-
Što i kako s kaparima?
Kupila sam kapare, svidjeli su mi se jako u jednom rižotu jesenas.
Koristite li ih nasjeckane ili u komadu?
Uz što najbolje idu? Kombiniraju li se uvijek s maslinama?
Imate li recept za kakvu salatu u koje ih stavljate? Mogu li u salatu od hobotnice?
Na coolinarki sam našla jedan zanimljivi recept u kombinaciji sa sipama, što još preporučate?
-
dobro se slazu s tunjevinom, imam jedan jako dobar recept za tjesteninu s tunjevinom, kapari idu u to (hm, trebala bih ga odnekud iskopati, nisam to odavno radila
).
kad ih imam u kuci, znam ih dodati i u obicnu tjesteninu s umakom od rajcica ('shalshom').
fini su i na pizzi s tunjevinom.
eto, toliko znam :D
-
Bas dobro da je netko otvorio ovaj topic. Ja imam 4 recepta za salate sa tunom u koje idu kapari. No, nigdje ne pise koliko toga ide :?
Vidim da su oni sitni, koliko da stavim na salatu u koju ide npr. 20 dkg tjestenine, 1 tuna, 1 konzerva kukuruza itd.???????
-
Oriana, ne pretjerivati s dodavanjem kapara, oni iz staklenki sto se kupe u ducanu obicno su jaaako slani, a i okus im je dosta jak (premda, vrlo fin). ja bih u tu kolicinu salate stavila cca zlicu kapara, pa probala...
-
Kapare možete malo isprati prije korištenja
Napisat ću dva meni super recepta s kaparama kasnije - jedan je mesni a jedan tijesto s kaparama, sad nemam vremena.
-
Ja ubacim u što stignem - salatica, neki umak, i onda stavljam cijele...A u paštetu od tune stavim jednu žličicu nasjeckanih, tako piše u receptu.
-
salata od skampi i piletine, mljac!
pola kila pilecih prsiju isjeckati na kockice i skuhati. skuhati pola kila repova od skampi. izmjesati, dodati 4 zlice aceto balsamico, posoliti i popapriti (pazite na sol, i kapari su slani). ostaviti da odstoji na hladnom (tj. u frizideru) pola sata. desetak maslina punjenih paprikom prerezati na pola, ubaciti u salatu, dodati saku kapara i po zelji malo maslinovog ulja. jos bolje je za jesti ako dan odstoji. neposredno prije serviranja moze se dodati nasjeckanog sira ili svjezih rajcica (po zelji, ali je skroz dobro i bez ovih dodataka).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma