Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: vjezbe kod kuce

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno vjezbe kod kuce

zar tu nitko ne vjezba kod kuce od trudnica?!!

...uzalud pokusavam naci neki topic o vjezbanju u trudnoci, ali kod kuce... i nista!

svi idu na neke tecajeve...pa me zanima jel ima netko da vjezba stogod kod kuce i koje vjezbe konkretno?

imam steper, a ne znam da li smije i koliko dugo vjezbati na njemu, sad sam na kraju 5 mjeseca?

sto je s vjezbama na strunjaci, sve sto znam je da ne smijem nista raditi na ledjima...?

ideje?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pitaj svog ginekologa koji ti vodi trudnoću.ja ti o tome neznam ništa jer sam morala strogo mirovati!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana-blizanci prvotno napisa
    pitaj svog ginekologa koji ti vodi trudnoću.ja ti o tome neznam ništa jer sam morala strogo mirovati!
    vjeruj mi da se ne bi usrecila. :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam na poklon dobila odličnu knjigu s vježbama u trudnoći, imaš za svako tromjesečje vježbe koje su primjerene trudnicama i veličini djeteta. Ne znam koliko je koštala, zove se Vježbe za trudnice, autorica Snježana Vojvodić Schuster, izdavač je Biovega. Ja sam jako zadovoljna s njom iako moram priznati da sad otkad je ljeto pa plivam i puno šetam, planinarim baš i ne vježbam po njoj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vmartina prvotno napisa
    Ja sam na poklon dobila odličnu knjigu s vježbama u trudnoći, imaš za svako tromjesečje vježbe koje su primjerene trudnicama i veličini djeteta. Ne znam koliko je koštala, zove se Vježbe za trudnice, autorica Snježana Vojvodić Schuster, izdavač je Biovega. Ja sam jako zadovoljna s njom iako moram priznati da sad otkad je ljeto pa plivam i puno šetam, planinarim baš i ne vježbam po njoj.
    ja sam si isto kupila tu knjigu i čini mi se super...po njoj ću i vježbati kad dođe vrijeme, ali baš sam gledala vježbe za prva tri mjeseca i ne kužim ono testiranje trbušnjaka, pa i kako se mogu raditi ženski sklekovi gdje sudjeluju trbušnjaci isto ...ajde da je sredina ili kraj trudnoće, al na početku.. :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

eeeeeeeeeee daaaaaaaaaaa već kad smo kod toga, možda bi bilo dobro ako netko ima da se javi za onu jogu ili pilates na dvd-u koji je bio u jutarnjem čini mi se ili neki drugi koji se može ok pratiti...pa da se razmijeni svima koji trebaju...ja ih mogu spržiti ili kako god..

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

cure, zene,....... ne zanimaju me dvd-i i knjige, hocu da napisete konkretne vjezbe sto radite kod kuce, ok? 8)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja se pridruzujem,ja sam juce usla u deveti,i rado bih radila neke vjezbice da malo potaknem cirkulaciju i misice bar malo razbudim,inace nisam (valjda)otvorena i nemam problema,osim kontrakcije koje su neredovne,ali ne znam sta smijem raditi a sta ne,imam loptu i to je sve,stoji mi u sobi i skuplja prasinu mozda ima negdje nesto,neki link ili slicno.. :?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako prije nisi vježbala, nije ti baš pametno u trudnoći početi s vježbanjem i još bez stručnog nadzora.

što točno (ne) smiješ raditi trebaju odrediti ginekolog i voditelj vježbi (ja sam svojem docu odnijela skriptu s asanama i pokazala mu one koje se ne preporučuju trudnicama - trudnoća mi je bila uredna pa vježbanje samo po sebi nije bilo upitno).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    cure, zene,....... ne zanimaju me dvd-i i knjige, hocu da napisete konkretne vjezbe sto radite kod kuce, ok? 8)
    mene svejedno zanimaju, najbolje mi je kad se vidi kak se radi vježba..pa ak netko ima nek nam javi ili meni na pp

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa kak to mislis, knjigu skenirati ili sto?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cokolina, tih vježbi ima jako puno - samo vježbanje meni traje više od pola sata. Evo, jedna od njih je tzv. mačka koja je zapravo joga vježba za križa, al ima ih zbilja previše da bi ti ih ja tu opisivala. Ak ti se ne da kupiti knjiga, posudi ju u knjižnici, sigurno ima, pa ispiši vježbe koje te zanimaju.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vmartina prvotno napisa
    Cokolina, tih vježbi ima jako puno - samo vježbanje meni traje više od pola sata. Evo, jedna od njih je tzv. mačka koja je zapravo joga vježba za križa, al ima ih zbilja previše da bi ti ih ja tu opisivala. Ak ti se ne da kupiti knjiga, posudi ju u knjižnici, sigurno ima, pa ispiši vježbe koje te zanimaju.
    pa nisam mislila da mi pisete iz knjiga sto radite, zanima me jel radite vjezbe istezanja (uobicajene), skacete na steperu...itd. to je sve sto zelim znati..nisam mislila na jogu, pilates i slicno. dakle, obicne lagane vjezbe da li se smiju raditi u zdravoj trudnoci i kojim tempom, koliko dnevno...

nije da mi se ne da kupiti knjiga. mislim koliko bi se ja drzala tih vjezbi iz knjige bio bi bacen novac, nije ni jeftina. imala sam ju u rukama, ali meni se cini da nije isplativa.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A gle, nemam pojma, ja ne bih baš gazila po steperu jer se možda nešto može istegnuti, a ti probaj pa ćeš vidjeti jel ti paše. Isto tako mislim da te posebne vježbe za trudnice nisu izmišljotina i da se trebaju razlikovati od običnih vježbi i istezanja. One vode računa o nekim stvarima u organizmu koje u normalnom stanju uopće nisu upitne kao što je rastavljanje trbušnih mišića što se svima nama trudnicama sada događa pa neke vježbe za trbušnjake ne smiješ raditi ako su ti ti mišići previše rastavljeni. To je samo jedan primjer, a imaš ih još puno. Ako ti se ne da vježbati po knjigama ili kasetama, ja bih se na tvom mjestu ipak s nekim posavjetovala za vježbe kod kuće jer možda u dobroj namjeri možeš učiniti štetu svom organizmu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma možeš na steper, sve dok ti to možeš i paše ti. Ne smije ti samo puls bit prebrz, al steper ni nije neka trka.

Vježbe za trudnice su tako, lagane, prilagođene i cilj im je osnažiti mišiće koji ti pomažu nositi trbušinu i koji ti pomažu kod poroda, a tvoj steper je za tvoju dobru formu općenito. Pa ako ti paše, samo naprijed!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    Ma možeš na steper, sve dok ti to možeš i paše ti. Ne smije ti samo puls bit prebrz, al steper ni nije neka trka.

Vježbe za trudnice su tako, lagane, prilagođene i cilj im je osnažiti mišiće koji ti pomažu nositi trbušinu i koji ti pomažu kod poroda, a tvoj steper je za tvoju dobru formu općenito. Pa ako ti paše, samo naprijed!
    znaci mogu... yes! znas li koliko dugo smijem stepati? prije sam imala tempo oko 20-tak minuta. koliko ti vjezbas?

(da, i puls ne smije biti visi od 140 otkucaja po minuti tijekom vježbanja)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ah, draga, bila sam trudna prije četiri godine. U početku kad nisam znala da sam trudna a spremala se na skijanje (znači i skijala sam tjedan dana u neznanju), vježbala sam dosta intenzivno.

Kasnije sam išla na vježbe organizirane a doma malo pilates za trudnice. Steper 5, 10, 15 minuta. Dosadno mi bilo stepat pa si zadavala unaprijed minutažu i poklapala ju sa humorističkim serijama na tv-u (znači maximalno 25 minuta, što sam povremeno znala prije radit). I inače imam problema sa dosadom kod ponavljajućih vježbi u mjestu !

Slavonka Nina

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    I ja se pridruzujem,ja sam juce usla u deveti,i rado bih radila neke vjezbice da malo potaknem cirkulaciju i misice bar malo razbudim,inace nisam (valjda)otvorena i nemam problema,osim kontrakcije koje su neredovne,ali ne znam sta smijem raditi a sta ne,imam loptu i to je sve,stoji mi u sobi i skuplja prasinu mozda ima negdje nesto,neki link ili slicno.. :?
    Imas e-knjigu, meni ne treba jer idem već na vježbice, ali ovako se čini ok http://www.ergovita.hr/DesktopDefault.aspx?tabId=74

Sretno vježbanje :D

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Slavonka Nina prvotno napisa
    Imas e-knjigu, meni ne treba jer idem već na vježbice, ali ovako se čini ok http://www.ergovita.hr/DesktopDefault.aspx?tabId=74

to se mora naruciti i platiti, koliko vidim.
    imaju na stanici samo isječak e-knjige ( 450 Kb): FizioBall za trudnice DEMO.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Slavonka Nina prvotno napisa
    Citiraj disa prvotno napisa

Hvala slavonka to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dovoljno je da šetaš, to je super vježba.

A teško je malo opisivati određene vježbe ovako.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo na drugi topic sam postala zabunom, ovo je za cokolinu, sad nemaš izgovora :

http://babyfit.sparkpeople.com/pregn...?ex=stretching

na lijevom meniju pod exercises demos imaš još toga, ovo je samo strech

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •