Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kad postaju pametniji od roditelja?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kad postaju pametniji od roditelja?

Kome je ovo poznato i u kojoj dobi ste to zamjetili i kako se nosite sa time? I da... koliko faza traje?

Naša kćer postala je pametnija od svojih roditelja i svih starijih (osim učiteljice ) u drugoj polovini 2. razreda.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne pamtim početak...

kod mene još uvijek traje...

ne znam koliko sam te utješila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Našem sineku je još uvijek moje mišljenje zakon.
    Kad se naljuti na tatu ili baku u zadnje vrijeme zna reći: "Ja se u ovoj kući mogu normalno razgovarati samo s ovom jadnom mamom." Ovo "jadnom" potječe od mog kroničnog umora zadnjih par tjedana (prekovremeni i zaostaci pred godišnji).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da su djeca rodjena sa filozofskim fakultetom.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Ja se u ovoj kući mogu normalno razgovarati samo s ovom jadnom mamom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Ja mislim da su djeca rodjena sa filozofskim fakultetom.
    S filozofskim definitivno, ali ne i s pmf-om.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliko nas masla, naša se očito rodila pametnija od mene i svog tate.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rodio se pametniji ali je bilo podnošljivo dok nije progovorio

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Rodio se pametniji ali je bilo podnošljivo dok nije progovorio
    Radi mira u kući pokušavam da i MM ovo shvati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naš je negdje pola godine-godinu nakon što je došao počeo tvrditi da je pametniji od nas. To ni slučajno nema veze s time što ga je mm od početka uvjeravao kako je on silno pametno dijete.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona sa 3 godine i trifrtalj polako dolazi u tu fazu.
    Nekidan ona priča o svojoj frendici iz vrtića kako ona ne zna da pčela ne grize, već bode sa žalcem, ali onako dosta podcjenjivačkim tonom. Ja joj velim da nije lijepo rugati se nekome ako nešto ne zna, već ga treba naučiti, onda će i ta curica zauzvrat sigurrno i nju nešto naučiti. A moja Leo digne obrvu i odlučno ispali: Ali ja sve znam! 8)

Eh, da mi je frtalj njene samouvjerenosti, di bi mi bio kraj

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Leona

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja Ema je s tim malo pričekala, tako, do škole, ali Iva je već sad uvjerena da je pametnija!
    Jučer je bila jako poslušna cijelo dopodne, nešto se kasnije ustala nego inače pa sam ju pitala da li želi ići spavati poslije ručka ili može izdržati do naveće ( inače ne pitam, nego idem s njom leći i ona zaspi). A ona će meni: "Misliš, mama, da ne spavam do noći? Ha!? Pa jel ti stvarno misliš da je to PAMETNO! Pa ja sam još mala, nema veze što sve već znam, ali se umorim brzo!" :shock:
    Ja stvarno nisam sigurno 30 sek. znala što reči, u sebi sam se smijala, a pošto nismo bile same njoj sam ozbiljno rekla da neka proba, pa ćemo vidjeti da li može izdržati.
    E stvarno ću za nju odgojiti morati poći na neki dodatni tečaj, ili pročitati još desetak knjiga o odgoju ( a sad sam se uhvatila lakog štiva jer sam mislila da već sve znam!)
    Ah, kako je maleno moje znanje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

"Pametni" se rađaju , a mi moramo biti spremni da tu njihovu veliku"mudrost" s kojom pokušavaju "osvojiti" svijet ne ugušimo zrelošću odraslih.Nadam se da će imati priliku i mogućnost da u dubini duše zauvijek ostane dijete koje se neće opterećovati s tim dali je i kad postalo pametnije od drugih.U današnjem vremenu -teško.Možda ,nekad kad na vagi pretegnu osjećaji.Sve se drugo -naplaćuje,pa i pamet.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mislim da se rađaju pametniji samo je pitanje u kojoj dobi postaju stvarno svjesni da su pametniji.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zato je veliki korak za par imati treće dijete. em su pametniji, em postaju brojčano nadmoćni...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja je već jaaaako dugo pametnija od cjelokupnog svjetskog pučanstva, uz nekoliko iznimaka.
    Ali od kada je u nažalost preuranjenom pubertetu, svi su tako glupi i uncool (to je čula u nekoj njemačkoj tini-sapunjari, pa ne znam kako se točno piše), a ima čak par stvari koje su guuubaaa .

A i ovaj mali me već pokušava biti pametniji od mene. Sakrije se pokraj komode na kojoj je TV, vuče kablove od satelitske i kablovske i viri ko miš iz posija jel ga gledam. Kad vidi da se opasnost približava onda stane potezat brzo i svom snagom, da se izdovolji prije nego ga prekinem.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odmah ?!
    Samo to jos ne znaju artikulirati

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam u dubiozi...

Da li oni postaju pametniji,
    ili mi s vremenom oglupimo ?

:?

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izreka Marka Twaina: "When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much the old man had learned in seven years."

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dobar taj mark twain.

mojoj zxuji je moja sestra danas citala iz neke knjige o dinosaurisima. i rece moja sestra kako se ljudi koji istrazuju te zivotinje, tj. njihove kosti i sl zovu paleontolozi. zxuja je bila plaho iznenadjena (prijatno) i odmah mi je rekla:"mama, i keka zna da su to paleontolozi".

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nama, koji jos uvijek drevnim metrom mjerimo duzinu podocnjaka i pitamo se koji nam je vrag sve to trebalo, ovakvi biseri daju nuzno potrebnu snagu
    odbrojavam dane do trenutka kad ce moj mis, koji je vec sad DEBELO pametniji od svoje blesave mame, izjaviti nesto slicno

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ima tri za 20 dana i još je u fazi - a zašto, pa kad me smlavi sa 345-ti put - zašto, kažem NE ZMAMMMMMMMM! Pa mislim kako će sada stati...
    Nakon dvije minute - mama, A ZAŠTO si ne uzmeš riječnik i pogledaš, pa ti znaš čitati, zar ne??? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luka se vjerovatno rodio pametniji od mene tako da svakodnevno dolazim u situacije pa ga pitam:"Pa dobro,tko je tu koga rodio??!!"
    Borna ga u svemu kopira tako da već sada imamo "dabl trabl"!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •