Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kolonoskopija i irigografija

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kolonoskopija i irigografija

Je li irigografija zamjena za kolonoskopiju ili se irigografijom može ustanoviti nešto što se kolonoskopijom ne može? Jučer je MM bio na kolonoskopiji koju su prekinuli zbog prevelikih bolova. Preporučena mu je irigografija i RTG pasaža crijeva. MM sad razmišlja o tome da ponovi kolonoskopiju pod anestezijom da se ne zrači na irigografiji ako baš ne mora, ali je doktor bio od onih ima slike nema tona pa MM nije saznao da li ga šalje na irigografiju zato što kolonoskopija nije uspjela ili bi ga i inače slao.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Šalje ga jel mu nije uspjela kolonoskopija.

Meni je tek zadnji put uspjela kompletna kolonoskopija. Dala mi je injekciju spasmexa da mi se crijeva opuste, bolilo je ko vrag al očito sam izdržala, što prije nisam mogla. Al to je bila stara privatna internistica. Na Rebru ih je bolio džon.

Nisam ti načisto jel se bolje zračiti il dati uspavati?!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala!
    Ta anestezija je drugačija od one za operaciju, plića je, valjda i manje rizična. Provjerit ću.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ali uvijek je i kod nje veća šansa za komplikacije zahvata, tipa perforacije crijeva,..
    Irigografski se mogu prikazati promjene na crijevu. Prednost kolonoskopije je što možeš dobiti uzorke tkiva na analizu i ev. odstaniti nešto ako je potrebno (i sitnije).

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali uvijek je i kod nje veća šansa za komplikacije zahvata, tipa perforacije crijeva,..
    Da, to je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila uspavana za vrijeme kolonoskopije- išla sam privatno i nakon što sam se probudila dr. mi je rekao da je bolje što sam išla pod anestezijom jer bez nje ne bi bilo moguće izvesti pretragu. kaže da sam se grčila i pod anestezijom :/
    inače, kolonoskopiju mi je radio prim. s rebra, koji radi i u jednoj priv. klinici. aps. sam zadovoljna tretmanom, anestezija je bila kratkotrajna, nikakvih problema nisam imala poslije.
    u svakom slučaju, ja ne bih išla "na živo".

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, gotovo je, živ je, zdrav i prošlo je bez komplikacija. Sad nakon svega, da ja moram na istu pretragu, vjerojatno bih se odlučila na istu varijantu kao on - prvo bez anestezije gdje je manje rizika. Ako bi bilo prebolno, prekinuti i ponovo sa anestezijom. Hvala još jednom.

Energija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Znate li nekog privatnika u Splitu, koji radi kolonoskopiju?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znate li gdje mogu privatno uz anesteziju napraviti kolonoskopiju?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zar nitko?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U Suncu?

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam čula da kolonoskopiju rade u Medikolu.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam je radila u Medico u Rijeci.Koštala je oko 3000kuna.U stvari,ne zove se anestezija,nego sedacija,a razlika je ogromna.Pod anestezijom se svi organi umrtve,a pod sedacijom čvrsto,čvrsto spavaš.Po nekoj mojoj logici,rizik je minimalniji nego kad si budan.Crijeva su opuštena,a kad si budan grčiš se,trzaš,...

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dodirko očisti si inbox.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Znate li gdje mogu privatno uz anesteziju napraviti kolonoskopiju?
    ima jedna klinika u zagrebu koja to radi, sada se ne mogu sjetiti kako se zove, ali se mogu raspitati.

No htjela sam ti napisatui da sam ju ja radila u Nemetovoj, bez anestezije i meni nije pretraga bila bolna niti bi mi trebala anestezija, ali ono što je meni bilo prestrašne je ispijanje gorke soli. To je meni osobno definitivno bio najgori dio, a za taj dio ne možeš dobiti anesteziju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •