Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kako rodbini objasniti vaznost autosjedalice!?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kako rodbini objasniti vaznost autosjedalice!?

Posto ja smatram da se autosjedalica treba koristiti pri svakoj voznji tako sam djedu i tetki objasnila, kada zele voziti moju djecu u svom autu da moraju uzeti i AS.Poprilicno me iznenadilo na koliki sam otpor naisla kao da ja nesto umisljam , pruvelicavam, svoju djecu izdvajam od ostale i bespotrebno kompliciram jer se toliko druge djece voze bez AS pa su živi i zdravi pa tako nista neće biti ni mojoj.Da ne spominjem kako i sestra ima dvoje djece i niti ne zeli cuti argumente zasto bi ta djeca u autu morala biti vezana. Sada se ja pitam na koji nacin da ja njima dokazem da ja ne pretjerujem i da su oni ti koji su nerazumni a ne ja?javascript:emoticon(':?')
    Confused

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Iz mog iskustva, jako tesko.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je to teze nego objasniti zasto dvogodisnjak sisa.
    Pre neki dan smo bili na decjem rodjendanu sa kog smo trebali da se vratimo javnim prevozom jer je tata bio u uzasnoj frci s poslom (a ja ne vozim).
    Svi su se nudili da nas povezu, imaju malu decu, ali ne i autisedista.
    Dva puta sam objasnila, a trecoj osobi sam sam pruzila jedino izvinjenje, jer mi je bio jeziv taj osecaj da preterujem, da izmisljam i da se izdvajam po necemu sto bi trebalo da je normalno.
    Kod nas je veliki problem to sto imamo stari zakon o sigurnosti u saobracaju, pa nemam na sta konkretno da se pozovem.
    Vi uvek mozete taj argument da koristite.
    Kao sto se ja za dojenje pozovem na preporuku da se doji do 2 godine, a posle izboru majke i deteta.
    8)

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja kažem, pa tko hoće slušati ok, a tko ne - njegov problem . Ali nitko moju djecu neće voziti bez AS, niti sam ja tuđu pristajala voziti ako roditelji nisu osigurali AS (govorim o vremenu kad nisam imala klince i AS u autu).
    I da, turbo sam zaguljena frikuša po tom pitanju

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sve čitam i zahvaljujem bogu što je oko mene sve autosjedalično osviještena rodbina. i svi koji imamo malu dicu imamo i sidalice u autu, pod obavezno.
    ali ako sam ja mogla osvijestit mog svekra, čovika sa sela i koji dok nije vidio autosidalicu nije znao da to čudo postoji, onda se valjda može svatko osvistit. i kad on malu sida u sidalicu do dućana koji je udaljen 200 metara, a do njega uopće ne triba izaći na glavni put, onda može svatko.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja sve čitam i zahvaljujem bogu što je oko mene sve autosjedalično osviještena rodbina. i svi koji imamo malu dicu imamo i sidalice u autu, pod obavezno.
    ali ako sam ja mogla osvijestit mog svekra, čovika sa sela i koji dok nije vidio autosidalicu nije znao da to čudo postoji, onda se valjda može svatko osvistit. i kad on malu sida u sidalicu do dućana koji je udaljen 200 metara, a do njega uopće ne triba izaći na glavni put, onda može svatko.
    Bravo za vas i vašu rodbinu. I pozdrav svekru. :D

Me smo se toliko izdresirali za AS da moj miš-maš doslovce vrišti kad bi se mogao voziti u noninom ili dedinom autu. Viče: "tu nema sjedilice". I naravno da se ne vozi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: kako rodbini objasniti vaznost autosjedalice!?

Citiraj mandina prvotno napisa
    .Poprilicno me iznenadilo na koliki sam otpor naisla kao da ja nesto umisljam , pruvelicavam, svoju djecu izdvajam od ostale i bespotrebno kompliciram jer se toliko druge djece voze bez AS pa su živi i zdravi
    pa im fino pokaži zadnje nesreće iz novina gdje su djeca poginula jer nisu bila u AS-u, imaš onaj topic "24"

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    .Poprilicno me iznenadilo na koliki sam otpor naisla kao da ja nesto umisljam , pruvelicavam, svoju djecu izdvajam od ostale i bespotrebno kompliciram jer se toliko druge djece voze bez AS pa su živi i zdravi
    pa im fino pokaži zadnje nesreće iz novina gdje su djeca poginula jer nisu bila u AS-u, imaš onaj topic "24"
    To je strava.... Srce te zaboli...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam podijelila Rodine letke o autosjedalicama.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kako rodbini objasniti vaznost autosjedalice!?

Vidim da nisam jedina zaguljena po pitanju AS jer sam dobila osjecaj da me smatraju za ludu koja svoju djecu smatra vridnijom od ostale djece stvar je u tome sto bi ja volila da se sva djeca voze sigurno vezana ( pogotovo moji nećaci ) samo ne znam kako to njihovim roditeljima dokazati. Hvala na podrsci vidim da sam ja u pravu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Naravno da si u pravu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A osim svega navedenog, po zakonu djeca trebaju biti vezana u AS. Ako ništa drugo ne prihvate, pa valjda je zakon tu iz nekog razloga :? I nastoj doznati kolike su kazne, možda im to začepi gubice (sorry na izrazu).
    Imaš na portalu odličan članak koji im možeš pokazati http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=273&Show=2479

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

P jer se toliko druge djece voze bez AS pa su živi i zdravi pa tako nista neće biti ni mojoj.
    Lako se voziti bez autosjedalice, a koliko djece tako nije preživjelo nesreću i ako je, s kakvim posljedicama? Pune su novine takvih slučajeva.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako rodbini objasniti vaznost autosjedalice!?
    NIKAKO!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

500kn kazne?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se, moram priznati ne da objasnjavati i pokazivati filmove, ako vidim da normalni argumenti (sigurnost i obaveza po Zakonu) nisu dovoljni. Ako netko gnjavi, ja kazem: moje dijete se vozi u autosjedalici. Kome smeta, siroko mu polje.

I znaju da ako bi je netko vozio bez AS, ne bi mi vise usao u kucu. I gotovo.

Mislim da nekad treba prekinuti diskusiju i nametnuti svoju odluku. Kao roditelj. I gotovo. Neka si drugi misle sto hoce, njihov problem.

Najvise sam obasnjavanja imala sa prvom sjedalicom, "jajetom", upravo radi polozaja djeteta u njoj. I objasnjavala nadugacko i nasiroko...Dok nisam zaurlala i lupila sakom o stol: Dosta! Voziti ce se u tome i amen!

Svi su se smirili sa ovom vecom sjedalicom, 9-18. Ona im je "normalna".

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam pričala o ovoj temi...ne možeš im objasniti ako ne žele slušati - nažalost je tako!! Ne daj Bože da se nekome nešto desi, e onda bi reagirali!!!
    I ja sam izdjelila sve letke, namljela se o AS-u - ne vrijedi! Tako da sam se sabrala, ja to radim tako a oni kako žele!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Slazem se s Deaedi.

A ako nisi takva kao osoba, onda nadji filmice na netu.
    Sigurno ih ima puno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •