Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: trebam info o TESA-ICSI i CFT-DNA analizi

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno trebam info o TESA-ICSI i CFT-DNA analizi

Treba mi info za prijateljicu, pa ako tko može pomoći jer ja sam totalni tudum za mušku neplodnost. Bili su na VV kod dr. Čolka i dobili na kućnu adresu nalaze na kojima piše da im se preporučuje TESA-ICSI postupak i da prije toga moraju narpaviti CFT-DNA analizu na Rebru. U papirima koje su dobili s VV je naznačeno da se onda trebaju javiti osmi dan ciklusa na VV. Jel netko zna da li se javljaju dr. Č ili dr.L ili dr.A?

Ako netko ima iskustva sa TESA postupkom, jel mi može ukratko objasniti kakav je potupak na VV?

Hvala puno,

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: trebam info o TESA-ICSI i CFT-DNA analizi

Citiraj luce st prvotno napisa
    Treba mi info za prijateljicu, pa ako tko može pomoći jer ja sam totalni tudum za mušku neplodnost. Bili su na VV kod dr. Čolka i dobili na kućnu adresu nalaze na kojima piše da im se preporučuje TESA-ICSI postupak i da prije toga moraju narpaviti CFT-DNA analizu na Rebru. U papirima koje su dobili s VV je naznačeno da se onda trebaju javiti osmi dan ciklusa na VV. Jel netko zna da li se javljaju dr. Č ili dr.L ili dr.A?

Ako netko ima iskustva sa TESA postupkom, jel mi može ukratko objasniti kakav je potupak na VV?

Hvala puno,

Koliko se ja razumijem u to, oni će raditi mikroinjekciju (to ti je ICSI) a ovo TESA mi se čini kao da će njegove "smermiće" uzimati direktno iz testisa, tj. biopsijom. Ja i MM smo radili ICSI na klinici VV ali bez ovog TESA, on je dao spermiće u epruvetu i onda su "mućkali".

Imaš na forumu i riječnik pojmova, pa možeš još provjeriti.

U svakom slučaju, neka im je sretno.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Luce, neka se jave sestrama na odjel. 2. kat, sestre Marija, Sonja i Jasminka. Sad su godišnji, mislim da se doktori vraćaju oko 5.9. (možda čak ima i na nekom od topica, provjeri o dr. L i dr. A. )
    Uglavnom sestre će ih vjerojatno rasporediti dr. Alebiću jer je Luči još uvijek pretrpan.
    Je li muž tvoje frendice radio sve one pretrage krvi - hormone na VV? Je li već radio punkciju testisa? Inače punkcija testisa je neugodna ali preživi se,
    neću ih plašiti, nekom je manje bolna nekom više (MM je radio u sklopu dijagnostike kad smo krenuli na VV i njemu je bilo bolno, ali znam da su neke cure tu na forumu rekle da su im muževi rekli da nije strašno).
    Znači punkcijom dobiveni spermiji se injektiraju u jajnu stanicu i to je TESA ICSI
    I sretno im!

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kikic, hvala puno.
    Koliko sam ja skuzila, već su mu radili punkciju na VV. Znači postoji mogućnost da će iskoristiti to što su tada izvadili i da nemoraju ponovno punktirati za ICSI?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne vjerujem da su to zamrznuli. Jer za postupak se treba prvo dogovoriti, proći sve pretrage pa se upisati na listu čekanja... Dobro bi bilo da se tako radi, da zamrzavaju sjeme kod loših i katastrofalnih spermiograma ali to sigurno ne rade.

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kikic, hvala puno.

Pratim tvoje postove već dugo i iskreno se nada da ćeš uskoro imati lijepe vijesti!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Luce

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Koliko sam ja pohvatala terminologiju PESE je punkcija a TESE je biopsija, tj. kada tako napišu obično misle na biopsiju. Bilo bi dobro da se raspita kod urologa jer će možda trebati dodatni nalazi ukoliko će raditi biopsiju pod općom anestezijom.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

TESE je biopsija definitivno. A PESE ili MESE je punkcija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •