Blizi se i nas veliki dan i sve sam spremnija ali imam i sve vise pitanja.
Planiram roditi na SD, pa vas molim da mi napisete svoja, svjezija iskustva.

Lijecnik mi je rekao da se beba odmah po porodu stavlja majci na prsa i da se pupcana vrpca ne reze dok ne prestane pulsirati. To je tako u teoriji, no provodi li se u praksi?

Ako je hladno pa pozele bebu odmah odnijeti, bi li pomoglo ako ja imam spremne ciste tetra pelene?

Moram li imati njihovu spavacicu za vrijeme poroda ili smijem obuci svoju?

Kako je s rooming inom? To jest koliko je beba uistinu s mamom, a koliko su odvojene?

Ima li nade da tata bude prisutan prilikom vaganja i kupanja ili je to vec stvarno utopisticka zelja?

Nadohranjuju li bebu unatoc tome sto majka zeli iskljucivo dojiti? Stavljaju li bebama dude?

Koje su realne sanse da izbjegnem drip (osim ako nije rijec o hitnom porodjaju, to jest mi smo ugrozene)?

Kako babice reagiraju na zelje o ocuvanju medjice? Polijevaju li uljem i masiraju li?

Opcenito, kakva su vam iskustva s lijecnicima? Pretpostavljam da je na porodu za rodilju zaduzen dezurni lijecnik, a ne onaj kod kojega je isla na zadnje preglede.

Zanimaju me i iskustva s babicama, ima li nade da me puste da hodam i hopsam po lopti ili inzistiraju na lezecem polozaju za vrijeme prvog porodnog doba?

Hvala unaprijed za vasa iskustva i odgovore.