a zakaj prvotno napisa
Ninochka, kaj je tebi?
i da, moja djeca se zaista, u tim rijetkim trenucima kad se uopce igraju oruzjem, ne igraju agresivno. I ne spominju rijec 'ubiti', kazu 'upucati', i pri tom nemaju smrt na umu.
Simboliku koju mi vidimo u oruzju, oni ne vide.
Moja djeca ne gledaju filmove za odrasle, ne gledaju vijesti, oni (tonka pogotovo) jedva da znaju da je pistolj/puska nesto cime se moze ozlijediti. Niti ja imam potrebu opterecivati ih tom cinjenicom. ima vremena za to.
Od onih gore spomenutih 5-6 komada oruzja, 2 su nasli medju starim igrackama mog brata. Puske su bile sarene, pa im je to bilo zgodno.
Jedan pistolj smo kupili kad ga je toncek vidio na placu na standu i zazelio. dan prije je vidio takav kod frenda pa je htio i on. i jos dva smo kupili u kompletu kaubojske opreme za fasnik.
E sad, ja mislim da je bolje postupiti tako nego trositi vrijeme i energiju na objasnjavanje svog zla kojeg oruzje simbolizira, a kojeg djeca te dobi jos inace nisu svjesna.
I da, dvogodisnjakinja s futrolom i pistoljima, meni je definitivno slatka.
Al kajjaznam, ja sam ko mala htjela biti calamity jane, pa dozvoljavam da mi je perspektiva malo pomaknuta.
A i peckinpah mi je fenomenalan.