Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Što i kako s kaparima?

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    109

    Početno Što i kako s kaparima?

    Kupila sam kapare, svidjeli su mi se jako u jednom rižotu jesenas.
    Koristite li ih nasjeckane ili u komadu?
    Uz što najbolje idu? Kombiniraju li se uvijek s maslinama?
    Imate li recept za kakvu salatu u koje ih stavljate? Mogu li u salatu od hobotnice?
    Na coolinarki sam našla jedan zanimljivi recept u kombinaciji sa sipama, što još preporučate?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    dobro se slazu s tunjevinom, imam jedan jako dobar recept za tjesteninu s tunjevinom, kapari idu u to (hm, trebala bih ga odnekud iskopati, nisam to odavno radila ).
    kad ih imam u kuci, znam ih dodati i u obicnu tjesteninu s umakom od rajcica ('shalshom').
    fini su i na pizzi s tunjevinom.
    eto, toliko znam :D

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb, Dubrava
    Postovi
    417

    Početno

    Bas dobro da je netko otvorio ovaj topic. Ja imam 4 recepta za salate sa tunom u koje idu kapari. No, nigdje ne pise koliko toga ide :?
    Vidim da su oni sitni, koliko da stavim na salatu u koju ide npr. 20 dkg tjestenine, 1 tuna, 1 konzerva kukuruza itd.???????

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    Oriana, ne pretjerivati s dodavanjem kapara, oni iz staklenki sto se kupe u ducanu obicno su jaaako slani, a i okus im je dosta jak (premda, vrlo fin). ja bih u tu kolicinu salate stavila cca zlicu kapara, pa probala...

  5. #5
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Kapare možete malo isprati prije korištenja

    Napisat ću dva meni super recepta s kaparama kasnije - jedan je mesni a jedan tijesto s kaparama, sad nemam vremena.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    163

    Početno

    Ja ubacim u što stignem - salatica, neki umak, i onda stavljam cijele...A u paštetu od tune stavim jednu žličicu nasjeckanih, tako piše u receptu.

  7. #7
    happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ST
    Postovi
    661

    Početno

    salata od skampi i piletine, mljac!
    pola kila pilecih prsiju isjeckati na kockice i skuhati. skuhati pola kila repova od skampi. izmjesati, dodati 4 zlice aceto balsamico, posoliti i popapriti (pazite na sol, i kapari su slani). ostaviti da odstoji na hladnom (tj. u frizideru) pola sata. desetak maslina punjenih paprikom prerezati na pola, ubaciti u salatu, dodati saku kapara i po zelji malo maslinovog ulja. jos bolje je za jesti ako dan odstoji. neposredno prije serviranja moze se dodati nasjeckanog sira ili svjezih rajcica (po zelji, ali je skroz dobro i bez ovih dodataka).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •