Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 140

Tema: Klomifen - bez folikulometrije

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Klomifen - bez folikulometrije

Drage sve,

spremam se na godišnji i moguće je da će prvi dio sljedećeg ciklusa biti takav da neću moći na folikulometriju (da vas ne gnjavim detaljima).

Rečeno mi je da ću, ako mi nalaz HSG-a bude dobar, dobiti Klomifen za sljedeći ciklus. Nalaz je dobar a sad ne znam što napraviti s Klomifenima. Moj ginić je prije odlaska na godišnji rekao da bih takav ciklus trebala pratiti, a doktor (MPO-ovac koji mi je i radio HSG) je mm i meni rekao da folikulometrija nije nužna jer da su komplikacije vrlo rijetke.

Ja sam raspoložena i za Klomifen bez folikulometrije; nekoliko zadnjih ciklusa je bilo anovulatornih, umorna sam od ovliko čekanja i voljela bih dobiti šansu što bliže HSG-u kad već svi vele da ta pretraga olakšava zatrudnjivanje.

Pitanjce: je li ijedna uzimala Klomifen bez folikulometrije i kakva su iskustva?
    Postoji li neki drugi lijek sličnog učinka s kojim je rizik još manji?

I sorry što sam otvorila poseban topic, ali ne bih htjela uletavati curama u njihove topice o Klomifenu s ovim pitanjem...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja se ne bi usudila koristiti klomifen bez folikulometrije, iako su komplikacije rijetke do njih može doći. Meni su jajnici reagirali ok, ali mi je miom podivljao tako da sam nakon jedne kure klomifene završila na operaciji jer bi miom ugrozio eventualnu trudnoću.
    Želim ti puno sreće

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Shanti moja, ja iskreno mislim da to nije baš pametno.
    Pogotovo što bi pila klomifen prvi put i neznaš kako ćeš na njega reagirat.
    Ja se osobno ježim kad pročitam da doktori daju klomifen bez uzv praćenja.
    Nisam ja sad neki stručnjak i nisam završila medicinu, ali čitajući razna iskustva cura sa ovog foruma stvorila sam neko svoje mišnjenje o tome.
    Istina je da su komplikacije rijetke, ali ne i nemoguće.

1. Hiperstimulacija - jako malo puta sam čula da je neko od klomifena imao hiperstimulaciju, ali događa se

2. Višeplodne trudnoće - opet rjetkost, ali znam da su cure kojima bi folikumetrijom ustanovili da ima preko 4 (ili 5) folikula obustavili postupak AIH ili
    ciljanih odnosa i ili bi se ciklus preskočio ili bi se eventualno predlagala punkcija.

3. Tanak endometrij - uzv praćenjem ti doktor ipak prati debljinu endometrija i ako baš loše reagiraš na Klomifen - slijedeći ciklus se eventualno prelazi na nešto drugo.
    Na taj način izbjegavaš bespotrebno kljukanje tabletama ako se ustanovi da ne reagiraš dobro na njih.

4. Bilo kakva stimualcija ovulacije može dovesti do stvaranja mioma ili ciste (ili više njih)

5. Ipak bi i uz Klomifen trebala dobiti štopericu ili barem što točnije utvrditi kada je ovulacija.
    Jer uz stimulaciju ovulacija ne mora padati u odprilike isto vrijeme kao obično i mislima da bi bila velika šteta da je fulate.

Da ja skratim svoju filozofiju - ako ne želiš propustit ciklus, a doktor je na godišnjem ili ti si na godišnjem - probaj se nakako organizirat tamo gdje ideš.
    Nađi nekog privatnika koji će to malo popratit.
    Ako je nemoguće - ja osobno bi radije propustila ciklus.
    Sorry ako sam te malo izbedirala sa ovim, ali stvarno sam žestoki protivnik pijenja Klomifena na "suvo"

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Da ja skratim svoju filozofiju - ako ne želiš propustit ciklus, a doktor je na godišnjem ili ti si na godišnjem - probaj se nakako organizirat tamo gdje ideš.
    Nađi nekog privatnika koji će to malo popratit.
    Ako je nemoguće - ja osobno bi radije propustila ciklus.
    Sorry ako sam te malo izbedirala sa ovim, ali stvarno sam žestoki protivnik pijenja Klomifena na "suvo"
    potpisujem suncem.m. ja sam ga pila i uvijek sam isla na folikometriju... pozdrav

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Shanti, pile su neke žene i bez folikulometrija - neke iz Austrije koje nisu imale socijalno (ako dobro kužim), onda žene kojima ga daju socijalni ginići ili privatni ginići koje malo se s tim bavuckaju. Ako slučajno imaš PCOS ili sumnju na PCOS, nemoj ga pit bez folikulometrija, naša forumašica Pepita je imala od klomifena koma hiperstimulaciju i bila je hospitalizirana zbog toga. Ako nemaš ovulacije - onda imaš veliku šansu da imaš PCOS :/ ... Ne znam što bih ti rekla, MPO profaći to u pravilu tako ne rade, ali najbolje je da napraviš po svom feelingu. Ajde bar prije nego što odeš na GO pročitaj o hiperstimulaciji da je znaš prepoznat - znakovi panike su nadut stomak, ako nemaš mokraće itd. U tom slučaju bi se trebala javit doktoru pa da ti izvadi elektrolite i uputi na infuziju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako imaš PCOS s Femarom ti je rizik manji, ali onda se opet izlažeš tome da popuješ svom ginekologu, a mislim da Femara nije na listi pa je za to baš ne daju itd. Ne znam, najbolje ti odluči - rizike znaš. I da, u rijetkim, ali zabilježenim (a, Boga mi, i proživljenim slučajevima - moja prija) klomifen može uzrokovat poremećaje vida - tipa mahneš rukom, a ne vidiš potez nego lepezu ruku - to ti je kratkotrajni poremećaj i manje opasan od hiperstimulaciju, ali isto bi trebalo onda stat s lijekom. Meni osobno je klomifen samo stanjivao endometrij plus sam 2x tijekom korištenja dobila endometralni polip (jednom je otišao ablacijom, jednom Dabrostonima), ali sam polip mogla dobit i od Gonala, recimo, bar mi je tako rekao Luči. Od subjektivnih pojava kod mene - samo navale vrućine. I da, ako koristiš klomifen, nema ti smisla mjerit bazalnu, tako mi je Luči rekao, a i sama sam popratila na svojim chartovima jer mi inače uredna krivulja nije u ciklusima s klomifenom pokazala one dvije stepenice nego je temp. krivudala u gornjem dijelu. I - kako ćeš onda znat kad se sexat bez folikulometrija... Ne znam. Ako ideš u Dalmaciju, možeš na folikulometriju u CITO-a (ako nisi na nekom otoku), oni ti rade do 5.8....

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Najveci rizik od nepracenja je viseplodna trudnoca. Ovdje http://www.advancedfertility.com/revmultiplescoh.htm imas o postotku viseplodne trudnoce kod pracenih ciklusa s inseminacijom. Ja bih na tvome mjestu bar jednom u ciklusu isla na ultrazvuk da vidis koliko imas folikula - ako 4 ili manje, onda ti je sansa za trojke 2%; druga opcija je vaditi estradiol jer se po tome da otprilike procijeniti koliko imas folikula.

To receno, bila sam na klomifenu 3 mjeseca bez ikakvog pracenja i stalno me je nesto bockalo, natezalo oko jajnika, probadalo... 3. mjesec sam dobila cistu. Ta tri mjeseca nisam imala nimalo dusevnog mira, stalno sam se pitala sta mi se desava. Sta je najgore, oni listici za ovulaciju uopce nisu radili jer mi je stalno pokazivalo ovulaciju - bar jedno 7 dana. Anyway, preporucam bar neki minimalni nadzor bar prvi ciklus, za tvoj mir. Sretno!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Shanti ne znam koiko je pametno krenuti sa klomifenom bez folikulometrije zbog višeplodne trudnoće. Pokušaj naći nekog privatnika i odi bar na jednu folikulometriju. Sretno!!!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure drage, puno vam hvala.

Pročitali smo ovo i mm i ja, i on je sad posebno zabrinut zbog mogućnosti pojave novog mioma.

Problem je u tome što bismo putovali u inozemstvo, pa do jedno 18. dc ne bi bilo mogućnosti UZV-a.

U svakom slučaju, za tjedan dana ću znati idemo li ili ostajemo u Hr, pa ako ostajemo, otići ću po klomifen a Splićanke najljepše zamoliti da mi preporuče kamo na folikulometriju.
    U stvari, priznat ću vam i molim nemojte mi zamjeriti, da ne znam od kojeg do kojeg dana ciklusa se ide na folikulometriju (najčešće).
    Ako bih trebala računati da je potrebno do maksimalno npr. 18. dc, onda bi taj ginić trebao raditi do 11.8. (a Sunce.n. veli da Cito tad ne radi), jer (ne)bih trebala dobiti oko 25.7.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Ako bih trebala računati da je potrebno do maksimalno npr. 18. dc, onda bi taj ginić trebao raditi do 11.8. (a Sunce.n. veli da Cito tad ne radi), jer (ne)bih trebala dobiti oko 25.7.
    :/ ne,ne, koliko ja znam Cito radi. Provjerit ću ti ali uvjerena sam da uvik ima neko dežuran. Do petka ću ti saznati pa ti javim

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

2. Višeplodne trudnoće - opet rjetkost, ali znam da su cure kojima bi folikumetrijom ustanovili da ima preko 4 (ili 5) folikula obustavili postupak AIH ili ciljanih odnosa i ili bi se ciklus preskočio ili bi se eventualno predlagala punkcija.
    Ovo je kod mene bio slučaj. Reagirala sam toliko burno da je bilo 7(!!!) folikula, a predviđena za aih. Onda se Luči odlučio za punkciju (iako nije bio najsretniji, kasnije tek saznala da je to zato što su js prilično "loše" od klomifena), aspirirao 6, oplodilo se 5. Ali nikakvog uspjeha ni s ivf-om i fet-om.

I daj zamisli da nisam išla na folikulometriju. :shock:

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja pila prošli ciklus i nije me pratila i naravno dobila cistu zbog koje sada pijem dobrostane. I najrađe bi ubila doktoricu i sebe što sam bila tako glupa jer nisam inzistirala na tome da me prati.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    2. Višeplodne trudnoće - opet rjetkost, ali znam da su cure kojima bi folikumetrijom ustanovili da ima preko 4 (ili 5) folikula obustavili postupak AIH ili ciljanih odnosa i ili bi se ciklus preskočio ili bi se eventualno predlagala punkcija.
    Ovo je kod mene bio slučaj. Reagirala sam toliko burno da je bilo 7(!!!) folikula, a predviđena za aih. Onda se Luči odlučio za punkciju (iako nije bio najsretniji, kasnije tek saznala da je to zato što su js prilično "loše" od klomifena), aspirirao 6, oplodilo se 5. Ali nikakvog uspjeha ni s ivf-om i fet-om.
    I daj zamisli da nisam išla na folikulometriju. :shock:
    Iz tvog primjera sam ja to i saznala .
    Čitajući stare postove, prije nego sam krenula sa klomifenom ,sam naišla na tvoje postove u kojima pišeš kako ideš na IVF umjesto na inseminaciju.
    I to me natjeralo da dalje istražujem .
    Hvala ti
    (a Jana ti je preslatka )

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam bila dobila Klomifen bez UZV praćenje, ali sam odlučila da ga neću tako trošiti i taj ciklus sam ostala trudna.
    Baš me zanima koliko bi ih bilo da sam još bila i na Klomifenu.. :/

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

(a Jana ti je preslatka )
    A ja sva cvjetam od ponosa.

Drago mi je da moje iskustvo pomaže, barem informativno. Onda sve uopće nije bilo uzalud.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sjecam se da je rene isto imala 4 js od 2 klomifena .
    a ja sam ga pila 7-8 puta kroz 3 god. i nikad nije bilo vishe od dva, jednom čak nije nista ni bilo

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo i ja ga danas prvi put pijem i moram priznat da umirem od straha od tih mogućih komplikacija i ne bi se usudila bez praćenja UZ.
    Ako te zanima za ST ja idem u Cito.
    O kakvim se cistama radi jeli brzo prođu i jeli se tko udebljao od klomifena čitala sam da može i to?

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve smo izgleda različite i različito reagiramo i na klomifen i na femaru!
    evo ja npr.u ciklusu s femarom nisam reagirala nikako,ostala na 1 folikulu,a vjerojatno bi tako bilo i s klomifenom...
    UZV svakako...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj seam prvotno napisa
    Evo i ja ga danas prvi put pijem i moram priznat da umirem od straha od tih mogućih komplikacija i ne bi se usudila bez praćenja UZ.
    Ako te zanima za ST ja idem u Cito.
    O kakvim se cistama radi jeli brzo prođu i jeli se tko udebljao od klomifena čitala sam da može i to?
    Nemoj umirati od straha. Nemaš razloga.
    Svi reagiramo na svoj način, ali u pravilu, ako si pod liječničkim nadzorom možeš biti mirna.
    Meni se recimo od Klomifena malo mutio vid i stvorila se neka mala cista koja nije nimalo zabrinjavajuća.
    Bitno je da te doktor prati i po tome kako tvoje tijelo reagira znat će kako se dalje treba ponašat.
    A što se debljanja tiče mislim da se to češće dogaća ako duže vremena piješ tablete.
    A i to je od osobe do osobe.

Samo 8) i držim fige da ti ovo bude prva i zadnja terapija

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja glasam za folikulometriju mada meni klomifen nije stvarao neke vece probleme osim stanjivanja endometrija, a uvijek sam imala 3 ili 4 js.
    Kad sam imala AIH umalo nisu obustavili postupak jer ga ne prakticiraju napraviti ukoliko je endometrij manji od 7mm, a meni je tek na posljednjem UZV porastao preko granice :/...
    A drugi razlog je pravilno tempiranje - ja spadam u ono sto Ina zove "sporopotezne" - O cca od 17-21dc, a kad sam na klomifenu O bude uvijek prije 14dc. Sretno kako god da odlucis .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam se debljala, debljala sam se od antibebi - cca 2 kg u trbuhu i cicama. Jedino te navale vrućine, a inače sam zimogrozni Jeremija, i kao komplikacijaa polipi koji sprječavaju implantaciju i djeluju kao spirale pa se odustaje od postupka, i stanjivanje endometrija, koji je inače ekstremno debeo - od 12 - 15 mm oko ovulacije..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A minimum kao za implantaciju je 8 mm, pa onda opet bezveze piješ klomifene ako ti stanje endometrij na manje od 8 mm, a to ne možeš znat bez UZV. A niša nije bezeazleno - svaki lijek poaže u jednoj ravni, a zeza u drugoj ravni, pa to treba popratit, inače su šanse minimalne za uspjeh.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ina33 slažem se, svaki lijek ima dobre i loše strane.
    Suncem.m. hvala na lijepim riječima. Nekako se ne nadam da će šta bit odma iz ovog puta- posebno radi dijagnoze MM.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Poslušno sam se naručila za folikulometriju (hvala vam svima što ste me uvjerile da ne smijem riskirati ) i od petka sam na Klomifenu. Doktor me je prvi puta naručio za 9. dc.

Neću vas više gnjaviti pitanjima ovdje, bacam se na pretražnik...

Hvala moderatoricama što nisu zaključale ili obrisale ovu temu, iako znam da je o ovome svemu već pisano.

I još veeelika Suncu.n.

(ajme, kao da sam dobila Oscara ili postala miss, samo se zahvaljujem )

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    (ajme, kao da sam dobila Oscara ili postala miss, samo se zahvaljujem )
    A baš si me nasmijala .
    Neka si se ti sve fino dogovorila. I želim ti od srca da ubrzo dobiješ jednog malog "Oskara" ili jednu malenu "Miss"

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Shanti, naše su moderatorice jaaaaaaako dobre... neće one brisati ništa što nekome može pomoći na bilo koji način. A tebi su cure rekle dobre savjete! Želim ti puno uspjeha: ak bude dečko, ajde, može Oskar al eto, razmisli još malo A ak bude curica može čak biti i miss!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Varijanta su i Klomifen za muškića a Femara za ženskicu...

Danas sam čitala ovaj link o višeplodnim trudnoćama i čini se da žene mojih godina (naaajboljih ) imaju veće šanse zatrudnijeti sa šest ili više folikula, a da imamo statistički male šanse pri tome imati trojčeke ili više.

A onda sam krenula po ostalim istraživanjima na toj stranici, o FSH i estradiolu, i sad sam se malo iskomirala.
    Odnos mog FSH i LH je bio obrnut kod zadnje kontrole, FSH je bio dvostruko niži (3) na 3. dc i čitajući forum sam skužila da je to nedobro, ali estradiol... vjerojatno sam rekorderka po njegovoj visini. 900inešto.

I ne znam je li ijedan od dva doktora koji su gledali nalaz to uočio, jer mi nisu ništa rekli.
    Ali i tako Klomifen dobivam zbog zdrmanih hormona, pa je to valjda OK.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno klomifen-bez folikulometrije

Meni je doktor propisao klomifen , i dobila sam hiperstimulaciju koja je bila jako bolna, no na sreću sve se dobro završilo, ciste su pukle same od sebe, inače da nisu završila bih na operaciji. Ni meni nije jasno kako to doktori olako propisuju, ne mora se nikada ništa dogoditi, ali uvijek postoji mogućnost.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jesu li te u tom ciklusu pratili tj. jesi li išla na folikulometriju?

Sreća da je tako samo od sebe dobro završilo...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Taj mjesec kada su mi propisali klomifen nisu mi radili folikulometriju, ne znam zašto niti mi je to baš posve jasno, ali dobro. propisali su mi ih sedam dana, a bolovi su počeli par dana prije. Tako da mi je rađen samo ultrazvuk koji je pokazao ciste -velike-i nekakvu tekućinu u donjem dijelu trbuha, čekali su da li će samo od sebe proći i kada sam dobila na sreću sve je puklo samo od sebe. sada sam u fazi razmišljanja ponovnog odlaska na sve to ispočetka. Kažem nije mi jasno zašto propisuju klomifen kada žena ima prirodnu ovulaciju i sve je u redu s njom???? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ika, to što si ti imala - ciste i tekućina - zove se hiperstimulacija jajnika. To je ozbiljno i ne treba bespotrebno izlagat jajnike tome. Niko, ali N I T K O od ozbiljnih doktora koji se specijaliziraju za MPO neće ti šibnut klomifen bezveze (ako imaš ovulaciju) i, još bitnije, BEZ FOLIKULOMETRIJA. Bježi, ženo, od tog doktora. Pretpostavljam da je to neki privatnik koji nudi "široku paletu proizvoda" ili socijalac koji ti je onako bezvez prepisao klomifen. To se tako ne radi, tj. ozbiljni MPO specijalisti ne rade. Evo popisa ozbiljnih blizu tebe doma (sve u ZG-u):

Državni:
    - Vuk Vrhovec
    - Sv. Duh
    - Petrova

Privatni:
    - IVF Poliklinika
    - Poliklinika Vili

Zanemari socijalne ginekologe i privatnike koji se malo time bavuckaju. Klomifen nije dabroston pa da se malo kljucka. Stanjuje endometrij i može imat ozbiljne posljedice. Eto.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim da nije bio privatnik i socijalac . Enivej, klomifen ti ne treba ako imaš ovulacije i uredne cikluse, meni su ga davali iako imam ovulacije da malo ubrzaju stvar jer je ovulacija padala tek 18-22 dc, ali nikad se to nije puno ubrzalo - maks par dana.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Da znam da je to bila hiperstimulacija, propisao mi ju je doktor na S.D.,dobar doktor, no kada sam kod svoga ginekologa tražila recept za taj lijek nije mogao vjerovati da mi je on to propisao. jer Dr.u zagrebu je znao da je sa mnom sve ok, na kraju krajeva pretrage su to pokazale, ali kao s obzirom da mm ima slabu pokkretljivost kao da ¨¨malo ubrza stvar¨¨. Eto na kraju ništa nije ubrzalo, moglo je tko zna kako ispasti, ali hvala bogu sve je ispalo ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne brini se, za klomifenom i u slučajevima ovulacije posežu i na VV-u ako je dugi ciklus, sve ovisi o dogovoru s pacijenticom i nema frke ako se prati ultrazvučno, a niko ti nikad ne može garantirat da će sve proć' bez frke. Meni je jednom bila hiperstimulacija nakon klomifena u idućem ciklus za ovulaciju pri pucanju ogromnog folikula, bilo masu tekućine - tad treba mirovati i jesti lagano i piti dosta tekućine (bili na putovanju u inozemstvu, taman stigla u ZG, bolovi koma, došla hitna itd. - nisam ni mislila da je to od toga, mislila neke probavne smetnje). Doktorica iz hitne odmah skužila šta je, a dr. L na VV-u odmahnuo na to rukom kao to je piece of cake i vjerojatno je billo, ali meni je subjektivno bilo dramatično - oni su baždareni na bitno teže komplikacije, i moji su se ginići krstili na sve živo - zašto rtg HGS, zašto ovo, zašto ono. 2x od klomifena imala endometralni polip itd., ali uz moje duge cikluse od kojih nije svaki ovulatorni trebalo je koji put malo pogurat jer ko zna koliko bi mi onda godina trebalo da uhvatimo ovulaciju za neki postupak, iovako mi je obrtni moment bio koma. Tako da ti sve ovisi, a dijelom je i sreća hoćeš li proći compliation-free. Bitno je meni da si ti u dobrim rukama - bilo na SD-u, bilo na VV-u, meni su to sve dobre ruke i ništa se ne brinem, bit će to OK, uz ovako malo dramatične ispade, ne može sve proć' lišo, ipak ti lijekovi nisu baš bomboni .

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S obzirom na to da sam otvorila ovaj topic, update: sve cikluse sam pratila folikulometrijski.
    U prvom klomifenskom ciklusu dobila sam funkcionalnu cistu (40 mm), u drugom sam i dalje imala cistu, u trećem više nisam imala cistu ali mi je pronađen polip.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, i taj polip može biti tj. vjerojatno JEST rezultat klomifena. Shanti, ako ti je preko 35, "mani" se klomifena, u pravilu treba onda broj pokušaja s klomifenom skresat na nekih 3-4 MAX jer dolazi do cista i polipa s kojima se onda treba još mjesecima zezat i njih rješavat. Polipi su posebno dosadni jer ih treba ili histeroskopski skidat ili dabrostonima zadebljavat mjesecima endometrij u nadi da će se oljuštiti pri pojačanom krvarenju. Sve ti je to... :/. Nije način da se radi business za žene tvoje dobi, ako sam dobro skužila da si u toj dobnoj skupini.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ina, i tako vjerujem da neće više biti klomifena.
    Ako ovaj AIH ne bude uspješan, moram se javiti za dogovor za histeroskopiju (a možda i laparoskopiju), a onda idemo dalje... Ovo su bila tri klomifenska u nizu, pa ako se mrvica ne uhvati, neka predahnemo ciklus-dva (koliko će već trebati da me naruči za histeroskopiju).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro, onda OK. Samo znaj - polipa se treba riješit prije idućeg postupka, on djeluje kao spirala i sprječava implantaciju i mora ići van na ovaj ili onaj način prije idućeg nečega. Ako nisi radila laparo, a preko si 35.-te, probaj se dogovorit i da ti škicnu jajovode i vide ima li endometrioze i nju malo sprže - kad si već pod anestezijom, a nima to nije vel. komplikacija, histeroskopija ti je nekih pola sata samo.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam radila prva 3 AIh sa klomifenom u kobninaciji sa Gonalom. Prvi put super reagirala, drugi put nešto lošije, treći put samo 1 JS, što ja svakako imam u svome ciklusu. Kad sam išla na 4 AIH sa femarom od 3 folikula, 2 odlična. Taj klomifen meni nikako nije pouzdan, ja od toga 4 puta idem samo s femarom, ma o kakvom se postuoku radilo.
    Ja sam također i radila laparo, dijagnostiči, sve je bilo ok, nije bilo ničega, ali sam puno mirnija, jer na taj način sve pegleda i ako je potrebno odmah reagiraju, a sama operacija nije ništa posebno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve 5 rebeca, ali uz sve to si išla i na folikulometriju, jel' da? Mislim - klomifen bez folikulometrije. Mogu samo reći - biš' ća hitno od takvog doktora !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, neke cure reagiraju bolje na femaru. Ali, bilo klomifen, bilo femara, bilo gonal bilo što - MORA SE PRATITI NA UZV!!!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, obavezno pratiti UZV, ja kad radim s takvim stvarima, onda obavezno radim profesionalno. Svaka žena drugačije reagira, i nikada ne znaš što se može bezpotrewbno iskomplicirati. Danas, bar mogu birati dr. kojeg ja želim pogotovo kada se radi o mojim novcima...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon svega pročitanog moram postaviti pitanje.
    preporučeno mije uzimanje klomifena od 3'7 dana ciklusa,8i9dan pauza,10 i 11 po dvije ampule gonala i 13 dan kontrola.
    da li je to ok ili bi se po vašem mišljenju ako sam dobro skužila trebala raditi folikulometrija dok pijem klomifen ili...?imam pco,

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Katarina, naravno da treba raditi folikulometriju!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I moja prijateljica, tako nešto slično pije. Ja kad joj pokušavam reći nešto ispadam kao da sam neka doktorica koja zna sve, pa sam odustala. Tako da ne bi opet ispalo pametovanje, pokušaj se bar češće kontrolirati, i još jedna stvar nije isto iz kojeg razloga se pije klomifen, negdje sam pročitala da i od toga ovisi. Najbolje ti je više se malo informiraj, potraži još stučnije mišljenje, ipak se to radi o tebi

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kad se pije klomifen obavezno bi trebalo raditi uzv. :/

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Prvi put na forumu :D , 4 dan na klomifenu. Na uzv idem tek za 2 dana. Malo me frka!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

potočnica dobro nam došla i želi ti da što prije odeš na trudnički podforum.
    Ne moraš se ništa bojati, jer klomifen ti je najblaži oblik stimulacije. Tvoj doc zna zašto ti ga je prepisao, jer vjerovatno ti treba blaga stimulacija i brzo češ ti do svoje bebe...
    Gdje si u postupku?

potočnica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisam nigdje u postupku, ovo mi je bila prva terapija pa ćemo vidjeti kako dalje.

daisy

Početno

bok i ja nova pa šetam svugdje
    ja sam pila klomifen i nisam bila pod nadzorom, nisam ni znala da moram dok nisam otvorila rodine stranice. ali nema veze, za sada je sve prošlo ok - mislim bez ikakvih nuspojava. pila sam 2x1 od trećeg do sedmog dana menge i to je to. odmah drugi dan sam osjetila stezanje oko jajnika i tako sve do osmog dana. nismo baš bili u prilici ...hm..znate već što...opet sam osjetila isto to stezanje jučer. sada sam na čekanju da li ću dobiti ili ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •