Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: visok inzulin

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno visok inzulin

buduci imam visok inzulin i to reguliram gluforminom, a ciklusi su mi se ustalili jer sam imala 2 puta godisnje zbog pcos, zanima me ima li neko prirodno rjesenje?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: visok inzulin

Citiraj bak prvotno napisa
    buduci imam visok inzulin i to reguliram gluforminom, a ciklusi su mi se ustalili jer sam imala 2 puta godisnje zbog pcos, zanima me ima li neko prirodno rjesenje?
    Mislila si dijebetes a ne visok inzulin?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne dijabetes, imam suprotno dijabetesu, nemam secera, da se tako izrazim.....imam jako visok insulin i reguliram ga gluforminom pa me zanima ima li sto na biljnoj bazi

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj bak prvotno napisa
    ne dijabetes, imam suprotno dijabetesu, nemam secera, da se tako izrazim.....imam jako visok insulin i reguliram ga gluforminom pa me zanima ima li sto na biljnoj bazi
    Ajoj, oprosti. Nažalost, ne znam ti pomoći. Znam da postoje biljne kapi i čajne mješavine koje pomažu regulaciji šećera, ali kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi. To je kontra tvog slučaja.
    Moram priznati da nisam znala da je Gluformin i u slučajevima visokog inzulina indiciran.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da , balansira secer.....svejedno hvala Lukina mama....
    mozda netko drugi?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

je li kod tebe visoka koncentracija inzulina u krvi posljedica inzulinske rezistencije?

ili patis od hipoglikemija?

ako je ono prvo, cimet utjece na povecanje osjetljivosti na inzulin. ali mislim da je lijecenje "pravim" lijekom nezamjenjivo preparatima koji se mogu nabaviti u slobodnoj prodaji. mozda mozes pokusati s nekom alternativom zapadnoj medicini (makrobiotika, ayurveda, mozda homeopatija?), o tome ne znam nista.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zbog pcos radjen mi je test krvi zbog inzulina i on mi je jakoooo povisen, bio. koristeci gluformin metabolizam mi je postao normalan, pod tim mislim da se ne debljam ako pogledam cokoladu , nemam napadaje gladi, drhtavice od kojih bi skoro u nesvjest pala....a sto je najvaznije, ustalio mi je ciklus kojeg gotovo da nisam ni imala,ciste vise nemam a radi toga i uzimam. ali do kada....
    kako mislis da se koristi cimet? da stalno jedem strudle od jabuka?
    ima li neki recept?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, ako je PCOS i ako pijes Gluformin onda vjerojatno postoji problem s rezistencijom, ali o tome trebas razgovarati sa svojim endokrinologom.

cimet - nista posebno, svakodnevno konzumiranje pomalo navodno smanjuje inzulinsku rezistenciju, ali ne znam koliko je to znacajno. osim toga, znam da preparati koji sadrzavaju krom takodjer povecavaju osjetljivost na inzulin (ima kupiti u biljnim ljekarnama). ali obicno, preparati i pripravci (opcenito) koji se nalaze u slobodnoj prodaji nisu znacajni i potentni da bi se mogli koristiti kao terapija...

mozda da poradis malo na prehrani? trebala bi izbjegavati da odjednom pojedes puno ugljikohidrata.

nisam lijecnik, nisam medicinar, samo slucajno znam ponesto o problemu. razgovaraj s doktorom koji ti propisuje terapiju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da bi 100% aloja ,propolis,maticna mlječ itd. mogu pomoci

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislis ili znas? 8)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u svakom slucaju ne mogu odmoci...hvala cure

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim :/

jer kad je meni zenska nabavljala te ljekove i kad je zvala dobavljače sjecam se da je rekla njima na tel. pa to vam je isti tretman kao i za inzulin :/ naravno neznam u kojim omjerima se to pije ali kontam da bi se dalo saznati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •