaginalno jer mi je nakon njega trebalo godinu dana da se oporavim, a nakon carsog samo tjedan dana.
    Još nešto - ogromna je razlika da li je elektivni ili hitni carski. Tu kod nas te najprije izmrcvare 30 sati sa trudovima pa ti onda rae carski i sigurno da će to ženi ostati u ružnom sjećanju i da će se sporo oporavljati.
    Kod elektivnog carskog spremna si fizički i psihički, možeš se organizirat, znaš nekoliko mjeseci gdje, kako, u koliko sati i koji doktor i nema greške. Oporavak nakon elektivnog je munjevit. Evo sve naše cure sa estrade - sve idu na carski (Iva Todorić, Iva Majoli, Nin.a Slamić, Branka Bebić itd) i sve se nakon tjedan dana šetaju u špici

Felix's Avatar

moram priznati da ne vidim smisao ovog topica :/ rasprava o carskom rezu i vaginalnom porodu traje na drugim topicima, i ne vidim razloga da se ponavlja po petstopedesetiosmi put. zakljucavam.

sto se tice pitanja o placanju carskog reza, ponavljam:

molim da se suzdrzite od komentara i rasprava o placanju lijecnickih usluga 'ispod stola' jer je to mito i korupcija i kaznjivo je hrvatskim zakonom. pravila rodinog foruma iskljucuju komentiranje i podrzavanje nezakonitih postupaka. molim da se toga drzite. hvala.