Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Što s dojenjem dok je beba u bolnici?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Što s dojenjem dok je beba u bolnici?

Evo preventivno pokušavam smisliti kako da održim dojenje jer u ponedjeljak se moramo javiti u riječku bolnicu i vjerojatno će malecku zadržati. Tamo se može biti s bebicom i dojiti od 6 ujutro do 22 navečer. Pretpostavljam da im po noći daju bočicu. Još se nisam dogovorila sa sestrama i doktorom oko tog noćnog podoja. Nadam se da ću joj moći donjeti izdojeno mlijeko da joj daju.
    Zanima me kada da izdojim to mlijeko za noćni obrok i kako da ga donesem u bolnicu? U bočici? Smrznutog? Svježeg? Inače se ne izdajam nikad ali imam (kršitelj koda)ovu izdajalicu koju sam koristila ukupno 2 dana kad smo došli iz rodilišta jer su mi se prepunile dojke. To mlijeko koje sam onda izdajala sam bacala, ali nije ga ni bilo puno nego samo po 20 ml. Sad me strah da se neću moći izdojiti na izdajalicu. Strah me i mastitisa ako to sve skupa potraje. A nejviše me strah da ja psihički neću moći to izdržati i da će nam se poremetiti dojenje što bi sad bilo šteta kad nam tako dobro ide.
    Molim vas za savjete.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja curica je bila s 5 tjedana u bolnici. Smjela sam je doći dojiti od 6 do 18 svakih 3 sata. Izdojila bih se iz obje dojke u 21 i 1 za slijedeću noć. Ostavila bih u frižideru i u termosici odnijela u bolnicu gdje su ponovno stavljali u frižider i čuvali za slijedeću noć. Nekoliko su joj puta uvalili adaptirano koje je uredno povratila a nisu je poštedili niti od čaja. Održi prisebnost, misli na bebicu. Mi smo nakon povratka iz bolnice (8 dana) nastavili dojiti na zahtijev i tako smo, unatoč svemu, do danas. Budi jaka, ti to možeš, bebica te treba
    ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nažalost ne mogu ti dati nikakav savjet, samo vam želim da sve to što prije prođe i da se ipak izborite da budeš s Miom 24 sata.
    A još bolje bi bilo da ju uopće ne ostave i zato evo malo za vas

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pretpostavljam da govoriš o Kantridi. Doneseš ujutro u 6h izdojeno po noći za slijedeći noćni obrok. Ne kompliciraju previše-doneseš u svojoj bočici (ne mora biti iz frižidera, glavno da na sobnoj temperaturi nije bilo čini mi se dulje od 6 sati). Daš na 'prijavnici' oni to pretoče u lončić, prokuhaju, stave u njihovu označenu bočicu da znaju za koji bebu je i čuvaju za noć. Na temperaturnom listu sve vode pa možeš kod podoja točno vidjeti što su dali za noć, koliko ima pokakanih pelena (ocjena 1-3 ovisno o gustoći). Majčino mlijeko označe sa ♀. Prije i nakon svakog podoja važu bebu i ako nije dobilo dovoljno (prema nekim njihovim normativima) dodaju još adaptiranog (ako prihvaća). eto, ako te još što zanima - pitaj. sretno

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Puno ti hvala!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i tibice drš´se, nedaj da te slomi. Dojit ćete vi još dugo koliko budete željeli!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Noćas je Mia malo duže spavala pa mi je desna dojka (koja inače radi duplo više od lijeve čini mi se) bila toliko tvrda da sam išla malo izdojiti da popusti. Izdojila sam na ruke cca 30 ml direktno u bočicu. E sad, bočica nije bila strilizirana nego samo oprana u perilici i stajala je zatvorena u ormaru. Da li mogu iskoristiti to mlijeko ili da ga bacim?

Sad sam sterilizirala izdajalicu i bočicu pa ću danas preko dana i noćas pokušati skupiti za noćni obrok u bolnici. Koliko mi cca treba? Nikad joj nisam davala izdojeno pa ne znam koliko ona zapravo treba količinski pojesti. Mislim da bi 120 ml trebalo biti dovoljno. Pogotovo zato što po noći zapravo i ne jede puno nego brzo zaspi na cici.

I još jedno pitanje. (Kakao sam dosadna danas ) Još od početka mi ta desna dojka brže radi tj. više proizvodi. Uvjek se prva napuni i tvrda je po noći ako ju ne isprazni duže od 4-5 sati. Lijeva nikad nije tako tvrda. Ne znam da li desna radi previše ili lijeva premalo. Mislila sam iskoristiti to što se moram izdajati da malo to izravnam pa njoj davati da navlači mlijeko u lijevoj a iz desne izdojiti svakih par sat po malo i onda njoj dati da dovrši podoj na desnoj. Što vi mislite, hoće li tako uspjeti ili imate drugi prijedlog?

Udavi ja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sretno sa izdajanjem. Kad je moja beba bila u bolnici sa mjesec dana mogla sam biti do 23 sata i od 6 ujutro sa njom. Najgori dani u mom životu. To vrijeme je bila nonstop na ciki. Ja sam još u toku noći se po dva puta izdajala samo da ima dovoljno. Svaki put sam izdojila oko 90 ml, pa mi se zbrojeno činilo da ima dosta za noć. Sad stvarno ne znam kao sam to fizički izdržala. Jurila po bolnici, spavala nekoliko sati... Izdržale smo. Najbolja stvar je da sam si nabila mlijeka, pa dok smo se vratile doma još sam neko vrijeme morala izdajati jer bebi nije toliko trebalo. Stvorila sam si banku mlijeka
    Nitko nikada ne bi trebao biti odvojen od svoje bebe, zato imate veliku podršku od nas da sve prođe što bezbolnije.Sretno!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sad sam se sjetila kako smo bili prisiljeni dojiti u bolnici. Pošto je beba bila na ekstenzijama zbog kukića, znači vezane nogice u zraku, ja bi se provlačila u kinderbet k njoj i doslivce visila u zraku dok sam dojila. Sva sam bila polomljena, ali to je bio jedini način. U tom položaju me je jednom zatekla vizita kako blaženo spavam, a beba spava kraj mene sa cikom u ustima. Toliko o umoru

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tibice, nadam se da ti malenu ipak neće morati zadrzati u bolnici, ali, ako se desi, vjerujem da cete održati dojenje.

Tin je završio na Kantridi kad je imao samo pet dana i nismo jos ni uspostavili dojenje, čak ni tamo uglavnom nije cicao. Ja sam se izdajala i nosila mlijeko u bocici, svjeze, ne zamrznuto. Oni to tamo prokuhavaju pa mislim da mozes iskoristiti i ovo mlijeko u nesteriliziranoj bocici. Kako smo tek poceli, nisam imala dosta mlijeka i uglavnom je jeo adaptirano, a bio je pet dana pa ipak smo nakon toga do 6 mjeseci isključivo dojili, a cica i danas. Ima na portalu o izdajanju, možda ti nešto pomogne ako nisi još vidjela. S nama su u odjeljku bili jedna beba od šest mjeseci i mama koja se izdajala na jednoj dojci dok je dojila na drugoj, na više mjesta sam čitala da tako najbolje ide pa ako si spretna i možeš, probaj.

Još jednom, vibram puno da Mia ide odmah doma, javi kako ste.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jutros sam bez problema dok je ona cicala iz druge cike izdojila 60 ml i još je bilo ali nisam htjela pretjerivati. :D Imam još vremena do sutra ujutro skupiti dovoljno za taj noćni obrok. Nadam se da će biti dobro to mlijeko za sutra noć. Dan i pol staro, valjda hoće. Ako ne onda ću ono što izdojim noćas odvojeno spremiti da bude svježe za sutra. Ili mogu uzeti izdajalicu sa sobom u bolnicu. Čini mi se da mi se sve više povećava razlika u proizvodnji između desne i lijeve cike. Na kraju će mi se dogoditi da ću dojiti samo na desnu.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slobodno uzmi izdajalicu sa sobom u bolnicu i uzmi si bocu vode za sebe.
    I mi dojimo uglavnom na desnoj, lijeva je za mazenje i igranje, nije to nista zabrinjavajuće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •