Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Upomoc!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Upomoc!!!!

Evo nedjelja popodne i ja cmizdrim. Danas je tema rucka kod mojih bila autosjedalica.
    Dobili smo ju od frendova koji su svoju bebu vozili u njoj prvih 9 mj, onda sukupili vecu. E, sad. Njihov decko je rodjen malo veci od moje curke i ja zato podlazem s rucnikom, pelenama... Svi moji tvrde da to dijetetu nije dobar polozaj. A ona spava cim ju stavim u auto. Jel bi ona spavala da joj polozaj ne odgovara i da joj je neudobno i da ju (nedajboze) nesto boli?
    Izludili su me do te mjere da sad, ovdje, molim nekoga tko bi mi htio pomoci oko toga. Znam da je bio pregled 30. ali nam je auto tjedan prije zakuhao i mislila sam da ce biti popravljan do tada, ali znate kako se koda auta UVIJEK nadje jos neki kvar kad ga se otvori i nas auto je bio 3tj kod mehanicara!!!
    Ima li itko tko bi mi mogao pogledati jel to ok? Toliko sam izludjena da bi platila za tu uslugu!
    (

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zaboravih...
    Sjedalica je Peg Peregova Primo Viaggio.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kako podlažeš?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koliko ja znam u AS se ne smije bebi pod guzu stavljati ništa, ni ručnici, ni pelene, zapravo ništa što nije originalni dio AS.
    Vjerujem da će se javiti netko stručan.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zato sam i pitala, da li stavlja pod guzu ili između nogica - ako joj ne doseže beba do one kopče.

Pod guzu ne bi smjela stavljati ništa. Između bebe i original presvlake na sjedalici ne smije biti ništa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

andrijana, jesi li plakala zato što oni govore da sjedalica ne treba ili zato što govore da ne treba podmetanje.

ako je ovo drugo, oni su u pravu: sjedalica je projektirana tako da zadovoljava sigurnosne i anatomske zahtjeve djeteta do 9, odnosno 13 kg i svako podmetanje ručnika ispod guze ugrožava sigurnost.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni se marino u njoj vozi od rodenja i njegovih 2200g i nista nisam podmetala, ne kuzim u cemu je problem, ta sjedalica je i dosta manja od drugih u toj skupini

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa zar nije ono udubljenje ko preopterecujuce za bebinu kicmu?
    moja misica ima skoro 3mj i skoro 6kg. ja imam osjecaj da sjedi!
    (

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i mog mišljenja dok se ne jave savjetnice
    Ako ti sjedalo u autu ima veliki nagib, AS može ići u sjedeći položaj - možda je to problem. Stavi neki zarolani ručnik ili dekicu između donjeg dijela AS i sjedala auta, da AS postigne onaj kut od 45 stupnjeva.
    To je dozvoljeno kod ovih sjedalica u grupi 0 i 0+. Pogledaj brošuru o AS, tamo ćeš naći dodatno pojašnjenje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    (
    nije, zato što su nožice uzdignute i opterećenje je raspoređeno po cijelim leđima i stražnjoj strani bedara.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    (
    andrijana, ne boj se za bebinu kicmicu dok je u as za vrijeme dok se autosjedalica koristi u voznji. taj polozaj je upravo najsigurniji ako dodje do naglijeg kocenja ili nesrece. on ravnomjerno rasporedjuje sile duz cijele kraljeznice kako ne bi bila preopterecena silom koju bi mogla izazvati glavica, koja bi se pri takvim uvjetima mogla naglo trznuti.

autosjedalici je upravo to namjena. i napravljena je bas za male bebice.
    to su sve razlozi zasto se ispod bebice ne smije nista podmetati.

istina je da se as ne preporuca koristiti izvan voznje, za dnevni boravak djeteta u njoj.

andrijana, u kojem gradu zivis? nigdje nisi napisala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zivim u zagrebu.
    30. sam namjeravala na pregled u heinzelovu al me zeznuo auto na popravku
    imamo fiat bravo i mislim da je problem u zadnjem sjedistu koje ima blagi pad prema straznjem dijelu auta...
    inace, po danu, doma, moja misica nije u toj sjedalici, a kad smo se vozili do sad to su bila kratka putovanja (do klaiceve, 20min max) a sad idemo na more pa ludim od brige...
    znaci to sto ta as ma udubljenje je ok?
    ili da ipak malo podignem onaj plasticni dio u autu na koji prikopcam as?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala vam puno svima...
    :D

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

andrijana, ta sjedalica ima bazu sa kotacicem koji vrtis dok ne dodes do pravog nagiba, kad ti je indikator na zelenom onda je ok, mozda da je zavrstis da ti ona kuglica bude skroz do kraja na zelenom dijelu
    ili probaj montirati na neko drugo sjedalo, nama bas ne sjeda lijepo u sredinu jer je povisenje na sicu
    btw. mi smo bili u subotu na pregledu u zadru i pohvalili su nas kak se super lako montira i cvrsto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •