Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: crvena uputnica

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno crvena uputnica

Sada sam u 36. tjednu. Sljedeći tjedan trebala bih ići na bris na streptokok. Čini mi se da to spada u one "obavezne" preglede u trudnoći. Pišem ovo zato što inače idem privatnom ginekologu - i to mi je dosta što plaćam pa me zanima da li mi je moja socijalna ginićka dužna dati uputnicu ili ne.
    Do sada nije bila baš susretljiva i sve sam plaćala, pa tako i prošli bris u 25. tjednu za koji je ona mislila da mi nije potreban, a na kraju se pokazalo da je pozitivan na streptokok
    K njoj ne želim na pregled, bila jednom do sad, naručila me u 8 ujutro, čekala sam do 13.30, a onda me "obavila" u 5 minuta, nisam se ni snašla. O grubosti da ne pričam. Dakle, zna li netko nešto o tome?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja isto sve preglede obavljam kod privatnika a kad trebam uputnicu ili recept odem kod socijalnog s povijesti bolesti od privatnika i dobijem sta mi treba. Ili samo nazovem telefonom, kazem sta trebam, oni napisu a ja samo pokupim.
    On mi takoder nije htio radit briseve, radio ih je privatnik pa sam ih platila. Iako mislim da se svakako placa jer se to salje negdje u Zagreb, zaboravila sam kud.
    Da li ti je duzna dati uputnicu neznam, ustvari mislim da je to njena dobra volja. Budi sto ljubaznija, uvlaci se malo pa mozda prode
    To ja radim iako nemogu smislit svog socijalnog i najrade bi mu svasta rekla.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sve preglede obavljam na VV i Merkuru, kad mi se ne ide gore kod Škvorca u Samoboru, a soc. ginić mi piše uputnice koju nekog od gore navedenih traži i nemam nikakvih problema, samo mu moram donijeti kopiju povjesti bolesti i to je to

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni Škvorc vodi trudnocu i kad me u pocetku socijalni zaje... zbog uputnica, on ga je nazvao i rekao mu sta ga ide. Od onda nemam problema.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa nije ni meni jasno zašto rade probleme. Ionako imaju preprepreviše pacijentica, i na pregled naručuju po mjesec i više unaprijed. Ovako me se bar riješila a dobiva i neku lovu za mene, mada me do sada vidjela jednom. :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stvar je u tome sto NE dobiva lovu jer ti nije ona radila pregled. Barem je tako meni moja sveki objasnila, ona je doktorica. A i imaju odredenu kvotu uputnica i recepata koje smiju dati tokom mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Stvar je u tome sto NE dobiva lovu jer ti nije ona radila pregled. Barem je tako meni moja sveki objasnila, ona je doktorica.
    Nisam to znala. Meni je moja dr opće prakse rekla da dobivaju. Usput, naravno da mi nije dala ni ovaj put uputnicu. Još se izderala na mene i bila vrlo neugodna i rekla neka čekam pa će mi ona napravit bris. A u čekaoni 10 žena, vruće za ispalit, meni loše... pa sam otišla. Jedino mi je muka što ću morat kod nje po uputnicu za rodilište. Valjda će mi barem to dat :shock:

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koliko ja znam ginić ti mora dati svaku uputnicu koja ti zatreba.ako budeš imala problema samo naglasi da iznad njih postoje i viši organi(HZZO).kod mene je to jednom upalilo.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se čini da soc. ginekolozi dobivaju glavarinu za svaku pacjenticu koja je kod njih prijavljena i to bez obzira da li si ti bila kod njega na pregledu ili ne , ili te je uopće ikad vidio u svojoj ordinaciji.
    I broj odobrenih uputnica je također dodjeljen po broju prijavljenih pacjenata.
    Uputnicu bi svaki morao dati po preporuci specijalista, pa makar i drugog ginekologa, a to što se neki od njih bahate je druga stvar :/ .

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je smiješno što je mojoj socijalnoj ginićki krivo jer idem privatniku, umjesto da poradi na tome da se prema ženama ponaša ko čovjek.
    Pa da naruči svaku u određeno vrijeme da ne moramo čekat satima, i da se ponaša kako treba, da mi posveti pažnje - i ja bi rađe išla k njoj nego plaćala privatnika
    Usput, znam za jednog takvog ginekologa, sve žene ga hvale, mama ide k njemu i NIKAD ne čeka i uvijek je ljubazan... ali on je 150 km udaljen

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja također idem privatniku, ali meni on daje sve uputnice, tako da ne razumijem zašto morate ići soc. giniću?! :/

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jer tvoj privatni gin. ima sklopljen ugovor sa hzzo i može izdavati uputnice, a vjerovatno i ne plaćaš punu cijenu svih pregleda, dok moj to nema. tako da za svaku uputnicu i recept koji trebam moram ići kod socijalnog da mi napiše (na žalost)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •