Results 1 to 6 of 6

Thread: Kromoterapija

babyiris's Avatar

Default Kromoterapija

ili terapija bojama. Razmišljate li o ulozi koju boje imaju u našim životima?

Kromoterapija – liječenje bojama temelji se na utjecaju boja na fizičko i psihičko zdravlje ljudi, a primjenjuje se, između ostalog, kroz uređenje životne okoline.
    Imaju ju za najjednostavniju metodu kojom se putem boja odjece možemo riješiti mnogih nevolja: stresa, iscrpljenosti, nedostatka energije, potištenosti, tuge...

E sad, mene zanima je li netko bolje upućen i znate li možda kakvu literaturu o tome ili možda imate osobnog iskustva.

Evo što sam našla:

Kolorterapija u doslovnom smislu je kad tijelo ili njegov dio ozracavamo s jednom ili s nekoliko boja. Dobro ce nam, na primjer, doci crveni šal ako patimo od problema s kicmom (kralježnicom); ukoliko smo loše volje, odjenimo se u narancasto; žuta ce nam pomoci da riješimo probleme probave, a zelena srcane smetnje i oscilacije u tijelu. Plava boja izvanredno pomaže u lijecenju migrene, pa je – kažu iscjelitelji - dovoljno oko glave vezati plavu vrpcu. Opustite se uz ljubicastu boju, uz koju možete uspješno i meditirati.
    Najcešce se kombinira nekoliko boja kako bi se uklonile odredene smetnje ili tegobe.
    Crvena - djeluje biostimulirajuće i obnavljajuće

Narančasta - jača i obnavlja

Žuta - stimulira i učvršćuje

Zelena - vitalizira i pročišćava

Tirkizna - osvježava i smiruje

Plava - djeluje antiseptički i adstrigentno

Indigo - pročišćava i smiruje

Ljubičasta - detoksificira i uravnotežuje

Roza - stimulira cirkulaciju

VIP Cromo System

puhovi obožavaju smokve's Avatar

kaj znači "vip kromo sistem"?

babyiris's Avatar

Quote Originally Posted by puhovi obožavaju smokve
    kaj znači "vip kromo sistem"?

Uređaj koji koristi snagu svjetlosnih valova različitih boja kod raznih estetskih tretmana.
    http://www.agram89.com/?ID=81

Imam jednu knjižicu liječenje bojama gdje su detaljno opisani utjecaji boja i za što se koja ne/preporučuje. Fora. No, ja to više po nekom unutarnjem feelingu, kao što biram i odjeću tako znam koja mi boja treba u kojem trenutku i svakih godinu ili više mi je glavna boja neka druga.

U meditaciji sam često znala samu sebe "kupati" u boji za koju sam osjećala da mi upravo sad treba.
    Ili meditacija za čakre, pa opet vrtiš svaku u njenoj boji.

Ja volim boje. 8)

babyiris's Avatar

Anita, tko je autor te knjižice? Voljela bih ju nabaviti.

Potražit ću pa ti javim.