Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: odgovarajuća autosjedalica - opet

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno odgovarajuća autosjedalica - opet

Trebam savjet, opet.
    Na mjerenju 13.07. utvrdili smo sljedeće: težina 7,780g, visina 77 cm. Hoda samostalno. Primo Viaggio čini mi se prerasta. Jučer je MM išao isprobati kombiniranu AS Iseos Safe Side, ali ništa od nje. Nije se mogla dobro montirati u položaju obrnutom od smjera vožnje. MM kaže: "postolje za 1/3 viri sa sjedala i sve je nekako klimavo." :? Je li to normalno ili mi nismo?
    Ja sam sad u velikoj nedoumici. Mislimo isprobati i Concord Ultimax. Što ako ni ona ne odgovara? Ima li još kombiniranih koje bismo mogli isprobati?
    Je li bolje Emily voziti još u Primo Viaggio, ali je spuštati malo niže tako da glavica bude niže od ruba sjedalice ili kupiti AS 9-18 pa da se ona takva pahuljica vozi u smjeru vožnje?
    S obzirom na njezinu dob i činjenicu da nije baš sklona debljanju, magičnih 9 kg će dosegnuti vjerojatno za godinu dana . Ali je zato u zadnja dva mjeseca narasla 4 cm.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zar su sve iskusne autosjedaličarke na moru i nema nikoga da me posavjetuje?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vozi je u Primo V...kako-vec sto duze mozes, a onda u kombiniranu. Mogu samo ~~~~~ da nadjes pravu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Vozi je u Primo V...kako-vec sto duze mozes, a onda u kombiniranu. Mogu samo ~~~~~ da nadjes pravu.
    Pravu teško nalazimo. Brat joj se vozi u MC Priori i ona ne se ne miče ni milimetra i sad to očekujemo i od nove sjedalice. Međutim za sad takvu nismo našli. Sve nam se dosta klimaju na sjedalu. Još jedno pitanje: Emily je mršavica, a sve kombinirane AS koje smo probali su dosta široke. Trebamo li pokušati naći neku užu AS ili to ne bi trebalo predstavljati problem ako je pojas odgovarajući, odnosno ako je pravilno svezana?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ovak vozi je u PrimoV dok ne nađete pravu kombiniranu ako je možeš ok namjestiti. al ne kužim to kako ju namještaš da bude 'malo niže'.

ovo je klo napisala na jednom drugom topicu

Jane racing (Adax, 1100 kn)
    Graco junior mini (Turbo limač, 1600 kn)
    Beb Confort (neka postoji) ( 1400 kn, Turbo limač)
    ja sam još se sjetila:

Nania driver (baby media shop)
    Nania rider (baby media shop)
    nania

concord u kiki

ima Britax (romer) jednu, dvije kombinirane. ne znam jel u brezicama mogu naruciti od njih:
    britax secura

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

navodno je concord jako dobra, pogledaj malo po pretražniku

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    ovak vozi je u PrimoV dok ne nađete pravu kombiniranu ako je možeš ok namjestiti. al ne kužim to kako ju namještaš da bude 'malo niže'.

ovo je klo napisala na jednom drugom topicu

Jane racing (Adax, 1100 kn)
    Graco junior mini (Turbo limač, 1600 kn)
    Beb Confort (neka postoji) ( 1400 kn, Turbo limač)
    ja sam još se sjetila:

Nania driver (baby media shop)
    Nania rider (baby media shop)
    nania

concord u kiki

ima Britax (romer) jednu, dvije kombinirane. ne znam jel u brezicama mogu naruciti od njih:
    britax secura
    ma namjestim Emily malo niže, a ne sjedalicu. Onako povučem joj guzu kao malo prema naprijed (prema kopči) tako da joj glavica dođe niže, ne znam baš dobro objasniti.
    Probali Concord Ultimax čvrsto stoji, ali Lily nije bila sretna u njoj zato što joj je položaj bio preležeći. Negdje sam na nekom topicu već pisala, ne bih htjela biti dosadna. Emily je već "stara curka" i netko mi je na moj upit odgovorio da u položaju obrnutom od smjera vožnje sjedalica može biti i pod kutom od 60 stupnjeva. Kod Ultimaxa to nismo uspjeli. Ima li Romer kombiniranih negdje u lijepoj našoj?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Emily je već "stara curka" i netko mi je na moj upit odgovorio da u položaju obrnutom od smjera vožnje sjedalica može biti i pod kutom od 60 stupnjeva
    istina kut za starije klince može biti i 60 stupnjeva. dapače to je i sigurnije. onih 45 je zato da skroz malim bebicama ne bi klonula glavica prema naprijed. što su beb starije kut se može povečavati

Ima li Romer kombiniranih negdje u lijepoj našoj?
    nema kolko ja znam. ako bi netko i tražio kombiniranu u slo. potrebno je tražiti pod imenom Britax.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se leo vozio u ultimaxu suprotno od smjera voznje dobrih 18mj. nije se bunio. drzao noge na naslonu sjedista, uglavnom - nikakvih vecih problema nije bilo.

cesto ga je znalo zabaviti to sto bi gledao ove starije (oni sjede u smjeru voznje).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni se ultimax svidio jer je bio najstabilniji od svih, ali ona nije uopće htjela sjesti i nasloniti se, a moram reći da inače nemamo nikakvih problema s vožnjom u sjedalici i nikada ne negoduje. možda da ne uvažimo njezino mišljenje 8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti najbolje mozes procijeniti kako ti dijete reagira, naravno, ali ja se trudim sa svoje troje djece da ne formiram misljenje na osnovu jednog pokusaja

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ja se trudim sa svoje troje djece da ne formiram misljenje na osnovu jednog pokusaja
    o da, definitivno. ta jedna pobuna moze biti iz nekog skroz drugog razloga.

niki.jz probajte jos jedanput, kad vam je vec lijepo sjela u auto pa ak nejde trazite dalje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

inesica i litala, potpuno ste u pravu. ta jedna proba i njezino negodovanje ne znači da bi uvijek bilo tako.
    pokušat ćemo još pa ćemo vidjeti što će biti.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Držim fige

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni se leo vozio u ultimaxu suprotno od smjera voznje dobrih 18mj. nije se bunio. drzao noge na naslonu sjedista, uglavnom - nikakvih vecih problema nije bilo.

cesto ga je znalo zabaviti to sto bi gledao ove starije (oni sjede u smjeru voznje).
    litala molim te otkrij mi još jednu tajnu jer vidim se se kužiš u dotičnu AS. čitam sad upute za instalaciju ultimaxa i vidim da ima nekakav umetak za kojeg piše da se skida kad dijete dosegne 8 kg. o čemu je riječ? postaje li uklanjanjem tog umetka sjedalica "dublja" ili što? iskreno to vidim tek sad. uživo nisam zavirivala ispod navlake , a trgovkinja nam to nije pokazala.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sori sto se nisam javila, komp bio u bolnici

je, taj spuzvasti umetak upravo sluzi tome da "ublazi" rupu u koju sjeda novorodjence, smanjuje kut nagiba izmedju ledja i nogica. kad ga izvadis van - onda je sjedalica dublja (ne nesto drasticno, mozda 1,5-2cm) i dijete u njoj "vise" sjedi.

nadam se da sam dobro objasnila

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

počela sam proučavati ove sjedalice 9-18 kg...

koja je razlika između maxi-cosi priori xp i priori sps? :?

na slici mi izgledaju dosta slično, a uživo ih još nisam detaljno gledala..

i još jedno pitanje: koju sjedalicu je jednostavnije i brže montirati kod premještanja iz auta u auto - maxi-cosi priori (xp ili sps) ili roemer ts plus?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Roemer se toliko jednostavno montira da sumnjam da ikako može jednostavnije (eventualno s isofixom, mi to nemamo). MM-u su prvi put trebale cca 2 minute.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Mama Medo prvotno napisa
    počela sam proučavati ove sjedalice 9-18 kg...

koja je razlika između maxi-cosi priori xp i priori sps? :?

na slici mi izgledaju dosta slično, a uživo ih još nisam detaljno gledala..

i još jedno pitanje: koju sjedalicu je jednostavnije i brže montirati kod premještanja iz auta u auto - maxi-cosi priori (xp ili sps) ili roemer ts plus?
    I Maxi-Cosi i Roemer se jednostavno montiraju. Maxi-Cosi XP ima dodatni mehanizam za zatezanje pojaseva (poluga u bazi sjedalice), kao i Roemer King TS Plus. Maxi Cosi SPS taj mehanizam nema.
    To su sve univerzalne sjedalice, koje uglavnom dobro sjedaju u većinu automobila.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i nama je iseos ss virio preko sjedala (sjedalo nije ravno, ima blagi pad) dok nismo podmetnuli deke da ga izravnamo. stoji kao saliveno. bočne stranice nisu klimave, nego je to zato jer se podešavaju po širini.nisu fixne kao kod ostalih sjedalica, pa se zato na prvi pogled stječe dojam klimavosti.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

martinaP i la_mama, puno hvala na odgovorima .. probat ću sada otići u Pulu na pregled AS da čujem još iskustava i vidim te AS uživo! i da mi cure/dečki pogledaju dal ga još neko vrijeme smijem voziti u maxi-cosi cabrio ili je već preveliki :/ (ima slabih 9 kg pa ga još ne bih prebacivala u novu ako ne moram)

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

veliko hvala curama sa današnjeg pregleda autosjedalica u Puli na pregledu, savjetima i probi priorice!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sori sto se nisam javila, komp bio u bolnici

je, taj spuzvasti umetak upravo sluzi tome da "ublazi" rupu u koju sjeda novorodjence, smanjuje kut nagiba izmedju ledja i nogica. kad ga izvadis van - onda je sjedalica dublja (ne nesto drasticno, mozda 1,5-2cm) i dijete u njoj "vise" sjedi.

nadam se da sam dobro objasnila
    jesi. hvala ti puno.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ajd cure, da ne otvaram novi topic, dilema u kupnji as za ines :/

došla je neka nova brevi sjedalica željezna, i ful komforna, ali ima samo dva reda pojaseva, tj. dva suptnja za podizat pojaseve kod ramena. a sjedalica je jako visoka, i to ne može tako biti kada mala naraste.

maxi cosi priori i priori xp sve ok,

i comfort bebe isos (ali bez isofixa) ona kojoj se šire stranice kako raste dijete. http://shop.babyworld.co.uk/images/x...ygen_red_4.jpg
    zapela sam za tu po dezenu, i po toj širini, tj. mogučnošću širenja.

ima netko iskustva sa takvom sjedalicom?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja imama iseos, ali bez isofixa i prezadovoljni smo. nakon jajeta koji nije šmekao, luka se u ovoj stvarno obožava vozit. da se podesit u položaj za spavanje i podešava se po širini tako da mi se čini da će nas još dugo,dugo služit.
    a sve to je podesivo vrlo lagano, jednom rukom, okretom kotačića...

zapravo, imaš tu negdje topic "kombinirana..ali koja" di se mame hvale iseosom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •