Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 140 od 140

Tema: Klomifen - bez folikulometrije

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Što je NAJGORE - to mi je propisao privatnik jedan od naših najcjenjenijih dr. u ZG :/ :? !!!!!
    I kaj da si ja sad mislim?
    Još smo se ćuli u prošlu srijedu telefonom, te sam ga tri puta pitala da li sigurno ne moram doći na kontrolu, a on ma neeeeeee, vidimo se u 8.mj....

Tužna sam i malo preplašena.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni moj MPO-ovac (kad smo obavljali AIH) uz kontrole svaka 2 dana od 8 DC čak nije dozvoljavao kućnu radinost za cijelo vrijeme praćenja (uz samo jednu kutiju prethodno popijenih klomifena). Vrlo neozbiljno od tvojeg doktora, rekla bih...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hm, prvo ja kao laik na ovom području moram pitati - šta je to AIH?

Meni je propisan klomifen zbog vrlo policističnih jajnika te još tri spontana u 9-11.tj.
    Doktor je mišljenja da mojim jajnicima samo zdrava i jača jajna stanica, a to se dobije sa Klomifenom, ta me uvjeravao da ne paničarim!
    Zvala sam ih, ćekam poziv dr. da još jednom ćujem od njega mišljenje.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj romi prvotno napisa
    Hm, prvo ja kao laik na ovom području moram pitati - šta je to AIH?

Meni je propisan klomifen zbog vrlo policističnih jajnika te još tri spontana u 9-11.tj.
    Doktor je mišljenja da mojim jajnicima samo zdrava i jača jajna stanica, a to se dobije sa Klomifenom, ta me uvjeravao da ne paničarim!
    Zvala sam ih, ćekam poziv dr. da još jednom ćujem od njega mišljenje.
    Nisam baš uvjerena da se klomifenom dobiju jače i zdravije jajne stanice :/ čak obratno! A što se tiće tvojih spontanih, za tri spontana bi trebala napraviti ozbiljne pretrage!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

šta je to AIH?
    Inseminacija, obično prvi i najlakši postupak medicinski potpomognute oplodnje.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lomim se od različitih mišljenja...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja znam za primjer gdje je dr. Radončić iz Vilija istu glupost napravio. Srećom, ishod toga je prekrasan dječačić. (Nadam se da se mama tog dečkića, ako pročita, neće ljutiti što ovako javno kritiziram doktora)

Mislim da je sumnja bila na policistične jajnike, ja ne kužim baš to, ali svejedno, kao što cure kažu, ne postoji opravdan razlog za klomifene bez folikulometrije!!!

Ne znam da li si topic čitala od početka, pa ću ponoviti. Ja sam imala 7 js!!! uz klomifene. Pa ti misli kako je to moglo završiti da nije učinjena punkcija (a ciklus je krenuo s namjerom "obične" inseminacije).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Morat ću sebe quotati jer sam očito ispala iz terminologije ove priče.

Imala sam naime 7 folilkula, a js je bilo na kraju 5.

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ne znam da li si topic čitala od početka, pa ću ponoviti. Ja sam imala 7 js!!! uz klomifene. Pa ti misli kako je to moglo završiti da nije učinjena punkcija (a ciklus je krenuo s namjerom "obične" inseminacije).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Klomifen treba ići s folikulometrijama - to je moje čvrsto mišljenje, uklesano u granit.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    ne postoji opravdan razlog za klomifene bez folikulometrije!!!
    x
    i svim doktorima koji to propisuju a ima ih

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

....Meni je propisan klomifen zbog vrlo policističnih jajnika te još tri spontana u 9-11.tj.
    Doktor je mišljenja da mojim jajnicima samo zdrava i jača jajna stanica, a to se dobije sa Klomifenom, ta me uvjeravao da ne paničarim!....
    Nakon tri spontana tebi dr. daje klomifene bez folikulometrije??? :shock:
    I ni na kraj mu pameti da te pošalje na ozbiljne pretrage??? :shock:
    I on je zaista u stanju uvjerit te da će se slijedeća trudnoća (ako i ne bude frke s većim brojem folikula kao kod Jelke! ) održati samo tako :shock:

Za boga miloga, u ovaj je priči netko dobrano pobrkao lončiće - mislim da je krajnje vrijeme da promijeniš doktora!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    ....Meni je propisan klomifen zbog vrlo policističnih jajnika te još tri spontana u 9-11.tj.
    Doktor je mišljenja da mojim jajnicima samo zdrava i jača jajna stanica, a to se dobije sa Klomifenom, ta me uvjeravao da ne paničarim!....
    Nakon tri spontana tebi dr. daje klomifene bez folikulometrije??? :shock:
    I ni na kraj mu pameti da te pošalje na ozbiljne pretrage??? :shock:
    I on je zaista u stanju uvjerit te da će se slijedeća trudnoća (ako i ne bude frke s većim brojem folikula kao kod Jelke! ) održati samo tako :shock:

Za boga miloga, u ovaj je priči netko dobrano pobrkao lončiće - mislim da je krajnje vrijeme da promijeniš doktora!

Potpisujem!

Policistični jajnici - razlog više da se OBAVEZNO klomifen prati UZV-om (jedna naša je, unatoč UZV praćenju, završila na višednevnom boravku u bolnici zbog strava hiperstimulacije kako znaju odreagirati policistični jajnici).

Tri spontana - obavezno pretrage.

Klomifenom dobiti "jaču stanicu" - nema nekog smisla - klomifen je tu da tempira i potakne ovulaciju.

Mijenjaj doktora, romi, stvarno ti je to najbolji savjet. Ne znaju svi sve i ko je dobar za ovo, ne mora biti i za ono. Neplodnost je pepava stvar, reproduktivno zdravlje vrlo fragilno, raspitaj se i informiraj neovisno, je tlaka (lakše se prepustit, i meni je tako bilo u početku), ali je na kraju put neovisnosti i odabira pravog doktora za tvoj problem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A najmanje bi ti trebalo da umjesto na moru završiš na kakvim hitnima i po bolnicama (vjeruj mi, govorim iz iskustva).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ovo su mjesta na kojima se (za područje ZG-a govorim) liječi neplodnost:

- Vuk Vrhovec
    - Sv. Duh
    - Petrova

privatno:
    - Poliklinika IVF
    - Poliklinika Vili

Niko drugi.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    I da, ovo su mjesta na kojima se (za područje ZG-a govorim) liječi neplodnost:

- Vuk Vrhovec
    - Sv. Duh
    - Petrova

privatno:
    - Poliklinika IVF
    - Poliklinika Vili

Niko drugi.
    Hm, Vili... :/ Vidi gore što sam napisala.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sto se tice VILIjeve ekipe ginekologa koji prate zensko zdravlje opcenito i brinu o trudnicama (imam bogato iskustvo s dr. Kosom i prof, Latin) za njih stavljam ruku u vatru da se vrsni strucnjaci i pri tome dobri i osjecajni ljudi.

Sto se tice Radoncica, ne znam sto bi rekla - nisam sigurna da je on najbolji izbor za MPO ljecnika i koliko on ima uspjeha. Pratila sam prijateljicu koja je kod njega bila na ICSIu i nisam bas sigurna da ponovo moramo ici u postupak da bi se njemu dala u ruke ...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cini mi se da su tu malkice pobrkani pojmovi - Klomifen je "lijek" izbora kod zena koje imaju poteskoca sa zacecem, a tebi zacece nije problem.

Vjerujem da su cure iskusne na polju MPO citale clanke o korelaciji kvaliteta jajnih stanica i jacine stimulacije (u koju spada dakako i Klomifen), nisam vidjela da se igdje javlja teza o poboljsanju kvalitete (da je to tako, sve bi cure s losim FSH bile na Klomifenu kao lijeku spasa).

Mozda se cini banalnim - ali, je li tebi taj poznati privatnik ikada napravio komplet cervikalnih briseva? hormonalni status? u kojem je stadiju trudnoce dolazilo do spontanih? Mozda je uzrok banalan - tipa, e.colli ili povisenog prolaktina, a to se zacas rijesi

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Wewa, jesam dobro shvatila (procital sam negdje) da intenzivno koristenje Klomifena ima negativan ucinak na kvalitetu JS i da pogorsava kvalitetu endometrija?!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Što je NAJGORE - to mi je propisao privatnik jedan od naših najcjenjenijih dr. u ZG :/ :? !!!!!
    Hm... i meni je (mm je bio prisutan) preporučio klomifen i rekao da folikulometrija nije potrebna jedan MPO-ovac (koji inače nije moj MPO-ovac) nakon što mi je HSG obavio u jednoj privatnoj klinici.

I što sad reći? Neke cure tog MPO-ovca smatraju temeljitim i pišu o njemu s velikim poštovanjem i povjerenjem. Je li moguće da je meni rekao da mi ne treba folikulometrija jer sam inače pacijentica drugog MPO-ovca? (ovo je retoričko pitanje, naravno)

I žao mi je što je ovaj topic i nakon godinu dana aktivan jer se i dalje dijeli klomifen šakom i kapom, bez da se ciklus prati...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo odgovora na direktno pitanje o korelaciji klomifena i kvalitete jajnih stanica na jednom portalu za neplodne pacijente:

Question: Can you pls explain what exactly clomid does? Does it improve egg quality in a cycle?

Dr. Zinger: Clomid does NOT improve egg quality, rather it increases the number of eggs that ovulate during that cycle. Unfortunately, there is NO known way to improve egg quality.
    preuzeto s: http://www.charlesemillermd.org/Infe...ndTrends_3.htm

Inace, Maxime je u pravu - Klomifen tanji endometrij, pa se ne preporucuje dugotrajno uzimanje.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage cure,

ponukana raspravom na temu pitala sam jednog od naših MPO dr.-a detalje o primjeni klomifena i on kaže sljedeće:

U Speroffu, "Bibliji" reprodukcijske medicine, pise:
    - klomifen se daje jako dugo u povijesti, preko 40g
    - indikacije su tri:
    -WHO grupa i anovulacija,
    -defekt luteinske faze i
    -neobjašnjena neplodnost (idiopatska)

- može se početi primjenjivati bilo kada počevši od 2, 3, 4, ili 5. dana ciklusa, uvijek samo 5 dana zaredom, i nikada više

- doza i u najdebljih zena ne smije prijeći 150mg/dan (tri tablete, dakle), pri čemu je ovo po FDA. Nekada se daje i maksimalno 250mg/dan, ali to je ekstremno rijetko

- sto ga se ranije počne davati, to je veca sansa da se dobije više folikula, kod stimulacije za IVF; obično ide 2-6 dana, za inseminaciju 3-7, ako je PCOS onda dan kasnije, a za tajmirani snošaj je najpouzdanije 5-9 dana ciklusa

-praćenje: progesteron (>3ng/mL), LH-test (počevši od 12 dana ciklusa jer je ovulacija nacešće 5-12 dana od zadnje popijene tablete),
    UZV NIJE neophodan
    (str. 1180, Speroff, Clinical gynecologic endocrinology and infertility, najnovije izdanje): "...A study that compared cycle fecundity in clomiphene-induced cycles monitored with BBT (bazalna temperatura) urinary LH excretion or serial transvaginal ultrasonography found no clear advantage for any one of the three methods "

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlično, smanjit ću svoju forumsku anti-UZV retoriku. Ipak, ostajem mišljenja da je praćenje UZV-om daleko bolje - gledajući primjer forumašice Pepite koja je završila u bolnici i gledajući paradigmu VV-a (sigurno su čitali Speroffa), di se često ciklus s klomifenima pretvori u IVF da ne bi došlo do višeplodne trudnoće, a svaki klomfen se prati. Tu ću se ipak priklonit toj paradigmi VV-a di je UZV praćenje obavezno. Moja privatnica mi je ciljane s klomifenom obavezno pratila UZV-om, a LH (kad sam ga radila za Maribor) mi je danima bio pozitivan (nemam PCOS, nego mikrocistični jajnik), tako da mi je LH trakica bitno nepouzdanija od UZV-a.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zaista mi je teško prihvatiti tu knjigu koju rvukovi spominješ. :/

Ja sam mogla završiti kao Pepita (iako ne znam točno što je bilo, ali ina33 zna pa vjerujem da nije bilo bezazleno). :/

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo što ja osobno mislim o ovoj temi-sad nevezano na ovo što sam prenijela od doktora.

osobno bih i sama tražila redovite folikulometrije, pogotovo ako sam već pacijent kod nekog privatnika i to radi svoje sigurnosti.

nisam na klomifenu bila nikad jer on mojoj dijagnozi ništa ne bi koristio.

no isto tako nakon nemalog iskustva u liječenju neplodnosti, primarnom ginekologu se ne bih dala u tretman klomifenom.

vjerujem da dobar MPO liječnik zna procijeniti kome trebaju, a kome ne trebaju folkulometrije u klomifenskom ciklusu.

opet dolazimo na pitanje povjerenja između vas i liječnika, jednako kao i dobre komunikacije kako bi pacijent imao osjećaj da je situacija pod kontrolom.

složit ću se da se ne trebamo kao ovce prepustiti liječnicima jer to nije dobro niti za samog pacijenta s obzirom da o svom tijelu čovjek najprije sam treba brinuti, a doktori su tu da ti pomažu svojom stručnošću i da liječe.

dalje se neću petljati u raspravu jer smatram da nisam uopće kompetentna procjenjivati kome treba, zašto, kad, na koji način i uz koju terpaiju ciklus ultrazvučno pratiti.

kad bih potpuno izgubila povjerenje u liječnika koji me liječi više mu sigurno ne bih dolazila.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo sam kopala pa vam evo jedan koristan link

http://nichollsvi.tripod.com/qsperoff.html#section2

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    osobno bih i sama tražila redovite folikulometrije, pogotovo ako sam već pacijent kod nekog privatnika i to radi svoje sigurnosti.
    ....
    no isto tako nakon nemalog iskustva u liječenju neplodnosti, primarnom ginekologu se ne bih dala u tretman klomifenom.
    Ovaj dio mogu potpisat. I da sam državno kod nekoga tko mi daje klomifen bez folikulometrija, otišla bih privatno to još ipak prekontrolirat. Ostajem uvjerenja, bez obzira na linkove i sajtove, a crpeći iz svog višegodišnjeg iskustva na VV-u i viđenih belaja s klomifenom, da klomifen treba ić' s UZV-ovima. Jedino dabrostoni i utrogestani, po meni, naravno ne trebaju UZV. Što god je stimulacija ovulacije - po meni UZV.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću još jednom naglasiti što sam gore napisala-mislim da je prebahato od nas koje nismo liječnici petljati se do te mjere u struku da širimo histeriju među pacijenticama-to moramo imati na umu kad god napišemo neku rečenicu ovdje na forumu.

dalje se neću petljati u raspravu jer smatram da nisam uopće kompetentna procjenjivati kome treba, zašto, kad, na koji način i uz koju terpaiju ciklus ultrazvučno pratiti.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam na pocetku svoje MPO karijere pila klomifene 3 mjeseca i to bez pracenja uzv. Kad sad pomislim na to - to je bilo iskustvo koje mi je otvorilo oci i uvjerilo me da u buducnosti prekopam sve po internetu prije nego sto uzimam bilo sto, jer me 3 mjeseca svasta bolilo i sarafilo dolje.

S jedne strane je klomifen bez folikulometrije jeftino i ucinkovito rjesenje u mnogim slucajevima - reklo bi se cost-effective; primjenjuje se najvise 3 mjeseca itd itd. S druge, iz perspektive pacijentice, ono sto je cost-effective nije najbolje rjesenje - jer cost-effectiveness podrazumijeva toleranciju ozbiljnih rizika u malom broju slucajeva. Najgora posljedica klomifena je viseplodna trudnoca, koja ako se desi, je prije svega MORALNI problem (a u HR i logisticki ako se mora ici na redukciju). Znaci, ako je pacijentici apsolutno neprihvatljivo da mora ici na selektivnu redukciju, onda je za nju puno vise cost-effective da si plati folikulometrije (tj. pretpostavljam da je jedna dovoljna u ciklusu u vecini slucajeva).

Ali ja ne bi pacijenticu uvjeravala da je nesto ok ili ne (da ili ne uzv u ovom slucaju), nego bi iznijela rizike u postocima, mogla bih dati preporuku sto ja mislim da je najbolje zbog tog i tog, ali odluka je njezina i postovala bih odluku koju donese.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako kome zatreba na www.obgyn.net sam naletila na ovu 6 god. staru prezentaciju o klomifenu:
    http://www.obgyn.net/educational-tut...a34/Clomid.ppt
    (po meni) dobro obradjena tema.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lilium je pronašla baš odličnu prezentaciju na kojoj je baš sve lijepo objašnjeno pa i činjenica da je različit ciklus u kojem se klomifen daje kasnije-znači oko 5. dana od onog u kojem se daje ranije-znači od 2. dana.

kad se daje ranije, onda se daje za AIH ili IVF kako bi se razvilo više folikula i onda se prati ultrazvukom jednako kao kad ste stimulirani nekim drugim lijekom kao što je gonal npr., a kad se daje kasnije oko 5. dana daje se zato da bi se potakla ovulacija-te dvije stvari nisu iste.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo jedno pitanje i od mene.
    kad sam ja krenula gin. dala mi je klomifen i dabroston. rekla me je da na klom. jedan mjesec reagiram(bude vodeci folikul), a jedan ne(bude vise nalih folikula,nema vodeceg). kad sam 4 mjesec od pocetka te terapije imala folikul na desnom jajniku velicine 19 mm,a nisam ostala trudna, poslal ona mm konacno da uradi spermio,kad tamo azoospermija,nema spermija uopce! e,sad to je druga prica, citajuci vas pitam se je li ,na osnovu mog reagiranja na klomif.,ja imam PCOS?
    to mi nikad niko nije rekao,ali se sa mnom niko nije temeljito ni pozabavio, jer smo od tada svu paznju usmjerili na mm. inace, ciklusi mi traju 30-32 dana, a imam 25 god, i oduvijek je to tako. vrlo rijetko M dodje 28 DC,mada se i to zna desiti .
    ljubim vas

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Cini mi se da su tu malkice pobrkani pojmovi - Klomifen je "lijek" izbora kod zena koje imaju poteskoca sa zacecem, a tebi zacece nije problem.

Vjerujem da su cure iskusne na polju MPO citale clanke o korelaciji kvaliteta jajnih stanica i jacine stimulacije (u koju spada dakako i Klomifen), nisam vidjela da se igdje javlja teza o poboljsanju kvalitete (da je to tako, sve bi cure s losim FSH bile na Klomifenu kao lijeku spasa).

Mozda se cini banalnim - ali, je li tebi taj poznati privatnik ikada napravio komplet cervikalnih briseva? hormonalni status? u kojem je stadiju trudnoce dolazilo do spontanih? Mozda je uzrok banalan - tipa, e.colli ili povisenog prolaktina, a to se zacas rijesi
    Bila sam na svoje inzistiranje na folikulometriji - sve pet, bili na moru, trudili se iz petnih žila, no od jučer imam takav pms. da me sve rastura - a trebala bi dobiti najranije 5.8. - pa mi sad nije jasno šta se zbiva - ne osječam se ni malo trudno, nego kao da ću svaki ćas dobiti mengu - ...

O ovim pitanjima - dan prije mora su mi stigli dodatni nalazi cervikalnih briseva (nakon što sam popila Klomifen) i u nalazima su našli e-coli, te sam pila ona dva grozna lijeka 5 dana i u 8.mj. na kontrolu, tako da globalno gledajući - možda je i bolje da ovaj mjesec preskočim, pa sve ponovo u 8.mj. - mislim na klomifene i folikulometriju..
    Sad i ja znam da ću pristati na 3mj. terapije Klomifenom i dalje ne. Samo se toplo nadam da ću do tada biti trudna.

Napravljeni su mi svi testovi - sve ok, od hormonalnih do genetskih.
    Spontani su bili 10.tj. 11.tj. 9.tj. - odumro plod.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo malo i mojih iskustava. Ja sam klomifen pila oooo ni sama ne znam koliko puta. Srečom nikad nikakvih cisti ni mioma a i endometrij mi je ok. Prvo mi je klomifen davala soc. gin. dok još nismo ni krenuli na VV. To je bilo mislim 3 ciklusa i svaki put od trečeg do sedmog dana nakon toga uz i kaže ona nema ništa. Doviđenja probat ćemo slijedeći mjesec. I tako 3 ili 4 puta. Ne sjećam se. Kada smo došli na VV dr mi je prvi put dao 2 klomifena 3-7 dc pa uz i još dva dana klomifen. Zatim uz svaki drugi dan. Rezultat 1 js. O tek 21 dc. AIH neuspješan. Drugi put pijem po 3 klomifena opet3-7 dc pa uz i još 2 dana klomifen. Opet uz svaki drugi dan. rezultat 2 js. O 22 dc. AIH opet neuspješan. Sada nakon nove godine čekamo 3 AIH i nadamo se da će biti uspješan. Hoću li piti 4 klomifena ili koliko nemam pojma. Navodno se može piti do max 5 dnevno.
    U svakom slučaju mislim da je dobro za sve nas da se to redovno prati da se ne bi nešto zakompliciralo jer mislim da nam je i bez tih komplikacija sve dosta zakomplicirano. Uh baš sam to ludo sročila, te komplikacije

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i mene sa mojim iskustvom! 1put klomifen 2x1 od 5 do 9DC na 10DC folikuli 11-13mm,na 12DC folikuli 17mm TO i ništa.
    Onda ciklus bez klomifena 12DC folikuli 12mm,endometrij 12mm i ništa.
    2put klomifen 10DC folikuli 10mm ,endometrij 8mm,12DC 18mm folikuli endometrij 9,3 prvi aih i ništa.
    3put klomifen 10DC folikuli 14mm end.? drugi put AIH i ništa. I evo me sada 4put klomifen 10DC folikuli 10mm end ? pa kontrola ovo če biti treča sreča

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene 2x1 Klomifen ništa (3 folikula, dva se prestala razvijati, treći u roku od par dana nestao). 2x2 bingo, ne znam koliko folikula, jer mi nisu rekli, ali upalilo je.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tikica, evo pošto sam ja do sada pila tri klomifena vjerojatno u novom pokušaju idemo na 4 pa se nadam da će nam isto biti treća sreća

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Kod mene 2x1 Klomifen ništa (3 folikula, dva se prestala razvijati, treći u roku od par dana nestao). 2x2 bingo, ne znam koliko folikula, jer mi nisu rekli, ali upalilo je.
    Puno sreće u trudnoći!
    Čitala sam da ti testovi nisu pokazali trudnoču pa mene sad brine ja kad mi test pokaže negativno prestanem koristit utogestan, a imam nizak progesteron pa mislim da sam si sama kriva,kažu ništa se ne brini, a kako

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod mene je na kraju ovako, pila sam tri mjeseca Klomifen, te mi je dr. rekao da on sada djeluje 6.mj. i da se samo opustimo i ćekamo....
    Prvi mjesec nakon klomifena nakon što sam prestala manijakalno brojati dane i doslovce napadati muža - klik - upalilo je!!! :D

Sada sam trudna 9+5, te sam na utričima i mirovanju, jer sam imala dva spontana, pa sam još u strahu, no kao što je netko davno rekao - treća sreća, pa se nadam da je netko tamo gore ćuo moje nade i molbe !

Puse svima curkama sa ovog topica

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tikica prvotno napisa
    Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Puno sreće u trudnoći!
    Čitala sam da ti testovi nisu pokazali trudnoču pa mene sad brine ja kad mi test pokaže negativno prestanem koristit utogestan, a imam nizak progesteron pa mislim da sam si sama kriva,kažu ništa se ne brini, a kako
    Thanks, Tikice!

Mislim da ti je umjesto testa najbolje raditi betu, to je definitivno 100% pouzdano. Ali ja sam zapravo prerano napravila test, jer nisam računala s tim da je neki folikulić još lutao okolo 4-5 dana nakon AIH. Nadam se da nisam ništa zeznula s tim prestankom uzimanja Utrogestana. :/ Poslije prvog pregleda su mi rekli da ih opet počnem uzimati.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •