Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Alergija! sto sad?

spacemama

Početno Alergija! sto sad?

drage mame s alergijama, kako ste rijesile taj problem? ja imam sezonsku peludnu alergiju, jaku i neugodnu ali pocinje polovinom petog mj. pa sam mislila ima jos vremena do tad.

alergicna sam i na prasinu. inace mi to ne stvara probleme, ali sad vec dva dana sam totalno bolesna, pravi napad, a apsolutno nista od antihistaminika starijih, novijih, ili kortikosterioda lokalno u nos ne smije se uzeti dok se doji, kaze moj alergolog.

nisam ovo ocekivala, redovno cistimo doma, ali nikad nisam provela ovolko vremena doma i izgleda da se akumulirala kolicina alergena i bum! iz nosa mi cuuuri, svrbe oci, lice, lose mi je... a sama sam s bebom, zivimo daaaleko od baka i pomoci... ne znam kolko cu izdrzati... i zapravo jos nisam probala ne uzeti tabletu kad krene ovako jako jer dr. kaze da je onda jos gore, astma itd itd...

ja oduljila, ali ne mogu zamisliti da sad odjednom djetetu uskratim cicu i mlijeko, pa mastitis, pa ... ako ne prodje, da probam uzet tablete par dana, izdajat se u medjuvremenu, pa probat se skinut s tableta pa vidit kako je? koliko treba proc nakon uzimanja tableta, dok mlijeko ne bude opet ok? +imam 2cm fibroadenom u dojci, jel smije se to izdajati, masirati, pritiskati... uffff.... ?

vasa iskustva?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajoj nadam se da će ti netko brzo pomoći.

Ja sam se sjetila da je svojevremeno dr. Harni jednoj trudnici za alergiju rekla da smije koristiti onaj neki polen blocker sprej od dr. Theissa - ja sam to tada kupila MM-u jer i on ima peludnu alergiju. Vjerojatno je to 'topla vodica' za probleme kakve ti imaš, ali, eto, možda bi ti mrvicu pomoglo.

Nadam se da će ti netko brzo dati neku konkretniju pomoć, drži se

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde mi molim te napisi koje bi lijekove koristila... pa cemo vidjeti sto tocno pise za njih...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.kellymom.com/health/meds/index.html

http://www.kellymom.com/health/meds/...Antihistamines

pogledaj malo po gornjim linkovima, popricaj s doktorom jos jednom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spaceman, ja ti nikad u životu nisam imala alergiju do druge trudnoće. To ti je bio živi užas (izgleda ambrozija). Naravno da nisam niš uzimala i mučenje je bilo veliko. Mislila sam da je alergija možda baš zbog trudnoće, a onda se javila opet prošle godine (Katarina je imala nekih 8 mjeseci). Opet sam se mučila. Najgore su mi bile noći kada sam ih sve budila svojim kihanjem. Pravi užas. Nekak sam izdržala bez lijekova (Katarina je sisavac). Vidjeti ću šta će biti ove godine.
    Inače MM je alergičar (i to jakog stupnja). Imamo doma drTheissov blok za nos, ali meni nije pomagalo.
    Zato ove godine definitivno na ljetovanje idemo na Lošinj.

Nisam ti pomogla savjetom, samo sam prenjela svoje iskustvo. Suosjećam s tobom.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je sestra jako alergicna na ambroziju, ima malenu od 15 mjeseci i izdrzala je i trudnocu i dojenje - evo i danas jos - bez antihistaminika. koristila je i taj blocker koji spominjete, za to ne znam je li pomoglo, no znam da joj je jako koristilo kad bi - prije sezone- pocela piti caj od koprive i nastavila u toku sezone. simptomi su bili znatno blazi ili cak izostali.

no kaze da je vazno poceti prije. i ona nastoji kasno ljeto provesti na moru gdje se doslovce lakse dise.

sretno, probaj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu ti samo rec da probas maloga samo dojiti bar do 8 miseci jer ako je roditelj alergicar postoji sansa velika da i dijete to bude a samim tim sta si ti mama kroz svoje mljeko ces ga jacati bas za tu vrstu alergije koju ti imas.
    za ljekove na bazi kortizona znam da nije pozeljno dojiti

spacemama

Početno

prije svega meni malo bolje danas! polen block od dr. theissa ugurah u nos odmah prvi dan... to pomaze ako nije velika koncentracija alergena... potvrdjuju i moja mama i sestra koje su isto alergicarke.

na listi "odobrenih" antihistaminika na kellymom je loratadin, dobri stari claritin, on ima najsigurniju oznaku od svih navedenih, ali i to je tek B, sto znaci da je testiran na jadnim malim zecekima i misekima, ali ne i na ljudima - iz razumljivih razloga... zapravo bi to bila dobra tema za topik, ako se netko kuzi u to bolje od mene, kako doci do lijekova s oznakom A za trudnice i dojilje (da su adekvatne studije provedene na ljudima i da je dokazano da nisu stetni), kad se nemre na klincima testirati...

ja se bojim to uzimati. u trudnoci, moj ginekolog je isto rekao da je loratadin najsigurniji i da slobodno mogu uzimati krace vrijeme dok je najgore. ja sam fino nakon prvog napada, i tak sam bila doma na mirovanju, pozatvarala prozore i mjesec i pol bila u kucnom pritvoru samo da ne moram nis uzimati (luftali smo po noci).

uglavnom bolje mi je danas, valjda ce bit ok. pao mi je imunitet. moja mama (inace obozava dodatke prehrani i proucava sve na sto naidje) je preporucila prirodni antihistaminik - kvercitin (kak se to pise) koji se dobiva iz luka i omega 3 nezasicene masne kiseline da si podignem imunitet. omega3 se inace nalazi i u prenatalu, pa je valjda ok. a kvercitin?

hvala svima na podrsci (bas mi je bio bed).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A da pokušaš sa nekim homeopatskim pripravkom???

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš na perinatology.com za sve moguće lijekove klasifikaciju u trudnoći i dojenju.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene danas uhvatilo. Nisam sigurna da je baš alergija - nekako mi se čini rano, ali ipak - svrbež očiju, curenje iz nosa, kihanje...

Ima li još netko da ga je već uhvatilo?

Nisam nikada testirala alergiju, ali hvata me već u rano proljeće i drži tamo do petog-šestog mjeseca unazad 3 godine. Prije toga nije bilo. Probala sam belodin, ali mi ne pomaže. Nisam nikad išla liječniku jer sam išla stalno na IVF pa nisam htjela još i te lijekove miksati s nečim, pa sam onda ostala trudna i izbjegavala bilo što, a sada dojim.

Inače, mama mi je alergična na trave, pelud i svašta nešto, pa sam to valjda "pokupila" od nje.

Pomaže li stvarno taj blokator od dr. T i kako se stvarno zove da ne ispadnem glupa kad pitam u ljekarni.

Je li to sigurno OK za koristiti za vrijeme dojenja?

Mogu ja podnijeti alergiju, ali mi je najgore kad mališa siki, a ja MORAM kihnuti, ili mi curi nos, pa jednom rukom držim njega, a drugom maramicu. HELP!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpuno sigurno, to djeluje mehanički tako da pelud ne dođe do sluznice.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Podižem temu!

Alergična sam na ambroziju i lani mi je malo pomagao polen blocker od Dr T, a ove godine ga nigdje ne mogu naći, čak su mi rekli u apoteci da se više ne proizvodi. Jedino što su mi ponudili je prah Nasaleze, a on mi ništa ne koristi. Trebam nešto što zaustavlja pelud mehanički jer dojim i znam koja me muka čeka idućih mjesec dana. Pa ako mi netko može nešto predložiti...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mehanički...
    a ona maska za lakiranje parketa i ostalih građ. prašnjavih radova ?
    može li pomoći?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mehanički...
    a ona maska za lakiranje parketa i ostalih građ. prašnjavih radova ?
    može li pomoći?
    Već sam i o tome razmišljala.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo i mene. Imama alergiju na ambroziju od 2002. Mučila sam se s njom ko manijak, no pomoglo je tek izbacivanje mliječnih proizvoda iz prehrane.
    I to svih od mlijeka, jogurta, sira, vrhnja, maslaca, sladoleda(mada i sad nekad ogrješim dušu njime ), i evo već druga godina a ja povremeno kihnem. Ne svrbe me oči, dišem punim plućima. Vrijedilo je.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da i Zelena magma.
    Već me prepoznaju po ovim riječima...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

LeaB, ovo mi je skroz nekaj novo! A ta zelena magma, što je to?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    LeaB, ovo mi je skroz nekaj novo! A ta zelena magma, što je to?
    Mlijeko je čest uzrok alergije, pa se kod izlječenja alergije obavezno preporuča da ga se riješiš. A Zelena magma je prah lišća mladog ječma a služi za jačanje imuniteta. Osobe sklone alergiji imaju slab imunitet.
    http://www.biovega.hr/Default.aspx?tabid=64

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •