Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kakav je postupak za otvaranje porodiljnog dopusta?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Kakav je postupak za otvaranje porodiljnog dopusta?

Molim pomoć, kako otvoriti porodiljni dopust, da li moram ići k liječniku opće prakse ili to rješava poslodavac? Znam da je pitanje bedasto, ali 2001. je bila pred 6 godina pa sam malo zaboravila. I da, još jedno pitanje, obavezni porodiljni dopust započinje 45 dana prije termina poroda pa me sad zanima da li mi HZZO već za tih 45 dana isplaćuje porodiljnu ili to još ide na teret firme.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isplata porodiljnog nema veze s poslodavcem. kao ni bilo koje isplate vezane uz trudnocu (komplikacije u trudnoci isto ne idu preko poslodavca, bez obzira koliko traju)

za otvaranje porodiljnog treba ti papiric u dva primjerka koji ti daje ginekolog, na kojem pise ocekivan datum poroda i datum od kojeg tece porodiljni. s time odes kod svog lijecnika opce prakse, on otvara porodiljni - daje ti doznake. poslodavac ti izdaje ER-1 obrazac i onda doznake i obrazac nosis u podrucnu hzzo sluzbu.

i mislim da jedna kopija doznaka ide poslodavcu (zaboravila i ja )

to je to dok beba ne napuni sest mjeseci. ako produljujes porodiljni, onda kad beba ima cca 4 mjeseca, odes opet u hzzo i ispunis zahtjev za produljenje porodiljnog.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala litala puno si mi pomogla

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imam i ja jedno pitanje pa ako slučajno znaš odgovor....
    Da li treba priložiti i kopiju tekućeg računa ili to sve daje poslodavac HZZO-u?
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni ginekologica nije dala nikakav papir, samo je u trudničku knjižicu napisala datum s kojim počinje porodiljni dopust, i na osnovu toga je dr opće prakse pisala doznaku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •