Iako sam na AIH bila samo jednom - prije 20 dana - privatno, možda će i moje malo iskustvo pomoći. Od 2-6. dana pila sam Klomifene, od 5-10. dana išla na Gonale. Folikuli mi nisu previše rasli i bila su samo 2, pa sam još dobila neku injekciju. Za dva dana folikuli su bili OK i krenuli smo na AIH. I ja sam bila u nedoumici čitajući postove na forumu o hormonalnim pretragama i prohodnosti jajovoda, no onda su me drage forumašice informirale da dr. kod kojeg idem ima 4D UZV na kojem se vidi sve to. Naravno da sam pitala i dr.-a, pa mi je sve ispričao i pokazao. Bila sam sretna što ne moramo prolaziti bolne pretrage.
Na dan AIH u poliklinici sam bila od 4 popodne do 11 navečer - UZV, priprema sjemena, ležanje, injekcije, uštrcavanje sjemene tekućine, odmor, sam postupak (potpuno bezbolan), ležanje natraške u čudnom položaju u polumraku za ugodu i opuštanje, još 2 sata ležanja, zadnji UZV da se vidi kako mali plivači plivaju. Za 3 dana UZV da se vide neformalni pokazatelji.
Obzirom da sam 4 dana nakon AIH putovala na GO, dr. je preporučio test 26.07., no ja da nam svima ne pokvarim GO odlučila test napraviti po povratku u Zg. Danas kupujem test i sutra gledam rezultat (danas mi kasni 9. dan).
Želim ti puno sreće na AIH!!!