Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: higijena djevojcica (genitalije)

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno higijena djevojcica (genitalije)

imam djevojcicu rodenu prije 8 dana. htjela sam znati kako pravilno odrzavati higijenu tako male bebe, posebno genitalija.
    osim sto se podrazumijeva da se brise UVIJEK od pise prema guzi, vidjela sam naslage sluzi/prljavstine sa vanjeske str velikih usana (prema van..znaci, ako me razumijete :? )
    to mjesto je jako maleno i nemogce je prstima ikako ocititi, i kad sam pitala med. sestru rekla je da slobodno stapicima za usi, onima sa debelim vaticama na krajevima (namocenim u obic. vodu) to cistitm. skupa smo prvi put napravile, i sada tako sama radim. Vazno je samo ne dirati male usne tj nanositi nista na to podrucje.

bebu to ne smeta .
    uvijek sam JAKO pazljiva dok to radim.

kakva su vasa iskustva? dali su vam isto savjetovali? dal vam je uopce itko napomenuo kako pravilno odrzavati higijenu tako male djevojcice?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I opet odgovaram, vidim da stvarno imate problema s pišicom. Jako mi je žao da kod takve malene bebice već ima takvih problema. Pere se samo s vodicom i dobro je sa štapičima jer najbolje očiste. Samo lagano i ne prečesto.
    Šta da kažem i dan danas, ima skoro 4 godine redovito kontroliram da li je dobro oprana, gačice mjenja jadna stalno, nema bosa po hladnom, dugo nije bilo bazena. Dok jednom nešto prođeš, pušeš i na hladno...

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti veki, na javljanju ....(imenjakinja!)
    ovo ti tako vjerujem:

Citiraj Veki prvotno napisa
    Dok jednom nešto prođeš, pušeš i na hladno...
    nadam se da je sa tvojom djevojcicom sve ok. zelim vam da tako barem bude ja cu nastojat sprijeciti takve infekcije, svime sto bude u mojoj moci, to sto pricas za higijenu, bitno je uvijek, a pogotovo kod djecice sklone urino-bolestima...

meni sta je bliza srijeda, sva sam .....

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni su u rodilistu pokazali da se velike usne razdvoje i sa svake strane klitorisa se odozgo prema gore prodje vatom namocenom u parafinsko ulje. Ja uglavnom perem vodom a nekad i ovako.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zato što se sa uljićem može bolje očistiti. To je i meni rekla patronažna, ali ja ipak preferiram vodu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja isto redovito kontroliram genitalno područje. naročito od kad je krenila sa vrtičkim igrama vani i na pijesku. jednom joj je puna kokica bila pijeska, ja nisam odmah vidila da se zavukao i među usnice i sve joj se iziritiralo. srićom, uz pomoć kremice je prošlo za jedan dan.
    ja prstima malo razmaknem velike usne i prođen štapom za uši i to je to.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da, i ja tako, ali imam problem jer joj se redovito stolica zavuče 'unutra' i nisam sigurna kako se to smije čistiti. inače ju perem vodom i vaticom, ali ovo se nekad ne da dobro izvaditi pa joj krene zelenkast iscjedak i sad se sve već lagano crveni.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj livac prvotno napisa
    ....pa joj krene zelenkast iscjedak i sad se sve već lagano crveni.
    hm...pripazi, ako se crveni, da nije upala/infekcija.....ne bi se smjelo crvenit od ciscenja, vec od "prljavstine"...

i nama se zavuce kakica...sredim to onda kad ona spava, tak da niti ne skuzi ( i ne mletara nogicama )

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad ste mi dale ideju za parafinsko ulje, tako ću sad i ja!
    tnx

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi od prvog dana toplom vodom, a nakon kakice i bebi sapunom. Nakon brisanja dobro zagledam da nije šta ostalo, ako jeste, ponovim postupak. Kremicu mažem samo nakon kakanja (mi smo u platnenim). I sve 5 :D

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja još uvijek svojoj maloj svaku večer pogledam ima li naslaga, ako ima puno, očistim vaticom i bebi uljem, vodom jako teško ide.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nakon kakanja peremo guzu toplom vodom, ako je jako ukakana onda i dječjim sapunom. Prilikom brisanja prstima lagano raširim pišu i prođem rubom ručnika malo detaljnije među velikim usminama. Povremeno sa štapićima za uši i baby uljem počistim oko usmina.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo vodom i rukom, pod tekućom vodom iz pipe.
    nikad, ni marge ni zari, nisam išta čistila štapićima za uši :? niti bilo čime prčkala. ni ulje nikad nisam koristila.
    margita je do sada jednom imala malo kreme u piši, to sam očistila mokrom vaticom.
    inače nema naslaga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene ovo zanima. Ja mislim da pipicu ne treba puno čeprkati, bijele naslage su prirodna zaštita i mislim da s nikakvim pranjima ne treba pretjerivati. Koliko ode kod kupanja s vodom + malo rukom pošljafkam - to mi se čini više nego dovoljno. Guzu nakon kakanja uvijek okupamo na bideu ili u kadi, s mrvicom sapuna. Ako nešto sapuna prođe tako po pipicu, to je više nego dovoljno. Moja mama je čistunka i još se sjećam odvratnog pranja sa sapunom, peklo me do suza, a uspjela sam zaraditi i nekakav zelenkasti iscjedak.

Mi smo prije neka tri mjeseca prestali nositi pelene i skužila sad da od kad nema vodenog pranja nekoliko puta dnevno - pipica se usmrdi. Pretpostavljam da je to normalno, mm rekao pa normalno da smrdi kad je pipica , ali meni treba i vaše iskustvo.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mene je zabrinjavao taj miris, dok nisam razgovarala sa drugim mamama curica koje isto vele da pišica zna smrdit baš po mokrači kao da se tri dana nisu prale. Ja sam obavila i pretrage zbog toga i sve je bilo u redu. I pedica kaže da to nije zabrinjavajuće. Kod nas ima peripoda kad osjetim miris, a ima i kad je sve super. Sad peremo samo s vodicom svaku većer obavezno i mislim da je to u redu.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je patronažna rekla da je normalno da imaju curice iscjedak jer se čiste. moja curka ima mjesec i pol i još ima iscjedak. nekad ga ima dosta, nekad nema uopće. bjelkasti ili žućkasti (mislim da je ovo od kreme). Je li to normalno i koliko se dugo čiste?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nemoj shvatiti kao plašenje ali moja M. je s 5 tjedana imala gusti iscjedak (i ja sam mislila da je od kreme, kako je izgledao) kada je imala upalu i E.coli. Kod prve curice nikada nisam primjetila nikakav iscjedak. Daj pitaj pedijatricu za to.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ona to ima od kad se rodila. patronažna je rekla da je to ok, bili smo i kod pedijatra s mjesec dana i nitko nije ništa rekao. zvat ću atronažnu sutra ujutro pa ću pitati

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Super da ima i ova tema.

Naš problem je to što sam ja u samom početku guzu mazala Sudocremom (nisam znala da to nije krema za mazanje pri svakom mijenjanju pelene), i onda se nakupilo te kreme među usnama, i kada sam nakon par tjedana sjetila se pogledati treba li to područje malo detaljnije očistiti onda sam sa vlažnim maramicama (znam, glupo) obrisala taj bijeli sloj kreme, ali sam kasnije pročitala da ostane onog sloja prirodnog od poroda i da to ne treba skidati. Sada nema nikakvog sloja, ali se koža zna lagano zacrveniti od mokraće. Kaka često i obilato pa guzu cijelu nosim na pranje i nakon toga stavim obično ulje za bebe. To se pokazala najbolja praksa. Nema osipa, nisam primijetila ni iscjedak, niti smrdi.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

mi nikad nismo koristili ni vl. maramice, ni kremice,ni ulja..samo voda s par kapi eteričnog ili bademovog ulja kad se kupala a guzu i pišu smo prali isključivo vodom, tako da smo razdvojili usne i pobrisali štapićem ili vaticom kakač ili pišalinu, izvana oprali i bok. I nikad nismo imali problema osim kad je imala neke crijevne virozice pa se guza malo zacrvenila s tim da smo stavili cicalfat i odmah se vidjela razlika / stvarno je dobar/.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sad sam i ja riješila svoje nove dileme

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ulje koristim zbog slično se u sličnom otapa. Koža je uljasta prirodno pa i sve nečistoće lakše idu dolje ako na vaticu malo ulja stavim.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam i ja riješila svoje nove dileme
    Muma,uživaj

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam svojoj curki od rodenja cistila sa mokrom blazinicom sa kapi ulja, bademovog, i to unutra, izmedu usana, a ostalo samo mokrom blazinicom i kazala kaufmanns kremom iz mullera. Nikad se nije zacrvenila. Pelene smo imali do 2. Rodendana, a od onda joj navecer prebrisem unutra te naslage istom metodom, blazinica voda i ulje jer nikako to ne ode sve pranjem, pa kad ne ocistim par dana se zacrveni malo. Ne znam, meni nije normalno da smrdi ili da ostavim te naslage. To su dva poteza a sve cisto i nema problema. Na kraju krajeva pedijatrica nam je rekla na prvom pregledu da pipica mora uvijek biti cista izmedu usana.
    Posljednje uređivanje od artisan : 20.10.2015. at 13:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •