-
VU refluks+odbijanje hrane
bi će to duuugi post, nakupilo nam se toliko toga...ali možda netko ima slično iskustvo ili neki koristan savjet
S dojenjem nismo uspjeli, jedan od razloga je bilo i vilkijevo neučinkovito dojenje zbog žutice, do sada je bio na comformilu zbog strašnih grčeva-ali hranjenje je uvijek bilo muka pregolema, brljanje, okretanje glave, plaženje jezika, premetanje dude po ustima, pojeo bi po obroku 100-140 ml i jedva bi navukli 650-700 ml dnevno s 3,5 mjeseca. Kilaža početna 3500, sa 3 mjeseca 5550-onak ispod prosjeka ali još se tolerira.
I prije dva tjedna završili na nefrologiji-sumnja na uroinfekt i potpuno odbijanje hrane, dokazali su E.coli, prošli sve prtrage i imamo VUR 2/3 stupanj, dobili Zinnat i poslije do daljnjega furadantin svaku večer. Na scintigrafiju su ga nosili u peleni i šlafroku, na -1 na neko brdo u krugu bolnice
naravno nakon toga je zaradio fajn virozu s temperaturom, potpuno začepljen.
I dalje ne jede, pojede za obrok 40 ml, doktori to uopće ne komentiraju i smatraju da mi to doma sami moramo riješiti i nekako natjerati dijete od 4 mjeseca da počne jesti :?
Sad je opet dobio temperaturu i ima povišeni CRP (uho nije), bezvoljan je i pospan ali to njih ništa ne zabrinjava.
Kilažu ima istu kao i prije dva tjedna.
Ima li tko slična iskustava? ima li VUR veze s apetitom?
Izgleda da ćemo i Božić provesti u bolnici...
-
Ja ti fakat nemam pojma da li to ima povezanosti ali znam vrlo dobro sta je to kad djeca ne jedu a niko ti ne vjeruju a sate i dane provodis samo hraneci djete.
Ja ti mogu samo dati par predloga kako da probas nahraniti bebaca.
Vidim da pises da ga hranis bocicom. Da li je duda tj rupice na dudi odgovarajuce za tu dob? Nije dobro da ide prebrzo ali nije dobro ni presporo?
Da li ste kad probali neko drugo adaptirano?
Moja djeca su mrzila jesti od samog pocetka i fakat je bila nocna mora. Ono posli su jesti na zlicu s neka dva mjeseca, mlijeko i mozes mislit na sta je to licilo ali bolje i to nego da zavrse na sondama u bolnci. Da li si probala nahraniti bebaca kad spava? Kod moje djece je to redovno palilo. Ono malo ih kao uspavam pa na prevaru ih nahranim. To je palilo i meni je to u tom trenutku bio izlaz ali moram te upozoriti da je to mac sa dvije ostrice jer su onda siti a posto su spavali neamju pojma odakle je dosla ta sitost.
Mogu samo misliti kako ti je tesko ali nemoj posustajati i hrani na razne nacine. Probaj i zlicom iako znam da ti to jako tesko i strasno zvuci i to je moguce ili iz male casice pa onako malo uzdignes bebu pa onako po malo mlijeka u usta ali sve ti to nije dugorocni izlaz.
Nadam se da ipak budete ok i ozdravite i da niste u bolnici. Isto tako pripazi da ne dehidrira posto tako malo pije.Pusa svima i javi se
-
-
Brunci je imao VUR, ali nisam primjetila nikakvu povezanost s hranjenjem. No, svako je dijete za sebe.
Ima dana kada bez ikakvog (meni) vidljivog razloga odbija jesti. To unese takav nemir i nervozu u mene tako da otprilike znam kako ti je. Nadam se da ce sve uskoro doci na svoje mjesto i da cete za Bozic biti svi zajedno doma. Pusa
-
mima nemoj se uopće brinuti, vilki je rođen s 3500g pa je za očekivati i da više jede i bolje napreduje. Bebice koje su rođene kao nedonošče vjerojatno jedu nešto manje i možda polakše dobivaju na težini. Važno je da ti je bebica zadovoljna.
Naš vilkić jedva da hoće otvoriti usta, a sav je proziran i bezvoljan.
Da, friške vijesti su da ima bronhiolitis i uveli su mu antibiotik i.v. naravno to je bolnička infekcija tako da je pred nama još tjedan dana bolnice.
Nataša hvala ti za savjete, rupice su primjerene, hranu nismo puno mijenjali, hranjenje žličicom smo isprobali (ufff muke sizifove), sigurno ovaj bronhiolitis dodatno otežava stvar pa kad se toga riješimo možda bude bolje.
-
Hm, ne znam, Lea ima preko 6 kila i po težini bi trebala jesti oko 900 ml dnevno, a ona jede max 750, no ja se nisam radi toga brinula jer ona stalno dobiva na težini. No, zadnjih par dana jede stvarno katastrofalno, nemam pojma što je tome uzrok :? nema nikakvih drugih znakova bolesti.
-
Luna ima VUR 2.stupnja pije furadantin svaku večer već par mjeseci.Mislim da apetit s tim nema veze.Imala je i bronhitis, bile smo skupa na Srebrnjaku kad je imala 3 i pol mjeseca.Nama je tamo bilo ok.Proći će to brzo-njoj je za 7 dana, a nadam se da će se i VUR povući u dogledno vrijeme.Sretno!
-
samo veelika pusa mom buducem kumcetu
-
dižem topic jer imamo isti problem.
naime, moj petar ima reflux 2./3. stupnja što mu je ustanovljeno s 4 i pol mjeseca. sad ima 5 mjeseci. probleme s hranjenjem imamo već dugo (dojena je beba) u vidu odbijanja cice i nervoze dok papa. oko toga nisam dizala buku jer je do sad stvarno uredno dobivao na težini. međutim, zadnjih mjesec dana nije dobio uopće na težini! ( čak se bojim da nije možda i izgubio, jer se ne sijećam jesam li ga vagala prije ili poslije jela, golog ili s pelenom). inače, ima stalno vodenaste stolice, ali izgleda i ponaša se kao zdrava beba.
pituljice (ako još pratiš ove teme), kakvo je stanje kod vas? jeste li se riješili refluxa?
ima li netko sličnih iskustava?
-
Nama je nefrologica rekla da kod refluksa dijete može slabije jesti ako ima bakterije i slabije napredovanje može biti jedini simptom refluksa. Ali ako je dobio dobar lijek i ako su nalazi urina i urinokulture uredni, refluks ne bi više trebao biti uzrok nenapredovanja. Možda da ipak konzultiras svog nefrologa oko toga
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma