Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Sv. Ivan Zelina

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sv. Ivan Zelina

da li ima tko od tamo? tj. da zivi u Sv. Ivanu Zelini?
    sto je dobro, sto lose, cega ima, sto nedostaje, da li biste preporucili zivot tamo...

jako nam se dopao jedan stan, pa vazemo...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Sv. Ivan Zelina

Citiraj emily prvotno napisa
    sto je dobro, sto lose, cega ima, sto nedostaje, da li biste preporucili zivot tamo...

Ja ne živim tamo, ali moji roditelji žive ne tako daleko od Zeline. Ima osn.školu, gimnaziju, dom zdravlja, ljekarne, veliki Konzum.... spada u Zg županiju pa su veze s Zg redovite. Blizu je autocesta Zg-Vž. Do Zg treba 20-tak min, do Vž 70-tak. Do Zg se ne plaća cestarina. Krajolik je idiličan, bregovit, zelen....
    Mislim da je dobar odabir za nekog tko se želi maknuti od gradske vreve, a biti ipak blizu velikog grada. Puno ljudio iz zelinskog kraja svakodnevno putuje u Zg na posao ili školovanje.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Sv. Ivan Zelina

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa

Ja ne živim tamo, ali moji roditelji žive ne tako daleko od Zeline. Ima osn.školu, gimnaziju, dom zdravlja, ljekarne, veliki Konzum.... spada u Zg županiju pa su veze s Zg redovite. Blizu je autocesta Zg-Vž. Do Zg treba 20-tak min, do Vž 70-tak. Do Zg se ne plaća cestarina. Krajolik je idiličan, bregovit, zelen....
    Mislim da je dobar odabir za nekog tko se želi maknuti od gradske vreve, a biti ipak blizu velikog grada. Puno ljudio iz zelinskog kraja svakodnevno putuje u Zg na posao ili školovanje.

Eto ja i moj suprug, djeca asfalta, smo pred godinu dana kupili kuću u centru Sv. I. Zeline. Njegovi starci su rodom od tamo i imaju kuću malo van centra. Ako voliš mir i tišinu nakon radnog dana, Zelina je pun pogodak. Mi konkretno živimo u samom centru grada u sporednoj ulicici, sve nam je na 5 minuta hoda (škola, doktor, pošta, vrtić, općina, trgovina, banka, policija, crkva...) i uživamo u miru i tišini jer nam kroz ulicu prođe 20-ak autiju dnevno. Zelina je autobusom povezana na sve strane, tak da ti je to prednost, autoput je 3 km od centra, a starom cestom ("mađaricom") imaš do Sesveta 15 min. vožnje autom. Uskoro će se otvoriti i termalna rivijera ala Čatez u Sloveniji samo na kvadrat . Prirez ti je manji nego ZG. Uglavnom život ovdje je nekak lakši i opušteniji nego u ZG. Cijena kvadrata stana/kuće je valjda u pol manja nego u ZG, ima zelenila ko u prići.

A sad da nije sve samo divno i krasno, u vrtiću je gužva povelika, jaslica nema, koliko znamo u školi nema dnevnog boravka, nema onih 3000, 6000... kn za dijete od grada kao u ZG. Ak se želiš kulturno uzdizad pravac ZG, jer tu ima jedan muzej i jedno "kazalište/kino" koje radi sam za Bozić ...

Ne znam više kaj da napišem, ak te još kaj konkretno zanima, tu smo jos do ponoći, a onda gibamo na more

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

prići=priči

Bozić=Božić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, hvala vam
    Iva, da li ti i TM putujete u Zagreb na posao?

vrtic i skola nam nisu vazni, jer ce klinci nastaviti ici tamo gdje su i sad
    informaciju o obnovi bazena na kvadrat smo culi i bas me veseli :D
    do Sesveta ima 20 minuta autom - vikendom, ne znam kako je radnim danom, jer bi svakako morali tim putem prema gradu :/

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Iva, da li ti i TM putujete u Zagreb na posao?
    Putujemo, jer vozimo klince u Dubravu u vrtić, a ja onda dalje u grad. Krećemo oko 6:15 i klinci su oko 6:45 u vrtiću. Ako krenemo kasnije upadnemo u neopisivu gužvu u Sesvetama.
    Često kikiće MM-ov tata otpelja u vrtić, a mi onda zapičimo po obilaznici do Buzina, pa na Dugave... e onda ak krenemo u 6:30 ja sam najkasnije u 7:15 na poslu (s tim da i dućan obavim).

Sva pitanja slobodno tipkaj, a ja ću na njih odgovarati ak ne prije za dva tjedna

pozdrav

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nisam nikad tamo živjela, ali često smo se vozili tom cestom prema Zagrebu i meni je ta Zelina tak ružno mjesto, pogotovo stari dio grada sa serpentinama. To mi je najružnije mjesto na cijeloj toj cesti.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je Zelina jako lijep gradić, pogotovo centar.
    I mi smo s asfalta otišli u provinciji u ne požalili.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    u provinciji u ne požalili

Htjedoh reći- u provinciju i ne požalili

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja jako volim zelinu i nadam se da ćemo u skoroj budućnosti tamo ostvariti svoj san o kućici u cvijeću.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Meni je Zelina jako lijep gradić, pogotovo centar.
    I mi smo s asfalta otišli u provinciji u ne požalili.
    nisam ni sad banu pod repom , ali mene Zelina podsjeca na Sesvete prije 20 godina. i to mi se svidja.

Linda, i DS nam je bilo u igri

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

DS nam je bilo u igri
    Zašto bilo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja otišla s asfalta u provinciju i požalila.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čekala sam te, ptičice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo off topic
    za mene je provincija vise state of mind, nego geografski pojam

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imamo tamo vikendicu. Diivno nam je. Bas smo neki dan tamo (pre) uživali.
    http://public.fotki.com/Anita-AZ/zelina/

No, sam grad, pooojma nemam! Meni je i Gorica premalo "gradska" gdje nema kulturoloških zbivanja, niti odsustva tradicionalnih krutih umova.... a Zelina je još dalje od Vg (sudeći po nekolicini ljudi koje od tamo poznajem).

Ja ne bih bila spremna učiniti takav korak za život u stanu. Za život u kući u prirodi, izvagala bih i vjerojatno rekla DA!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A zašto jednostavno ne unajmite kuću tamo na nekoliko mjeseci, pa ako vam se ne sviđa možete se bez problema vratiti u Zagreb. Ipak je bolje prvo nešto probati i vidjeti da li ti odgovara nego se odmah zakopati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne zelim grad
    VG, a Sesvete jos i vise, su za moj ukus postali previse "gradski", urbanizirani, natrpani zgradama, automobilima, ljudima, smradom ispusnih plinova...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ne zelim grad
    VG, a Sesvete jos i vise, su za moj ukus postali previse "gradski", urbanizirani, natrpani zgradama, automobilima, ljudima, smradom ispusnih plinova...
    To je istina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    A zašto jednostavno ne unajmite kuću tamo na nekoliko mjeseci, pa ako vam se ne sviđa možete se bez problema vratiti u Zagreb. Ipak je bolje prvo nešto probati i vidjeti da li ti odgovara nego se odmah zakopati.
    za ovo nemam ni novaca, ni zivaca, ni vremena, ni potrebe

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U Zelini sam bila samo u prolazu i na dvije kave, ali meni je glavni minus - nema željeznice. Dugo Selo, Sesvete, Zaprešić, Vrbovec - povezani željeznicom i super funkcionira (npr. Vrbovec - ZG 30-45 min vlakom, Dugo Selo još brže i veći broj linija).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo prvo htjeli u sesvete, ali ne u samo mjesto, nego selo pored sesveta, vugrovec, i tamo smo nasli super kucicu. ali se nesto zakompliciralo pa smo odustali.

nekom selekcijom smo dosli na kraju do jaske (tamo smo isto nesto jako lijepo i zanimljivo nasli), i sad jos jedino mislim da je mozda Ivanic grad bolji (tj. jeftiniji ), a zelinu smo izbacili jer se MM-u ne svida i kaze da je jako slabo prometno povezana, a vi kazete da je super povezana :?

nama isto jedino dolazi u obzir kuca, i to s velikom okucnicom, nikako stan na selu, jer nema smisla putovati u tom slucaju, ali naravno to ovisi i o novcima.

tako da me zanima kakvo imate misljenje o ivanic gradu, o jaski dosta i sama znam.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ivanić - želiš li brzo do Zg-a ideš na autoput i moraš ga platiti. To je jedino kaj znam.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja znam dosta ljudi iz Ivanića i svi su jako zadovoljni i sretni životom tamo. Ivanić je povezan i željeznicom tako da se ne mora baš svaki put na auto cestu, inače u oba pravca cestarina je 18 kn... nije tako strašno?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj talia7 prvotno napisa
    inače u oba pravca cestarina je 18 kn... nije tako strašno?
    18*23 (radnih dana) = 414 kn mjesečno. Pa još ako ti i TM imate različita radna vremena je još 414 kn + benzin, ustvari je super ako možeš naći i posao u tom manjem mjestu.
    Inače da ne bude da sad ja pljujem po životu van grada i MM i ja želimo izgraditi kuću negdje prema VG. Ali ako npr odemo u Kuče iza VG potrošit ćemo godišnje oko 500€ više za benzin nego ako smo u Velikoj Mlaki. I to za jedan auto. Možda je stavka, a možda i nije.
    Ok, prijevoz je nešto što svakodnevno koristiš i bolje je ako ima više varijanti.
    Mene ustvari jako frustrira rast cijena zemljišta koja su gotovo jednaka totalno van grada i u gradu. Kad mi ženska za neku pripizd*nu bez kanalizacije i plina traži 130€/m2 :shock: A još prodaje 1700m2, a fronta je 20m. Čovjek se zapita.
    Ako ovo ovako nastavi i ne budemo mogli ništa naći, kupit ćemo stan od 120m2 u Zagrebu i dobro.
    Kakva su vaša iskustva sa zemljištima i kupoprodajama u zadnje vrijeme?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    Citiraj talia7 prvotno napisa
    inače u oba pravca cestarina je 18 kn... nije tako strašno?
    18*23 (radnih dana) = 414 kn mjesečno. Pa još ako ti i TM imate različita radna vremena je još 414 kn + benzin, ustvari je super ako možeš naći i posao u tom manjem mjestu.
    mislim da se može kupiti karnet što ispadne jeftinije,a i u firmi ti isplate troškove prijevoza što pokrije veliki dio.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prema jaski ce uskoro biti ukinuta cestarina, tj. naplatne kucice ce biti premjestene iza jaske, a napravit ce se jos jedan izlaz na pola puta, u zdencini (klinca selu)

to nam je jedan plus za jasku. jel ima govora o tome za ivanic?

a cijene zemljista i nekretnina izvan zg-a necu komentirati, jeza me spopada

kad bi mi imali novaca za 120 m2 u zg ne bi kupovali kucu izvan zg-a, nego samo vikendicu u totalnoj prirodi, ali nemamo 300K eurica, pa nemamo bas prevelikog izbora

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo iz centra nadobudno otišli živjeti u Samobor. 4 godine! I ove smo se godine vratili u grad, jer jednostavno nemam ideje kako bih izvela svakodnevno putovanje s djetetom na posao, jaslice i vraćanje, gužve. Mislim da je ne bih ni vidjela, jer rano ide na spavanje. Dizala sam se u 6 da bih u 8 bila u uredu, problem parkiranja da ne spominjem (a nemaš pravo na karticu, ako nisi stanar). Troškovi visoki, benzin cca. 400 kn tjedno (radimo u centru Zgb.)
    Spasili smo se povrtakom u grad. Volim osjećaj kad se u jutro probudim da mi do Jelačića treba 10 -tak minuta. Međutim, da nam je posao u Samoboru, mislim da bi uživali.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

M hoće kuću u Zelini, a ja sam protiv. Čitam da je neka napisala da u SIZ nema jaslica. Gdje djeca idu u jaslice? U Sesvete? Pretpostavljam da se tamo bez auta i ne može, naime mi nemamo auto (ni jedno ni drugo nemamo vozačku ).

Kvadrati jesu jeftiniji, kućice koje je gledao lijepe, sa okućnicom za sve što si želimo ali...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Međutim, da nam je posao u Samoboru, mislim da bi uživali.
    Tako je

Ja sam s Jaruna otišla u Samobor. Istina - nikad neću reći za sebe da sam Samoborka (ma koliko ekipa brijala na to) ali meni je ovdje pregenijalno. Imam sve što mi treba, a cesta mi je pod nosom (mislim na obilaznicu i autoput) pa mogu kud me volja. Sad još prelazimo iz centra u mirniji brežuljkasti dio i to nam je totalni jack pot.

Priroda, zrak, mir, ali i sve ono urbano bez čega bi bilo teško.

A parkiranje... kad samo ponekad pomislim na kakve se genijalne uvjete znamo žaliti samo zato jer smo zaboravili na užase parkiranja u ZG, dođe mi da se flisnem.

Sv. Ivan Zelina mi je skroz strano mjesto, nemam pojma kako je tamo - ali mislim da je bitno da se sviđa onom tko bi tamo živio. Sve ostalo je manje bitno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Sesvete? Pretpostavljam da se tamo bez auta i ne može
    moze naravno, vozi bus, i to cesto, do Sesveta ima cca 20 minuta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •