Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: beba i plaža..

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno beba i plaža..

Nisam sigurna dali to spada pod koji od ovih topica ali neka..otvorila sam novi :/ Zanima me to ..pošto mali ima 5 mj idemo na more a ja sam ljubitelj kupanja,dali beba može biti na plaži pod suncobranom,ne na suncu,od 9-12h.Ostavila bih ga ja u apartmanu da mi ga ima tko čuvati i da nije na cici jer ciku dobije kad god zaželi.Kako ste vi to sve riješavali,dali je sunce toliko jako da mali može izgorijeti i u hladu....

D 1998
    I 2007.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovaj tjedan ni odrasli ne bi trebali na sunce, očekuje se toplotni udar, 40 u hladu.
    inače, moja sestra je lani vodila na plažu bebu od 5 mjeseci, ali ne nakon 10.30h i ne prije 17.30h, i to pod suncobranom i pod stijenom. tako su počele i ostale bebe na našoj plaži.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja imam bebu od 5mj i živimo na moru , i ja mislim da nije za bebe iza 10.30h i prije 17.30h pa meni dođe loše koja je sparina vani a mogu mislit kako je njima.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

može beba na plažu ali nikako poslje 10.30 i prije 17.00
    mislim da u idučih par dana ni velikima neće pametno biti na plaži a kamoli djeci :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi zivimo na moru, beba ima 6 mjeseci. mi idemo iza 17:30 na plazu (ioko se ne kupa, nece ) prevruce je!! ali isto tako gosti koji nam dolaze sa bebama idu na plazu u 11 i ostaju cijeli dan.... procjeni sama koliko je to pametno...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se smuči kada vidim te male bebe usred sunca na plaži

Mi idemo oko 18 a onda ljudi sa bebama odlaze doma, meni to nije normalno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marko ima 3 godine,a na kupanje se ide ili u pol 8 do pol 10 ili iza 18....

koža sve pamti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

OT, ali moram dodati - MM danas morao nešto obavljati u gradu oko podneva i gledao kako mamlaz na ramenu nosi bebu od koja 3 tjedna, bez kapice i ikakve zaštite, po najgorem suncu. Mama klatila pokraj njega... pratio ih 10 min ispred sebe, zaintrigiralo ga hoće li se tko dosjetiti pa zaštititi bebu, pa nije izdržao i rekao im da sklone bebu sa sunca, barem u hlad zgrade kad već moraju hodati po najvećoj vrućini. Gledali su ga kao da je poludio. Veli da je siroto dijete bilo potpuno ošamućeno

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tak sam i mislila od 8-11h i od 17-20h ali me zanima dal u to vrijeme kad je pod suncobranom ne može izgoriti :?

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni Marko u vodi ima bijeli kapu ,a na plaži šešir i bijelu majicu i u hladu smo u gore navedenoj satnici

ima kožu na mene i mislim da mu radim dobro

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Određeni dio sunčevih zraka prolazi i kroz platno suncobrana, a tu su i odbljesci...tako da mislim da se svakako može izgoriti. Osobito nježna dječja koža. U vrijeme najveće žege (od 10 do 18 sati) ja bebača nikako ne bi izlagala suncu. Na plažu bi možda i došla oko 17 sati, ali na sunce ne.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj div prvotno napisa
    Tak sam i mislila od 8-11h i od 17-20h ali me zanima dal u to vrijeme kad je pod suncobranom ne može izgoriti :?
    moze izgoriti, preporuka je u tom periodu boraviti u zatvorenom prostoru, eventualno dubokom, prirodnom hladu (ne pod suncobranom) i to sa tkaninom zasticenim ekstremitetima (dakle tanka, tanka majca dugih rukava i jednako tanke duge hlacice)

izmedju tog 'ubundavanja' i sigurnosti zatvorenog mi obicno biramo ovo drugo

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj div prvotno napisa

D 1998.
    I 2007.
    I u debelom hladu se može izgorjeti od reflektiranih zraka. Reflektiraju ti se od mora, tla...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi se isto kupamo do 8-10h i onda od 16-17h na dalje
    imamo tu jednu pjescanu plazicu iznad koje su borovi, tak da uvijek ima hlada, a naravno faktor 40 sa sesirom MVG

turisti uglavnom dolaze tek iza 10h i odlaze oko 17h, nije mi jasno kak im se da prziti po najgorem suncu, i naravno vuku djecicu sa sobom, ma uzas, zao mi ih gledati

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi kad idemo na more, budemo cijeli dan, od cca 10 pa do 20-21. idemo na jedan otočić koji je čitav u borovoj šumi tako da smo u debeloj hladovini cijeli dan. naravno da ju ja svejedno namažem Microsun kremom i uvijek ima šeširić. direktno na sunce ne idemo prije 19.
    ona ima 4.5 mjeseca

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo suncobran nije dovoljan. mi rijetko idemo na cijeli dan, a to je onda iskljucivo na mjesta koja imaju debelu hladovinu u kojoj jos dodatno razvucemo sator za plazu. zracenje uz vodene povrsine je vece nego na kopnu.

ja zivim na moru, ali na plazu ne idem izmedju 10 i 17 osim u iznimnim situacijama... klinci su mi u razdoblju 10-17 najcesce u kuci ili u dvoristu koje je u debeloj hladovini.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

OT ali moram reci kako su nase dvije gosce sa malim bebama od 5 i 8 mj jedna slovvenka druga austrijanka rekle kako su im pedijatri rekli da bebe do godine dana ne treba mazati kremama za sunce :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to za mazanje više-manje stoji. ako se mažu, onda samo sa kremama koje imaju mehaničke, a ne kemijske filtere

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

oprosti ali ne znam u cemu je razlika?
    meni je to svakako cudno pogotovo kad uzmes u obzir da bi oni s bebicama bili po cijeli dan na suncu, kao beba je u satoru (onom polusatoru za plazu) dakle, u hladovini, pa je ne treba mazat?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

razlika je u tome što kemijski filteri prodiru u kožu, a mehanički ne i zato nije preporučljivo mazati djecu mlađu od 6 mjeseci, barem kako sam ja dosad to shvatila. ali, normalno je da ćeš namazati dijete radi zaštite, da će nositi šeširiće i biti stalno u hladu. mi smo kupili microsun sa mehaničkim filterima. a ne znam 'ko lud može izdržati na plaži u dva popodne kad gori nebo i zemlja? meni je koma, a gdje neće biti djetetu. a najzanimljivije od svega je što su plaže krcate u to vrijeme, koliko god slušali o štetnosti sunca. i nikad ne skužiš da goriš, sve dok navečer ne uđeš u kupaonicu, a koža vrišti od crvenila. a onda je već kasno...

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas neki dan bila opet patronažna :? i pitala nas za more da li idemo i rekla je da ona iz iskustva, a i istraživanja kažu ne ispod suncobrana samo hlad dolazi u obzir preko dana, a naš pedijatar je rekao da prvu godinu bebe se ne smiju mazati

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi kad smo cijeli dan uz more (dosta često), onda smo u debeloj hladovini borove šume. Ima više zraka i nije uopće onako jako sparno. Bebica se čak ni ne oznoji, a prespava veći dio popodneva.
    Pod samim suncobranom mislim da bi joj bilo koma.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Gdje ima za kupiti one male šatore za bebe za plažu?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Gdje ima za kupiti one male šatore za bebe za plažu?
    Vidjela ih neki dan u Mercatoru (malo su veci), a skroz mali sa nekim igrackicama imas u Turbo Limacu

Renatha avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Šator za plažu

Mi smo šatorčić naručili u quelle-u za 89, 00 kn + 29 kn dostava.

Za sad se čini ok.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u mercatoru je baš veliki, dužina oko 2 m i visina 1,15 m, i dubok je 1,5 m. 60 kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •