Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: zubne naslage

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno zubne naslage

Mališa mi ima 17 mjeseci i 12 zubiju. Četkicu koristimo više kao igračku - redovito mu pokazujemo kako to ide ali nije baš zainteresiran. Dojimo noću i danju - još uvijek puno. E sad - primjetila sam da su mu se stvorile naslage na gornim zubima - baš ružno, žuto i čini mi se tvrdokorno. Probala sam ih istrugati noktom dok spava (drugačije ne ide) i slabo se skida. Zapravo, nisam niti sigurna može li se skinuti. Što da radim? Ne pije sokiće, samo vodu (nudim često), ne jede kašice - grize voće, bombone ne dajem. Ne znam - kako spriječiti i tretirati naslage i kamenac kod tako malih mališana? Bojim se karijesa!!!
    Što da radim???

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Odvedi ga nekom bebi-frendli zubaru pa se posavjetuj. Ja bi tako uradila. (mi još nemamo zube )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: zubne naslage

Citiraj drndalica prvotno napisa
    Četkicu koristimo više kao igračku - redovito mu pokazujemo kako to ide ali nije baš zainteresiran.
    mi četkicu koristimo od prvog zubića - ne za igru, nego za stvarno. Od godine i nešto počeli smo i s pastom za zube - koristimo elmex. Peremo zube redovito svaku večer, a peru i u vrtiću nakon ručka.
    pranje zubi ne predstavljamo joj kao igru, nego kao ozbiljno pranje.
    I zubići su nam biserno bijeli i sjajni.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi četkicu koristimo od prvog zubića - ne za igru, nego za stvarno
    Ma i ja sam počela za ozbiljno - nije mi namjera bila igra ali jednostavno on ju ne doživljava. Nije mu niti zanimljiva kao igračaka (grize dršku kao i sve ostalo gumeno na ovome svijetu). Pokušala sam klasika - mama četka zube a on gleda i uči. Nije mu izgledalao previše zanimljivo. A što se zubara tiče - ne znam zbilja u kojem životu bi stigla na red, koliko znam kad se naručuje dobije se termin xy mjeseci unaprijed, a nije da smo neki hitan slučaj pa mi glupo izgleda daviti da me odmah prime zbog savjeta samo, a i premali je za neki ozbiljniji pregled. Možda da probam telefonski tražiti savijet :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa
    a i premali je za neki ozbiljniji pregled. Možda da probam telefonski tražiti savijet :/
    Nije premali. Mi smo prvi put kod zubarice bili sa 14 mjeseci, i to iz istog razloga (naslage na zubima - samo njegove nisu žute, nego tamnosmeđe :/ pa se jako vide). A prvo sam i ja išla samo "po savjet". I dobili smo termin već sljedeći tjedan. Otada se redovito družimo s "tetom zubajicom" i prebrodili smo i paničan strah od zubara, i strah od čekaonice, evo sad već sam sjeda u stolac...
    Na žalost, mi moramo češće zubaru baš zbog tih naslaga. Ali svako zlo za neko dobro - bar znam da je pod stalnom kontrolom i da nema karijesa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •