Kome je ovo poznato i u kojoj dobi ste to zamjetili i kako se nosite sa time?I da... koliko faza traje?
Naša kćer postala je pametnija od svojih roditelja i svih starijih (osim učiteljice) u drugoj polovini 2. razreda.
![]()
Kome je ovo poznato i u kojoj dobi ste to zamjetili i kako se nosite sa time?I da... koliko faza traje?
Naša kćer postala je pametnija od svojih roditelja i svih starijih (osim učiteljice) u drugoj polovini 2. razreda.
![]()
ne pamtim početak...
kod mene još uvijek traje...![]()
ne znam koliko sam te utješila![]()
![]()
Našem sineku je još uvijek moje mišljenje zakon.
Kad se naljuti na tatu ili baku u zadnje vrijeme zna reći: "Ja se u ovoj kući mogu normalno razgovarati samo s ovom jadnom mamom." Ovo "jadnom" potječe od mog kroničnog umora zadnjih par tjedana (prekovremeni i zaostaci pred godišnji).
Ja mislim da su djeca rodjena sa filozofskim fakultetom.![]()
S filozofskim definitivno, ali ne i s pmf-om.Natasa30 prvotno napisa
![]()
koliko nas masla, naša se očito rodila pametnija od mene i svog tate.![]()
Rodio se pametniji ali je bilo podnošljivo dok nije progovorio![]()
Radi mira u kući pokušavam da i MM ovo shvatiBrunda prvotno napisa
![]()
Naš je negdje pola godine-godinu nakon što je došao počeo tvrditi da je pametniji od nas. To ni slučajno nema veze s time što ga je mm od početka uvjeravao kako je on silno pametno dijete.![]()
Leona sa 3 godine i trifrtalj polako dolazi u tu fazu.
Nekidan ona priča o svojoj frendici iz vrtića kako ona ne zna da pčela ne grize, već bode sa žalcem, ali onako dosta podcjenjivačkim tonom. Ja joj velim da nije lijepo rugati se nekome ako nešto ne zna, već ga treba naučiti, onda će i ta curica zauzvrat sigurrno i nju nešto naučiti. A moja Leo digne obrvu i odlučno ispali: Ali ja sve znam! 8)
Eh, da mi je frtalj njene samouvjerenosti, di bi mi bio kraj![]()
Leona![]()
I moja Ema je s tim malo pričekala, tako, do škole, ali Iva je već sad uvjerena da je pametnija!
Jučer je bila jako poslušna cijelo dopodne, nešto se kasnije ustala nego inače pa sam ju pitala da li želi ići spavati poslije ručka ili može izdržati do naveće ( inače ne pitam, nego idem s njom leći i ona zaspi). A ona će meni: "Misliš, mama, da ne spavam do noći? Ha!? Pa jel ti stvarno misliš da je to PAMETNO! Pa ja sam još mala, nema veze što sve već znam, ali se umorim brzo!" :shock:
Ja stvarno nisam sigurno 30 sek. znala što reči, u sebi sam se smijala, a pošto nismo bile same njoj sam ozbiljno rekla da neka proba, pa ćemo vidjeti da li može izdržati.
E stvarno ću za nju odgojiti morati poći na neki dodatni tečaj, ili pročitati još desetak knjiga o odgoju ( a sad sam se uhvatila lakog štiva jer sam mislila da već sve znam!)
Ah, kako je maleno moje znanje
"Pametni" se rađaju , a mi moramo biti spremni da tu njihovu veliku"mudrost" s kojom pokušavaju "osvojiti" svijet ne ugušimo zrelošću odraslih.Nadam se da će imati priliku i mogućnost da u dubini duše zauvijek ostane dijete koje se neće opterećovati s tim dali je i kad postalo pametnije od drugih.U današnjem vremenu -teško.Možda ,nekad kad na vagi pretegnu osjećaji.Sve se drugo -naplaćuje,pa i pamet.
mislim da se rađaju pametniji samo je pitanje u kojoj dobi postaju stvarno svjesni da su pametniji.
zato je veliki korak za par imati treće dijete. em su pametniji, em postaju brojčano nadmoćni...
Moja je već jaaaako dugo pametnija od cjelokupnog svjetskog pučanstva, uz nekoliko iznimaka.
Ali od kada je u nažalost preuranjenom pubertetu, svi su tako glupi i uncool (to je čula u nekoj njemačkoj tini-sapunjari, pa ne znam kako se točno piše), a ima čak par stvari koje su guuubaaa.
A i ovaj mali me već pokušava biti pametniji od mene. Sakrije se pokraj komode na kojoj je TV, vuče kablove od satelitske i kablovske i viri ko miš iz posija jel ga gledam. Kad vidi da se opasnost približava onda stane potezat brzo i svom snagom, da se izdovolji prije nego ga prekinem.
Ja sam u dubiozi...
Da li oni postaju pametniji,
ili mi s vremenom oglupimo ?
:?
Izreka Marka Twaina: "When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much the old man had learned in seven years."
dobar taj mark twain.![]()
mojoj zxuji je moja sestra danas citala iz neke knjige o dinosaurisima. i rece moja sestra kako se ljudi koji istrazuju te zivotinje, tj. njihove kosti i sl zovu paleontolozi. zxuja je bila plaho iznenadjena (prijatno) i odmah mi je rekla:"mama, i keka zna da su to paleontolozi".![]()
nama, koji jos uvijek drevnim metrom mjerimo duzinu podocnjaka i pitamo se koji nam je vrag sve to trebalo, ovakvi biseri daju nuzno potrebnu snagu![]()
![]()
odbrojavam dane do trenutka kad ce moj mis, koji je vec sad DEBELO pametniji od svoje blesave mame, izjaviti nesto slicno![]()
Ima tri za 20 dana i još je u fazi - a zašto, pa kad me smlavi sa 345-ti put - zašto, kažem NE ZMAMMMMMMMM! Pa mislim kako će sada stati...
Nakon dvije minute - mama, A ZAŠTO si ne uzmeš riječnik i pogledaš, pa ti znaš čitati, zar ne??? :?
Luka se vjerovatno rodio pametniji od mene tako da svakodnevno dolazim u situacije pa ga pitam:"Pa dobro,tko je tu koga rodio??!!"
Borna ga u svemu kopira tako da već sada imamo "dabl trabl"!