Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: porodiljne naknade

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno porodiljne naknade

dali netko zna jel trajanje roditeljskog dopusta se produzava za svaku novu bebu ili neiskorišteni dio "propadne" ovaka je situacija imam blizance i za njih sam ostvarila prava na rodiljni dopust u trajanju od 36 mj ali nakon 12 mj korištenja dobila sam i 3 djete za koje je također porodiljnji dopust 36 mj znaci lii to da sad imam pravo 72 mj bit na porodiljnom

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

odgovorila sam ti tamo na onoj drugoj temi: mislim da ti to za blizance propada jer se gleda zadnje dijete tj. prava koja ostvaruješ po njemu. tako je barem bilo mojoj susjedi.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ivansudar prvotno napisa Vidi poruku
    dali netko zna jel trajanje roditeljskog dopusta se produzava za svaku novu bebu ili neiskorišteni dio "propadne" ovaka je situacija imam blizance i za njih sam ostvarila prava na rodiljni dopust u trajanju od 36 mj ali nakon 12 mj korištenja dobila sam i 3 djete za koje je također porodiljnji dopust 36 mj znaci lii to da sad imam pravo 72 mj bit na porodiljnom
    Pa rodiljni dopust mozes iskoristiti do navrsene osme godine djeteta za koje ostvarujes pravo.
    Po meni bi to bilo godinu za blizance pa tri za trecu bebu pa onda iskoristis jos dvije godine godine sto su ti od blizanaca ostale

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mona je u prevu.
    Dakle moraš iskoristiti prvo rodiljni za zadnje djete, pa ako ti je ostalo od prijašnje djece, a oni nisu navršili 8 godina , tada koristiš ono što ti je ostalo. Ali do njihove 8 godine.
    Najbolje ti je da nazoveš HZZO kojem pripadaš, odjel za rodiljne neknade i one će ti sve objasniti....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad možeš iskoristiti i rodiljni i još 6 mjeseci ako ti je povoljnije, znači najbolje jednu godinu od trećeg djeteta, onda se vratiti na roditeljski za blizance, pa se ponovo vratiti na roditeljski za treće dijete

ali u globalu da to je oko 72 mjeseci u komadu ( malo manje jer se mjesec dana iznad pol godine djeteta računa kao 30 dana). Ovo je uz uvijet da si zaposlena

zanima me kad si rodila? dal si uopće prijavila treće djete?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.03.2014. at 10:24

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Molim pomoc! Radila sam prije porodiljnog na puno radno vrijeme, sada sam na pola radnog vremena plus naknada sa hzzo, jer imam treće dijete. Promijenila bih posao i otišla na pola radnog vremena u drugu firmu. Imam li i dalje pravo koristiti pola porodiljnog i naknadui moram li javiti na hzzo promjenu poslodavca? Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Koristila sam isto pravo na rad s polovicom radnog vremena zbog trećeg djeteta...koliko je meni poznato, moraš bit zaposlena na PUNO radno vrijeme da bi za onu drugu polovicu dobivala naknadu. Dakle taj drugi poslodavac te zapošljava na puno radno vrijeme i onda radiš pola za što dobivaš plaću, a za drugu polovicu naknadu. To mi je jedino i logično...

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Hvala! Riješeno... Izašli su mi ususret!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona i je zaposlena na PUNO RADno vrijeme, ali koristi skraćeno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •