Ovako, doktor mi je preporučio indukciju tjedan dana prije termina jer kaže imam užu karlicu, a beba već ima veliku glavicu.
I sad ne znam dal je to ok i šta da radim?
Ovako, doktor mi je preporučio indukciju tjedan dana prije termina jer kaže imam užu karlicu, a beba već ima veliku glavicu.
I sad ne znam dal je to ok i šta da radim?
ne znam, no mislim ako je disporporcija tvoje zdjelice i bebine glavice znatna da bi jednostavno trebala ići na CR,
mislim da s indukcijom riskiraš da se izmučiš ka konj i onda opet na CR
no, to je samo moje mišljenje
a šta ako su falili termin pa se beba ne rodi u 37tj, nego u 36, pojavljuje se rizik da bude u inkubatoru (kolika je procjena težine bebe?)
Identicnu stvar je meni preporucio moj doktor svojevremeno, ni ne pitajuci sta ja zelim ili ocekujem od svog poroda. Kad se uzme da je to sve rekao vrlo autoritativnim tonom, sjecam se rekao je "za ovakve mjere bebe moja praksa je..." - cuj njegova praksa!!! - nisam puno dvojila i promijenila sam ga. Dobila sam prekrasnu doktoricu koja je rekla da moj majcinski instikt ima svoju tezinu i da ako se ja osjecam dobro, ne treba nista forsirati.Yuna prvotno napisa
Bitno mi je bilo znati da ako se ispostavi da bebina glavica zaista jeste velika za moju karlicu (UZV nije 100% pouzdan), to ce se na vrijeme znati da bi se na druge nacine pomogao moj porod. Takav njen pristup me je smirio, sto mi je bilo jako potrebno. I sama je lijecnica, kao i njen prethodnik koji je vodio moju trudnocu, no rekla je da je priroda ipak u najvecem broju slucajeva uredila da nosimo bebe koje mozemo roditi.
Sto bi se tocno desilo da smo docekali termin ili prebacili tesko je reci, jer se moj bebac rodio u 38. tjednu trudnoce i na kraju jesam bila inducirana, ali zato jer je vodenjak pukao i imala sam mekonij u plodnoj vodi, tako da su me morali poroditi.
Sretno u svakom slucaju... ako se ti ne osjecas komotno s takvom preporukom lijecnika, svakako bih ti preporucila porazgovarati s jos nekim.
Ja sam inace svoje stresove, strahove i frustracije svojevremeno istresla u temi "Vaznost drugog misljenja".
Ja to ne bih htjela. Za sad mislim da nema potrebe.
Kao prvo nije mi ni mjerio karlicu nego je to odokativna metoda...jer sam mršava.
Carski nije spominjao, dakle nema neke očite disproporcije.
I ja mislim i čitala sam da žene ipak većinom imaju bebe koje mogu poroditi.
Što se tiče bebe kaže da je prosječne veličine tako da se i to baš ne uklapa.
A vidjet ćemo što će reći slijedeći put.
Kod doktora mi je problem što ne znam kada im se treba prepustiti, a kada inzistirati na svojem,
pogotovo u slučaju indukcije jer znam da je njima to jednostavnije jer mogu isplanirati porod i biti tamo u određeno vrijeme, a ja mislim da je bolje da Bog odredi datum rođenja djeteta nego nesavršeni ljudi.
ovo bi meni bio dovoljan razlog za obvezatno drugo mišljenje i promjenu doktoraYuna prvotno napisa
pa nismo u srednjem vijeku, ima UZV
Također ne znam kako bi beba mogla biti prevelika jer ni moja obitelj, a ni mm i njegovi nisu snažni ljudi velikih glava, kostiju itd. već svi nekako mršaviji...ne znam na koga bi bila onda, možda poštara?![]()
Slijedeći put ću mu donijeti napismeno moj plan poroda iako sam smatrala da to može uvrijediti doktore, ali mislim da će tako imati pismeni dokaz i neće mi moći reći što smo se dogovoriti, a što nismo.
A što se tiče drugog, trećeg mišljenja...a ne znam jel ima vremena uopće za to...također ja tu ni ne znam kome treba otići.![]()
To što si mršava fakat ništa ne znači, jer je za porod važan unutarnji promjer zdjelice, a to se odokativno nikako ne može vidjeti - možeš imati ful široke bokove i završiti na CR zbog preuske zdjelice. Taj dr-ov argument nikako ne stoji.
Yunći, mogu li ti ja kako pomoći? Mislim za ovo drugo mišljenje. Jesi li ostvarila zdravstveno osig. ili si kod privatnika. Mogla bih ti privatno preporučiti nekoga?