-
Ponovo u jaslice nakon mora!
Osjećam se kao da sam upravo izašla iz horor filma. Nikad mi nije bilo tako teško ostaviti dijete u jaslicama... čak ni prvih dana adaptacije...
Došli smo danas nakon 2tjedna mora i ja sam doživjela šok, a ne želim se ni sjetit straha u njegovim očima i tih suzica...
Radi se o DV Jarun (inače sam super zadovoljna vrtićem) oni imaju 5 kuća i ljeti spajaju sve u jednu dežurnu (ove godine je to naša pa je on u istoj sobi) ALI nema naših teta i to bi još bilo podnošljivo da je bila bar neka teta iz našeg vrtića tamo, ali ni to!!!! Dakle ulazimo u sobu u kojoj je 60% nove djece i teta koju vidimo prvi put u životu. Uspjela sam vidjeti dvoje klinaca iz njegove grupe koji izbezumjeno stoje nasred sobe, a ostali urlaju (njh valjda 10)!
Fran ulazi i kaže mi "hrabar dečko, mama će brzo doći" ja uspijem reći teti samo njegovo ime i iz koje je grupe...on isprepadan izlazi van poćinje plakati i lovit se za mene. Teta ga uzima iz mojih ruku i zatvara vrata, ja odlazim on plače... ja plačem još i sad....
Razum mi govori da je to sve normalno,ali užasno sam ljuta jer nije bilo roditeljskog sastanka prije, jer su nas bar mogli upoznat sa tetam, reć nam kako da se pripremimo... bilo šta!!!
Inaće nemamo problema sa jaslicama, komunikativan je, ima tamo prijatelje i voli ići.
Molim vas da mi se javi netko sa sličnim iskustvom! Ni sama ne znam kako ću preživjet ovo ljeto u zgb. F. bi trebao jos na 10 dana na more s bakom i ni sama ne znam dal je to pametno, jer opet ovo proživljavat je suludo...
-
evo i mi smo imali takvo iskustvo. Sunča je poludila kad je vidjela spojene grupe i nepoznate tete. izdržala je tjedan dana i onda se razbolila (premda nije bila bolesna zadnja tri mjeseca) i ostavila sam je doma tjedan dana.
sada bi još trebala ići dva tjedna pa bi mi išli na godišnji i uzeli je doma, ali sam je ipak odlučila ostavit kod none ta dva tjedna.
obožava jaslice i svoje dvije karasne tete (ma i ove nove mi izgledaju OK ali treba maloj vremena da se navikne) i strah me da ne zamrzi jaslice zbog tih ljetnih dežurstava.
otvorila sam topik - ljetna dežurstva u jaslicama - prije dva tjedna i nisam baš naišla na slična iskustva.
da se nije razbolila vjerojatno bi se bila navikla. nakon par dana bilo je ipak nešto bolje.
probaj ga vodit tjedan dana pa ćeš vidjet kako će reagirat, onda ćeš lakše zaključit što dalje.
-
Mi nismo u jaslicama nego u vrtiću. Već smo veliki - 6 punih godina. Tri godine ide u vrtić bez problema, ali svako ljeto je horor. I svako ljeto sam nakon nekoliko dana odustajala i angažirala bake. Sada ostaje do ručka pa deda dođe po njega, pa ga čuvaju stariji brat i sestra koji baš i nemaju dovoljno godina, ali mi se to čini nekako najmanje loša kombinacija.
-
Leon je jako dobro prihvatio druge tete i spajanje grupa. Kao da i nije do toga doslo.
No, od danas pocinje spavat u vrticu (moramo), sto do sad nije (bio je samo pola dana, do spavanja), s novim tetama (bas za peh su njegove u ovo vrijeme na godisnjem), i sva sam u grcu, imam knedlu u grlu, kamen u zelucu, vrijeme mi prolazi ko da stoji, jer jedva cekam da dodje podne da mogu nazvat i pitat jel sve OK proslo i kako je to podnio
Nadam se da cu vas popodne izvijestiti s necim lijepim.
Malo vibra, pliz...
A ovo za mijenjanje teta, mislim da je dovoljno da imaju par poznatih prijatelja, da skuze da je to sve ono na sto su navikli, samo malo drukcije i da ce bit OK. Posebno ako inace voli vrtic....
-
pa ne znam baš da li je dovoljno da vide poznatu djecu.
gotovo svi klinci iz njezine grupe su tamo, čak je i soba ista, a on drami jer ne pozna tete.
-
I kod nas je tako.
A roditeljski i upoznavanje teta ti nemaju nikakvog smisla, jer se ljeti tete mjenjaju iz dana u dan skoro. Jedna ode na godišnji, druga se vrati, al ta se vrati u svoju grupu, pa ova iz njene prelazi k vama. Sto kombinacija!
Nama ništa ne pomaže, osim malo vremena da upozna nove tete. Par dana, pa ispočetka
!
-
evo ja sam teta u "ljetnom vrtiću"
NEMOGUĆE je upoznati sve tete koje vas mogu dopasti na dežurstvu
nemoguće je približiti vam situaciju ljetnih dežurstava ukoliko to sami niste doživjeli
dokle god to budete uzimali previše k srcu bit će vam teško
odvojite si par minuta i upoznajte se s tetom, ako teta ima iti malo volje za rad ona će sebi odvojiti par minuta i priupitati vas o navikama vašeg djeteta
ja srećom nemam nove djece ali su mi zato tu djeca od godinu dana do sedam godina (djeca koja u 9.mj idu u školu) tako da je jako teško bilo što raditi s njima
svi su zbunjeni, svi su kao u nekom grču ali sve to traje prvih par minuta dok djeca ne vide drugu djecu i ne počnu s igrom...a onda...teta je teta bila ona Ana, MArija, Julka, Marta ili ne znam ni ja koja...
samo to ne shvaćajte toliko tragično i bit će sve ok...puno tragičnije to roditelji doživljavaju nego djeca
-
Ja nisam stigla u vrtić jer radim MM ga je vodio juče i išao po njega. Inaće je on taj koj luduje kaj mali plaće ali veli da je sve ok. Jedino je u pon. bila frka jer tete nisu znale kamo F. spada pa mu nisu promjenile hlačice jer pojma nisu imale da su njegove stvari u ormariću.
Ma znala sam ja da će se to sredit, ali sam stvarno taj dan bila u šoku...
Mislim da djetetu od dve godine nije dovoljno da poznaje dvoje, troje djece da bi se prilagodio.
Znam da i tete imaju pravo na godišnji, ali to konstantno mijenjanje mi nije jasno ( u dva dana 4 tete koje nikad nismo vidli!). I nema šanse da odvojiš par minuta za razgovor kad njih 10 unutra plaće. Znam da i njima nije lako i nikoga ne krvim, ali mislim da je to loše organizirano.
I bez obzira ima li roditeljski smisla ili ne ja bi se puno bolje osjećala da je takva komunikacija postojala, jer moje dijete tamo ide već godinu dana po njega idu i bake i dide ( ja radim u smjenama), njegove tete uspijem ulovit jednom tjedno (ako!) A kad sam rekla da će cijelo ljeto bit u vrtiću, rekli su mi da su dežurstva i da se spajaju i da je to loše pa nek probam da dolazi što manje.
Čini mi se da to ide po principu "mi tako radimo i nećemo to mijenjat, a vi pokušajte dijete što manje voditi u vrtić jer je tak za njega bolje (a i za nas)"
-
Na sreću ja s Jankom nemam problema, bar ih nije bilo prošlo ljeto! Nije išao cijeli 8. mjesec u jaslice i kad je krenuo prvi dan kao da nije nikada ni prestao dolaziti.
E sada, na jesen kreće u vrtić nakon cijeloljetnog odmora, nakon što ćemo doživjeti veeeeeliku promjenu u obliku male seke i baš me zanima kako će onda sve to proći :/ .
-
ja u strahu od OVOGA, patrika već dva tjedna ne šaljem u jaslice nego se nekako krpamo s bakama.
kad bi bar u jaslicma izvjesili kad je koja teta na godišnjem, odnosno kad radi, pa da roditelji bar znaju tko će ih kada dočekati i kako pripremiti dijete
Ovaj tjedan je s bakom, ali sljedeća još dva tjedna će morati u jaslice, ali bar se nadam da će djece biti manje, iako mislim da njemu to toliko ne smeta, nego ako ima kakvu reakciju, to je uvijek na tetu koja ga dočeka.
-
I mi smo vrtićki, 4 godine, Vanja je ovu jesen krenula u vrtić, i to je išla od 9-12h, nije htjela spavati, pa je nismo ni tjerali jer ima baku koja je čuva.
Nije bila cijeli 5. i 6. mjesec, malo bolest, malo more.
I sad krenuli 2.7, druga prostorija, 2 grupe spojene, ona mora ostat spavati, ja u komi....
Ona super, to joj se tako dopalo da sam ja na podu.
Ima ih malo, iz te 2 grupe možda 10-12 djece, očito joj se i nove tete sviđaju, spavanje joj se sviđa, vrijeme lijepo, djeca zdrava, ma sve 5.
Već treći tjedan idemo bez prestanka, nikad prije nije tako puno išla.
Znam da je s jasličarima teže, ali hoću reći da su maleni puno prilagodljiviji nego što mi mislimo.
A i tete moraju na GO.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma