Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: opstruktivna azospermija

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno opstruktivna azospermija

Ja i mž smo već nekoliko godina u braku i ništa. I tako pošaljem mž na preglede, jer ja, pravi mužjak, sigurno sam o.k. Nikakvih simptoma, boli itd, samo nema bebača. Ode mž na preglede i sve u redu, pa sad ti mužjače, da tebe vidimo. Uradim spermiogram na vv, kad nakon mjesec dana stižu same nule. Prvo nisam kužio što je to, dok malko nisam sam razmislio. Jad i tuga. Odem urologu na SD, taj me isprepipa i pošalje na pretrage, kad tamo sve u redu! Urolog me naruči na bolničku obradu (prisjetio sam se kod njega da sam prije desetak godina imao upalu testisa) i zaključe da je vjerojatno nešto zaštopano (treba valjda Domestos...). Na brzaka me pošalju na operacijski stol i otkriju da epididimis lijevog testisa ima normalne (pokretne) spermije, ali ne mogu prespajati, jer je spermovod začepljen, ali spoje desni. jer je začepljen samo epididimis. Nažalost, u desnom samo nepokretni spermiji i sada najvjerovatnije moram na MESE+ICSI. Pretražio sam cijeli forum i vidim da o ovakvom slučaju još nitko nije pisao, pa imali tko da je prošao ovu muku? Svoja iskustva rado ću podijeliti sa svima vama.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi nismo imali takav problem ali ima cura tu koje jesu i koje ce ti znati puno toga reci ja vasm samo zelim srecu da sto prije dodjete do svog malog

sretno..

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Dobrodošao! :D

Na forumu ima parova sa sličnom problematikom,
    a ja osobno poznajem jedan par koji su tako dobili curicu koja sada ima 4 godine!

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

malo odi u pretražnik pa napiši azoospermija, TESA ili MESA, ima takvih problema, ali i rješanja, glavno da nešto ima, nemogu smajlić koji grli evo onda ovaj

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj, niš ne znam o tome ali šaljem vam hrpu ~~~~~~~ da priča ima sretan završetak

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas je neopstruktivna azoo...
    Sretno, mislim da imate lijepe sanse za bebaca...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Boy, piše na forumskom riječniku: MESA mikrokirurska izolacija spermija iz epididimusa.

mm i ja smo imali 4 IVF/ICSI, zbog njegove dijagnoze oligoastenoteratozoospermija, znači premalo pokretnih, normalnih, premala količina.., ali za mikroinekciju (ICSI) to nije nikakav problem, uzmu jedan spermij iz ejak., i oplode jeno jajašce. Kod tebe će isto tako, samo neznam kako će doći do sjemena, obzirom na gore navedenu definiciju, mikrokirurški, taj problem nemamo, ali sigurno je riješiv - sretno ...

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas je neopstruktivna azoo, ali potpisujem Sanju.
    Mislim da vi imate velike šanse za bebača. Sretno ....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala Vam svima na podršci i lijepim riječima, odmah mi je toplije pri srcu! Inače, vidio sam na forumu o temi azospermija, ali mislio sam na iskustvo vezano za pokušaj operativnog liječenja opstruktivne azospermije. Kod mene je napravljena epididimovasostomija, što znači spajanje spermovoda na epididimis. Lijep pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sretno

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i kod nas neopstruktivna, sigurna sam da cete vi bez problema do vaseg

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretno!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja od sveg srca želim da uspijete, i iskreno se nadam da ćete imati bebače

Da to bude što prije~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja i MM isli smo u 6 mj na TESA/ISCI. Kod MM isto opstruktivna azoospermija, kod mene sve ok. Vraćenih 5 embrija (dva lošija, dva dobra i jedan vrlo dobar). Nazalost bez uspjeha. DR je rekao da mnogi parovi dobiju ovim putem bebu, ali kad sam bila kod biologinje, ona je samo mahala glavom zbog po njoj lošim nalazima biopsije testisa. Rekla mi je da mnogi parovi uspiju ali nema pravila iz kojeg pokušaja. 40 posto parova nikada ne uspije dobiti bebu što se tiče azoospermije. Za mene je to bila prva informacija i naravno šok, a već sam bila u postupku. Za androloga su ti nalazi bili takvi da se moze pokušati TESA-ISCI. Nikakve lijekove niti operaciju doktor nije MM spomenuo, nego na njegovom nalazu napisali vrijednosti i uputili mene kod ginekologa i tako smo krenuli na postupak.
    Ja i MM smo bili prvi put i bez ikakvih informacija (jer ih je jako teško dobiti od dokotra) ušli u postupak pa sam dan za danom učila i slušala druge parove. Bili smo sigurni da će uspjeti (što je slučaj sa svim parovima sa kojima sam bila u kontaktu), ali je došlo razočarenje od kojeg se eto oporavljam.
    Vama zelim da MESA bude uspješna i samo naprijed. Sretno!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja vam želim svu sreću i najmanje što želim je utjecati na entuzijazam i apsolutno beskrajni optimizam da ćete imati klince.
    Ovo što je Dana M. napisala da samo 40 posto parova s ovom groznom dijagnozom ne uspije jer super jer znači da 60 posto uspije.
    Osim toga stvarno imamo ovdje na forumu primjera cura koje su uspjele ovaj ili onaj put. Dodala bih da su i nama doktori rekli da imamo šanse i da još uvijek nema razloga za odustajanje.
    Ali ... nažalost mislim da je fer reći i ostatak informacije ... često je kvaliteta sjemena kod ovih dijagnoza loša i to je činjenica tako da možete nakon punkcije imati preko deset odličnih jajnih stanica, kao što smo mi imali i da onda nekako nađu desetak spermija da ih oplode ... biolozi tu nemaju izbora, nego icsiaju ono što imaju i ............. :/ i onda se više ne dijele ili jednostavno ne dođe do implantacije
    Stvarno ali stvarno ne želim širiti negativnu vibru, ali ja bih voljela da sam znala za ovo prije tri neuspješna ICSI-ja

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E pa ako kažu da su kod vas sa opstruktivnom azo. nalazi i materijal loši šta da onda očekujemo mi sa neopstruktivnom azo. Koma... opet me lovi tuga i jad :/
    Ja sam mislila da je kod vas situacija puno bolja da spermića ima u izobilju samo da je problem u tome što nemogu van :/

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma nije kia baš tako znaš i sama da je dovoljan samo jedan spermić i da baš taj bude odličan, ali ja stvarno želim podijeliti moje iskustvo tri neupsješna icsi-ija i stvarno mislim da je to posljedica loše kvalitete sjemena

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Po pitanju informacija, danas sam i ja malo pametniji, jer sam dosta saznao na internetu, a pogotovo na engleskim stranicama. Naime, kod opstruktivne je veoma bitno gdje je prepreka. Imao sam sreće, da je bilo moguće izvesti operaciju na desnoj strani, ali je potrebno i do godine dana da se može zaključivati o uspjehu operacije, koju btw mnogi vani više i ne preporučuju, budući je ova mikrokirurgija komplicirana i neizvjesnog uspjeha, a MPO su jako usavršene i uspješne. Zbog toga, uzeo sam termin oko polovine slijedećeg mjeseca na SD kod doktora Baumana, pa idem na MESA+ICSI. Kad je TESA u pitanju, to znači da u epididimisu nije bilo spermija, pa se pokušava naći u testisima, budući se prvo radi MESA (PESA), pa tek onda TESA ili čak TESE. U slučaju da u epididimisu nema spermija, tada nije moguće operativnim putem riješiti problem, jer zastoj je u tom slučaju negdje unutar testisa. Inače, sama operacija vrši se pod potpunom anestezijom i nakon operacije uopće nema problema sa bolovima, ali potrebno je mirovanje i čovjek je zapravo četiri tjedna nesposoban za neko veće kretanje ili rad. Neka me netko ispravi, ako griješim, a koliko vidim, na forumu nitko nije išao na operaciju tog tipa?! Pitajte, rado ću podijeliti svoja iskustva i lijep pozdrav svima!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa, moram priznati da sam se i ja iznenadila, nikad nisam čula da se radi tako nešto. Ustvari zanima me kako su ti uopće dijagnosticirali opstruktivnu azoospermiju. MM su hormoni u redu i rekli su mu onako načelono da se vjerojatno radi o opstruktivnoj azoospermiji. Taj pregled koji je ustvari bio malo stručnog pipkanja otkrio je samo varikokelu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, pomalo čudna priča. Nakon što sam donio hormonske nalaze urologu na SD, preporučili su mi bolničku obradu "da vide što mi je" i tako sam uzeo godišnji odmor misleći da ću biti u bolnici dan ili dva dok traju pregledi. Prvo su me dobro isprepipkali i zaključili da su epididimisi malo natečeni, tj. da tamo možda ima sperme koja ne može van. Onda su htjeli raditi urografiju, a to se radi tako da se u spermovode ubrizga kontrast, pa se onda slika i vidi se ako ima zastoja. U posljednji trenutak su se predomislili i rekli mi da idem na operaciju, te da će mi to otvoriti i vidjeti što je "da me dvaput ne gnjave", nakon što sam im ispričao da sam prije desetak godina imao upalu testisa. Eto, zato čudna priča! Lijep pozdrav!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj talia7 prvotno napisa
    ma nije kia baš tako znaš i sama da je dovoljan samo jedan spermić i da baš taj bude odličan, ali ja stvarno želim podijeliti moje iskustvo tri neupsješna icsi-ija i stvarno mislim da je to posljedica loše kvalitete sjemena
    talia7, ovdje nas je već jako puno sa neuspješnim IVF-ovima, iza mene su 4 IVF/ICSI, sjeme loše ali uvijek dovoljno "dobrih", tako da je tvoj problem vjerojatno više u onoj grupi nas većine, da usprkos dobrim embrijima ne dolazi do implatacije, a to područje je za sada na žalost puno nepoznanica, tako barem čitam na stranicama klinika. I još sam nešto zapazila u zadnje vrijeme. Činilo mi se da su 4 neuspješna IVF-a jako puno, a sad vidim da masa cura prije obavi nekoliko drugih postupaka (a i to se broji), zatim na prirodne IVF-ove smo krenule masovnije pa to jedva stignemo i brojati, zato talia7 hrabro naprijed, ipak ti je veća vjerojatnost da uspiješ

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo naša Becky prošla 4 IVF, krenula na 5. prirodni IVF i uspjela. Ovakvih priča se ja ulovim jer krajem ovog mjeseca nakon 4. neuspješna krećem na 5. IVF, ali prvi prirodni. Tražimo za sebe dodatne motivacije, ali hvala bogu u realnosti, a to su naše drage cure...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Svratih da pozdravim boya i da poželim da što prije dođu do bebice jer sam sigurna da hoće .
    Kad vi opet krenuste down .
    Znate našu dijagnozu i broj , nije azoo, ali skoro da je...i nema ih više od nekoliko nigdje...ni unutra ni vani . Kvaliteta loša, uglavnom nepokretni i morfološki promjenjenji...Talia...to što ti ICSI nisu uspjeli nema veze s kvalitetom spermija...ako su embriji bili dovoljno dobri za vraćanje, znači da su uspjeli pronaći spermije koji će oploditi JS...i opet će ih pronaći...dakle slažem se s tiki i to iz vlastitog iskustva.

Ono što želim reći je da tamo gdje postoji nekoliko spermija...šansa za bebača ICSI-em je ista kao i kod bilo kojeg drugog uzroka neplodnosti...

A kod opstruktivne...vjerujem da je broj spermija, u pravilu, dovoljan...samo je postupak mučniji.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa
    Ono što želim reći je da tamo gdje postoji nekoliko spermija...šansa za bebača ICSI-em je ista kao i kod bilo kojeg drugog uzroka neplodnosti...
    Ne slažem se s konstatacijom. Biolozi kad rade ICSI i imaju pet, šest ili deset spermija nemaju mogućnost odabira već rade s tim što imaju. I istina je da je implantacija zametka, kao ustalom i najprirodnijim putem velika zagonetka, može se "uhvatiti" i ne mora, ali ako ja imam odlične jajne stanice tri puta i to oko desetak takvih stanica, oplode se pa se onda dijele i ne dijele i urade mi ET sa dvostaničnim, četverostaničnim ili šestostaničnim embrijem.... i tako tri puta. Meni je to indikativno da ipak nešto nije u redu. Zašto bar dvije ili tri od deset oplođenih stanica ne može doći do stadija blastice??
    Ja mislim da sjeme dobiveno TESA metodom ili bilo kako drugačije može biti super kvalitete i da tih nekoliko spermića može biti sasvim dovoljno, ali isto tako mislim da kod ovih teških dijagnoza i kad se izoliraju spermiji treba imati na umu kvalitetu tog sjemena.
    Meni je užasno žao što ne postoje neke metode i pretrage... ili možda postoje ispravite me... da se ispita kvaliteta spermija.
    Ma, nisam uopće negativna i pesimistična, da vam ne pričam da se ja svaki mjesec nadam prirodnom začeću Moja je filozofija da je moguće da jedan od tih pet ili šest spermića u ejakulatu baš ovaj mjesec odluči brzo proplivati i oploditi moju okruglu jajnu stanicu.
    Meni je super naša međusobna podrška i hrabrenje, mislim da bez tog ne bih uspjela biti normalna u svemu ovome, ali volim znati neke činjenice koje su za ovu bolest s ovom dijagnozom indikativne i mislim da je fer da nam ih i lječnici kažu na početku priče.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma nisam ti ja neki veliki stručnjak po pitanju znanstvenih činjenica i statistika ili sl.
    I apsolutno se slažem da nas liječnici trebaju upoznati zbog čega se nešto događa (ili ne događa), naravno pod uvjetom da i oni znaju, a ako ne znaju trebaju nam i to reći...
    Ono što mislim je da tvoje dijeljenje ili nedjeljenje stanica možda može biti iz nekog drugog razloga, a ovo što govorim za lošu kvalitetu sjemena...govorim na temelju svog iskustva, ne na temelju nekog znanja...
    Što se tiče djeljenja...nikad nisam imala blastocitu...ET mi je svaki put rađen 2. dana.
    I da se referiram na rečenicu koju si kvotala...šanse možda nisu iste, ali su velike...
    I, iako se nikad, baš nikad nisam nadala prirodnom začeću...čvrsto sam vjerovala svojoj dvojici liječnika koji su rekli da nema razloga da, i s nalazom kakav je, dođem do bebice...Možda sam naiva, možda sam imala čistu, najprostiju sreću, ali ja i dalje vjerujem, a vjerujem i za tebe , vjerujem i za boya i druge koji su se javili ovdje...

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Talia7, i sa 10-stan. zametkom nismo bili uspješni, i ja pomišljam na to da se 5-6 dan nešto dogodilo, kromosomske deformacije, i tu stvarno mislim da je netko "kriv", ili ja zbog mojih godina ili mm. Govori se i o imunološkom problem - recimo tijelo embrij doživljava kao strano tijelo...no jutros mi je sinulo da to možda i nije istina jer ako nekoj curi vraćaju tri i time povećavaju šansu, znači da se ne radi o odbacivanju već samo o kvaliteti embrija. Jedna od cura ovdje je rekla da dr. Lučinger sa VV kaže da je zapravo najvažniji dobar embrij... I da, rekao mi je moj dr. da je na meni koliko ću dugo tražiti sreću, jer oni su napravili sve ok (to je istina), a sad se treba poklopiti sve dobro u postupku pa da bude uspješan. Iz tog razloga krećem na prirodni tako da mogu češće biti aktivna. Nekako mi se čini da je ina33 tako uspjela, dočekala je da se sve dobro poklopi...Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja moram priznati da i ja imam svoju teoriju. Naime, MM ima oligozoospermiju. Preporučen nam je ICSI/IVF. Bili smo dva puta u stimuliranom postupku, oba puta se oplodilo 5 jajnih stanica od kojih su se dvije prestale dijeliti a vraćena su 3 zametka dobre kvalitete. Nikad nisam imala niti jednog smrzlića. Oba puta rezlutat je bio negativan. Kako sam ja nakon 4 mjeseca od zadnjeg postupka ostala prirodno trudna i rodila zdravu curicu ne može se govoriti da MM ima lošu kvalitetu sjemena. Moja teroja je da jajne stanice koje su oplođene in vitro moje tijelo ne prepoznaje kao svoje i odbaci ih. Isto tako sada radimo na drugoj bebi pa sam ultrazvukom pratila u prirodnom ciklusu ovulaciju za ciljeni odnos-nije uspjelo. Slijedeći mjesec smo išli na inseminaciju stimuliranu klomifenom i meriolom i nije bilo uspješno, ali sam ja uspoređujući prirodnu i stimuliranu ovulaciju zaključila da mi je u prirodnom ciklusu bolja ovulacija. Naime i folikul je bio veći i endometrij deblji. Pa sad ti vidi. sad smo odlučili pokušavati prirodno. Ukoliko bih se ponovno odlučila za med. potpomugnutu oplodnju bila bi to insemniacija u prirodnom ciklusu. Mislim da doktori puno znaju ali mislim da mi u većini slučajeva najbolje poznajemo svoje tijelo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •