Ciao svima![]()
Molim pomoć ukoliko netko malo više zna... U subotu sam završila na hitnoj jer sam razrezala prst pa ga je trebalo malo pokrpati. Doktor na hitnoj pita kada sam primila anti-tetanus, i ja odgovaram prije nekih tri-četiri godine. onda opet pita jesi dobila tri zaredom na što sam mu rekla da mi nije jasno što to znači, ali doslovno gledajući, nisam dobila ništa tri zaredom. i tako on odlučio da mi ne da anti-tetanus jer sam trudna, i "anti-tetanus ocijepljena" (tako je zapisao na nalaz). danas sam išla kod svog doktora na previjanje, i sestra se čudi i kaže pa ja ne vjerujem da ste vi triput zaredom obrađeni anti-tetanus, ali kako ste trudni, nećemo Vam dati antibiotike, nego stalno dolazite na previjanje da promatramo ranu.
i sad mene zanima (napokon sam došla do toga), što znači triput zaredom primiti anti-tetanus (da li to znači doslovno tri inekcije zaredom), i ustvari bih htjela svima poručiti da to ispada jako važno da točno upamtite kada primate cjepivo da ne biste u ovakvim slučajevima imali nedoumice...
ja sad ni ne znam da li sam zaštićena protiv tetanusa :?