Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: pokušaj odvikivanja od pelena

mama12

Početno pokušaj odvikivanja od pelena

Molim Vas za pomoć,naime mi pokušavamo da se odviknemo od pelena 8) , no moj Martin kada se pomokri u gaćice uopće ne reagira.Njemu je to tak normalno kao da se i nije popiškio.Ja ne znam šta da radim više.Da li je tko imao takva iskustva već do sada. :?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....je-mi!..samo kaže "ooo-voooda!"... 8) ...-pretpostavljam da je to znak da još nije spreman? :?

mama12

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ....je-mi!..samo kaže "ooo-voooda!"... 8) ...-pretpostavljam da je to znak da još nije spreman? :?
    nisam ni sama sigurna jer on nekada traži da mu se skine i bodi i pelena tako da eto neznam :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e sad, možda upali
    pusti ga golog (i drž krpu za pod u ruci , izbjegavaj parket)
    pa kad počne piškiti mu pokaži šta radi
    možda pomogne

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako nije spreman - nije spreman, bez obzira na tvoja očekivanja. Probaj par dana s goluždranjem, ali ako ne počne tražiti da ga odvedeš na wc ili da mu doneseš tutu. onda nije vrijeme za to. On će ti sam iskazati svoju spremnost.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja dugo nije htijela sjediti na tuti. sad prakticiramo da spustimo gače, počučne i pusti na travu. to joj je ful super,
    jedino vremenski ne uspijemo uvijek pogoditi. ok, intenzivno radimo tek 3 dana.

mama12

Početno

moja jedna kolegica je rekla da neka njena rodica svome klincu stavi kolutiće od zobenih pahuljica u wc i da se onda kao igraju puške i mali to kao gađa ja umrla od smijeha

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mojoj je super kako zvoni, dok mama piša u wc, pa se i na tu foru kopčamo s njom!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimunu je super piškiti na stoječki po nogicama (kada stane maše glavicom da nema više ) ili čučne i kada se popiški nasmije se i kaže šššššš Danas sam ga prvi put stavila na nonu, plakao je, kao da je se boji. Bilo mi ga je žao. Izgleda da sam izabrala krivi trenutak. Ah, ima vremena! No jako ga smeta pelena, pogotovo kada je u platnenima, sutra ćemo pokušati ponovo s nonom, ali polako.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Gab me zove kada se popiški bez pelena, ali ne želi sjediti na tuti. Da ga onda ostavim gologuzog par dana?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Molila bih savjet. Tea je na odvikavanju četiri dana. Svaki puta kad joj se piški ili kaka veli mi i trči na kahlicu ali nikad još nije stigla na virjeme. Nastaviti ili ne? Baš mi treba podrška jer je MM već lud što svako malo brišem parket i on bi htio da joj vratim pelenu.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma nastavi, štete nema, sve se obriše

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Molila bih savjet. Tea je na odvikavanju četiri dana. Svaki puta kad joj se piški ili kaka veli mi i trči na kahlicu ali nikad još nije stigla na virjeme. Nastaviti ili ne? Baš mi treba podrška jer je MM već lud što svako malo brišem parket i on bi htio da joj vratim pelenu.
    Ni slučajno vratiti pelenu! Mi smo na odvikavanju peti dan i tek je danas sam pitao tutu. A nezgode su sastavni dio odvikavanja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sis, nezgode uopće ne moraju biti sastavni dio odvikavanja - vrlo često djeca koja sama iniciraju skiadnje pelena nikada nemaju nezgoda. Jer su sasvim spremna, jer želja za skidanjem pelena dolazi od njih.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovca, ja poznajem šestogodišnjaka s noćnom pelenom koju ON ne želi skinuti. i njegovi roditelji čekaju da on pokaže želju. :/

mislim da inicijativa treba doći od strane roditelja, kad vide da je dijete spremno, kad počne prepoznavati pišanje i kakanje, djetetu treba dati puno povjerenja i podrške, i sve će krenuti. treba izbjegavati sistem nagradi i kazni, i učiti dijete da je pišanje i kakanje najnormalnija stvar. moj sin nema pelenu od svojih 18 mjeseci. ni noćnu ni dnevnu. dva tjedna je trajao period "nezgoda", ali od onda - nema problema!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Slažem se. Šimun i ja od rođenja "radimo" na komunikaciji, tako da već neko vrijeme on mi signalizira kada kaka ili piški. Polazim od one teze da s 18 mjeseci dijete može kontrolirati sfinktere i nisam ga ranije stavljala na nonu. Malo sam posustala zato što se jučer rasplakao kada sam ga stvavila na nonu, shvatila sam da mu nije ugodno, da je se boji. A danas ponovno si je čučnuo u više navrata i šššššš (kaže on) piškio i tiskao za kakanje, i kada sam ga pitala hoće li na nonu, klimao je glavom da ne želi i otišao je u drugu sobu. Inače poštujem svaku njegovu želju vezano za klopu ili spavanje i sl., osim kada se radi o nečemu što ne smije raditi ili se nekuda ide, iako on to ne želi i sl. Nema histerije i ljutnje, uvijek razgovor i dogovor. Tako da ne znam što mi je sada činiti. Ako ću forsirati nonu, mogao bi biti suprotan efekt, pa neće htjeti uopće biti bez pelena, jer će se uplašiti, a žao mi je ne napraviti već ovo ljeto odvikavanje, kada znam da je svjestan piškenja i kakanja, a i sam mi daje do znanja da to čini. Za sada imam plan puuuuno pričanja. Ima li tko još neku ideju?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, i Tea se kao bojala kahlice, ali ja sam ju uvijek ostavljala na vidnom mjestu i nisam ju niti jednom prisilila da sjedne. I onda ju je ona počeča malo pomalo navlačiti okolo i sjedati sama na nju u peleni i eto sad hoće i kad ide piškiti ili kakati. Samo što joj često pobjegne u gačice i ne stigne na kahlicu. Al sad mi je fakat glupo odustat s obzirom da ona sve kuži i mislim da budemo uskoro uspjeli ako se potrudimo. Evo i danas navečer me MM pilio da joj vratim pelenu jer smo došli iz šetnje, a ona se čim smo ušli u kuću popiškila u gaće. Al on je ovak malo komotniji pa mu se neda zafrkavati ko meni.
    Samo me malo muče odlasci u dučan ili tak nekaj. Glupo mi je da joj malo stavljam pelenu, malo ne pa da se ona i sama zbuni, a opet mi nije zgodno da ju presvlačim usred dučana. Kak vi funkcionirate po tom pitanju. Dal kombinirate s pelenom i bez ili kak?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi smo od ranih mjeseci bili u komunikaciji i nikada pelena nije bila jedino mjesto obavljanja nužde. Ali nakon što smo s 21 mj. definitivno bez pelena, uz jasno izražavanje potrebe za kakanjem i pišanjem - vidim tu neku jasnu kognitivni razliku, način na koji dijete prepoznaje svoju potrebu. Vjerujem u instinkte i uvijek bih osjetila kad će piškiti/kakati, ali druga je stvar kada s djedom švrlja okolo i jasno da doznanje za pišanje i kakanje, traži da je skine itd. To je meni 'klasična' spremnost. Da nema iznimke, da traži uvijek. A to se ne može naučiti, ni postići, to klikne. Doslovno.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo dogodovština od jučer…
    Dakle, na odvikavanju od pelena smo na 5 danu.
    Jučer mi se lijepo 2 x popišala na kahlicu, i to prije nego smo krenuli u grad. Rekoh u sebi između pišanja je bila razlika od skoro dva i pol sata, izdržat će i sad barem jedan. No uzela sam rezervne gaćice i hlačice. U autu je popila malo vode. Kupovali smo ljuljačku. Nakon nekih 20 minuta od kad smo krenuli od doma, po dućanu, vidim ja neka voda. Čista prozirna, pa mi nije ni palo na pamet da je to Ema pustila. Veli prodavačica, dijete vam se popišalo.
    Ja sam se ispričala i rekla kako smo na odvikavanju i tako to. Ona veli nema veze, obrisat ćemo. A kupovala je još jedna ženska srednjih godina. Veli ona, meni, pa, gospođo, ona vam je još mala za to, stavite joj pelene.
    Ja velim, a zašto, to bi je dodatno zbunilo, ako smo krenuli, krenuli smo. ima 20mj.
    Nije ni MM bio baš neka podrška, što me dodatno razljutilo (bilo mu je neugodno).
    Mislim, valjda je pravilo da se prije dvije i pol godine uopće ni ne kreće u takvo što.

Inače ima noćnu pelenu i onu za spavanje po danu. Od jučer imamo veliki napredak, a naravno da će nam se događati takve zgode pišanja. I kaj sad? Obriše se, presvuče i idemo dalje.

Poslije smo još jednom pišali na travi kraj kafića gdje smo pili kavu. Neki su nas čudno gledali, neki ne.
    To isto, ako mogu psi dignuti nogu gdje stignu, zar ne mogu i mala djeca?

mama12

Početno

mi smo se jučer popiškili u kahlicu doduše bilo je to onako preko gaćica ali ja sam zadovoljna :D
    naime do sada nije htio duže od 2 minute sjediti na kahlici, ajučer si je pojeo čak na njoj
    možda nam krene

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas je nona na vidljivom mjestu. Ponekad traži da sjedi na njoj, ali zadrži se jako kratko, ja ga još ne forsiram. Često puta se budi sa suhom noćnom pelenom. Preko dana već je par puta tražio da ga presvučem jer se ukakao. Čini mi se da bi mogla u akciju odvikavanja, ali ne znam što dalje.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Sis, nezgode uopće ne moraju biti sastavni dio odvikavanja - vrlo često djeca koja sama iniciraju skiadnje pelena nikada nemaju nezgoda. Jer su sasvim spremna, jer želja za skidanjem pelena dolazi od njih.
    Nisam ja neki stručnjak da nešto mogu tvrditi, ali je ključno da nema prisile i da je pristup individualan i fleksibilan.
    Nama je odvikavanje zabavno, a poneka nezgoda je posljedica zaigranosti, a dečko osnda sam traži krpu i "čisti". A moj mi majčinski instikt kaže da je spreman.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi još nismo zaozbiljno počeli odvikavanje, još nekako pratimo signale, a oni su sljedeći:
    hoće sjediti na WC-u na svojoj daskici (jer bez nje pada) i to kad mu mi pokažemo da sjedimo jer to je onda super - hoće i on....i onda sjediiii i sjediiiii....ali nikada ništa ne napravi
    sad je po vrućinama super pišati u bazen - kad je bazenu počne, kad ga izvadimo stane, kad ga vratimo počne, kad ga izvadimo stane....
    kaka - kud stigne, po plaži smo se ove godine nahvatali....
    za dva tjedna idemo na "pravi godišnji" i pokušat ćemo zaozbiljno, jer tek ću ga tada moći pratiti 24 sata pa da vidim jel to uopće ide ili ne. Ne mogu se osloniti na nekog drugo da će to napraviti onako kako ja želim.
    Izvadila sam sve tekstove s rode, ali još nisam napravila neki pametan plan, pa ćemo vidjeti...
    ne žuri nam se i ako vidim da nije spreman, odgodit ćemo

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimun od jučer piški u nonu :D Malo pišne, pa nastavi u nonu, ili mi sam dođe, primi se za pišana i podmetnem mu nonu i popiški se. Kažem bravo, da mi "pet" i nastavi se igrati. Kakanje još nije povezao s nonom, to nam siljedi. Ponosna sam na njega i zbog piškenja!

mama12

Početno samo da se pohvalimo _nemamo pelene više

:D samo da se pohvalimo _nemamo pelene više

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

samo da se i mi pohvalimo (mislim, čitam ovaj post gore i ko da je to bilo prije 100 godina jer si više uopće ne mogu dijete zamislit u peleni - bar budno) da ne nosimo dnevnu pelenu već mjesec i pol dana :D :D :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cestitam vam!! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •