Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Glazura za tortu

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    27

    Početno Glazura za tortu

    Htjela bih djetetu za rođendan napraviti tortu Jagodica Bobica, ali sve torte koje sam pronašla na netu imaju tako lijepu glazuru u boji a kako ju napraviti? ili je to možda nekakva smjesa razvaljana preko torte... marcipan? ili šta?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    73

    Početno

    jednom sam gledala na tv kako prave neku smjesu od marcipana razvaljaju i puf preko torte ravno ko daska. super izgleda ko stoljnak onako jos visi sa strane i onda par ukrasa po zelji... e da mi je te smjese

  3. #3

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    73

    Početno

    sad ima malina pa ih mozes malo prokuhati sa secerom i malo vode da puste boju pa to umjesaj u neki slag i bit ce crvenkast ili kad nafilas ako filas sa slagom samo pokapaj da budu ko tockice po povrsini crvene tak sam ja znala po vocnom kolacu

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    27

    Početno

    [img]http://img149.imageshack.us/my.php?image=sif234227ga1.jpg

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    27

    Početno

    [img]
    [/img]

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    27

    Početno

    To je ta torta koju bi probala napraviti ali tu neide šlag nego neka sjajna glazura.

  8. #8
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj migulica prvotno napisa
    Ticino masa ili po naški šećerna smola:

    60 ml hladne vode
    1 vrečica + zličica yelatine u prahu
    8 zlica fruktoze ili glukoze (ja radim s fruktozom (ima u dm-u))
    15 ml glicerina (apoteka-tekuči glicerin 50ml-19 kn)
    1 kg šećera u prahu

    postupak:
    vodu zalijete na zelatinu, da nabubri
    fruktozu stavite u lunčić, dodajte jednu zlicu vode i stavite na vatru, morate je otopiti da dobijete gusti sirup (pazi-između gustog sirupa i karameliziranog secera je mali korak!)
    U taj sirup kad se mrvu ohladi (cca 10 sekundi) dodajte glicerin,malo po malo konstantno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u zelatinu i mijesajte da se otopi.
    Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Mlo pa malo ulijevajte smjesu i miješajte (ne kuhačom kojom kuhate redoviti rucak jer ce pokupiti miris). Uskoro ćete morati rukama mijesiti smjesu. U principu iskoristi se cijela kila šećera, ponekad ne, a ponekad morate jos dodati.
    Smjesa mora biti kompaktna, nešto kao stari dobri plastelin. Spremite ju u vrečicu da nema doticaja zraka. kad radite figure, uvijek dopustite da se figure na zraku posusi i time ucvrsti. Bojate tako da dodate malo po malo boje u smjsu i mijesite dok ne dobijete zeljenu nijansu.
    Kako nema kvarljivih sastojaka u smjesi ona moze relativno dugo stajati i time vam dopusta da stvari napravite malo po malo, a ne da svisnete noc prije rodjendana...
    Nastavak uskoro...
    nadam se da vas ne davim.

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    27

    Početno

    Hvala za recept dalmatinka to će biti to što sam tražila.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •