Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: zbrka s bankama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno zbrka s bankama

Molim pomoć. Do 16.5. bila sam na komplikacijama, a od onda sam na porodiljnom. Kako sam novac za komplikacije dobivala na tekući račun u ZaBi, pretpostavila sam da će se uplata porodiljne naknade samo nastaviti na isti račun. No, neki dan mi je došla obavijest iz Hrvatske poštanske banke da HZZO-u nisam dostavila broj tekućeg i da će mi prva rata porodiljne sjesti na račun u HPB-u. Da li se nekome dogodilo to isto? Sad moram opet na HZZO osobno reći da mi šalju na prvi tekući? Ajme komplikacija oko ničega...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bas me cudi, ja sam isto bila na komplikacijama i rekli su mi da se porodiljni automatski isplacuje na isti racun (konkretno, moj u splitskoj banci)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni se desilo, ali samo zato što prilikom donošenja doznake za porodiljni nisam potpisala neku izjavu da želim i dalje primati lovu na moj tekući račun(teta koja inače radi je bila na bolovanju)
    i isto komplikacije, čekaš doznaku pa s njom ideš u poštu, naravno prije toga mi je poštanska poslala ugovor o računu, pa objašnjavanje u pošti da ne želim preko njih primat porodiljnu i da hoču zatvoriti taj račun koji su oni meni na svoju ruku otvorili jer ja ga nisam tražila
    pa onda natrag u hzzo da potpišem tu izjavu i poslije sve uplate idu preko mog tekućeg

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja kad sam prelazila sa komplikacija na porod. išla sam u drugu sobu kod druge osobe koja vodi porod. i morala joj ponovo dati broj tekučeg i banku

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja nisam nista potpisala ni izjavila
    ja sam pitala jeli ponovo triba broj racuna i rekli su mi da ne, da ce isi na isti racun kao komplikacije

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sad ste mi stavile bubu u uho jer 23.6. sam otvorila porodiljni i nisam ponovno potpisivala izjavu pa me odmah uhvatila panika...

uglavnom zvala sam hzzo i ženska mi je rekla da će mi naknada i dalje dolaziti na tekući i da nisam trebala potpisati izjavu... :/

e sad nadam se da je to točno jer mi se neda baš po ovim vrućinama trčati simo-tamo i sređivati opet te papire...
    živi bili pa vidjeli...
    inače i ja sam na Zabi...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja imam račun u PBZ-u, ali svejedno su mi na šalteru rekli da za naknadu moram otvorit u HPB-u. Tj. oni otvaraju. Možeš to otkazat nakon što ti sjedne prva uplata, ali otvaraju račun svima, pa kad ti već novci sjednu, a račun su sami otvorili, svejedno je na kojoj je banci (odnosno na koju karticu podižeš). Bitno je da je keš tu

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni nije svejedno u kojoj je banci jer u Zabi sam u minusu i da mi sada prestane sjedati lova naravno da će mi taj minus ukinuti.
    a neda mi se kod svake uplate dizati lovu sa HBP-a pa trčati uplatiti na Zabu :/

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

upravo mi uredno legao dio za porodiljni na tekući račun...
    znači bez ikakvih ponovnih zahtjeva...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Ineska prvotno napisa
    meni nije svejedno u kojoj je banci jer u Zabi sam u minusu i da mi sada prestane sjedati lova naravno da će mi taj minus ukinuti.
    a neda mi se kod svake uplate dizati lovu sa HBP-a pa trčati uplatiti na Zabu :/

e na to nisam računala. Na koji ti je račun stigla lova?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Žaklina prvotno napisa
    e na to nisam računala. Na koji ti je račun stigla lova?
    na Zabu kao i komplikacije... uf,uf sva sreća...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se minusa tiče, pogledajte si http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=30269

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

o, da...desilo m i se indentično isto... i živce mi izjelo.s tim da sam potpisala izjavu, ali su se oni odlučili pravit da nisam i da nemaju u kompjuteru svom hzzovskom ništa. onda sam ja pitala je li meni golub pismonoša na prozor proteklih mjeseci nosio novce, pa su priznali nekakvu grešku s kompjuterima i pitaj-boga-šta...pa sam ja rekla, ok, od sada pa do kraja isplačujte na hypo banku...možeš mislit...čas mi je sjedala na hypo, čas na hpb... s malom bebom doma i nemogučnošću da svaki čas trčim na relaciji jurišićeva (hpb)- koturaška (hypo). zatražila sam i da brišu taj hpb račun iz kompjutera da ne bi dolazilo do zabune. nisu.pa se ni ja nisam usudila zatvorit račun u hpb-u da mi ne bi novci lutali po svijetu. i tako, sliujedeći mjesec stiže zadnja uplata porodiljnog i konačno zatvaram hpb jednom za svagda.

ali interesira me kako je moguće da hzzo bez mog znanja i odobrenja otvara račun u moje ime i prosljeđuje podatke trećoj strani (banci)?! sve i da nisu imali (a jesu) broj mog tekućeg, imali su sve moje podatke, kao i podatke mog poslodavca, pa su mi mogli ljubavno pisamce poslat da izvolim doč i u najkraćem mogućem roku dostavit broj tekućeg...
    a, da, zaboravljam, pa ipak smo mi pravna država...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    ali interesira me kako je moguće da hzzo bez mog znanja i odobrenja otvara račun u moje ime i prosljeđuje podatke trećoj strani (banci)?! sve i da nisu imali (a jesu) broj mog tekućeg, imali su sve moje podatke, kao i podatke mog poslodavca, pa su mi mogli ljubavno pisamce poslat da izvolim doč i u najkraćem mogućem roku dostavit broj tekućeg...
    a, da, zaboravljam, pa ipak smo mi pravna država...

Ovo isto je mene ubijalo u pojam! Htjela sam zvati agenciju za zaštitu privatnosti podataka, ali nisam odmah, a poslije me pustilo, na žalost! Iako mislim da bi oni tu imali nešto za reći! Dobiješ poštom ugovor o tekućem računu, koji uopće ne potpišeš... ma mislim...

Ja k tome nisam iz Zg a vodim se u njihovom HZZO-u pa sam morala slati poštom "izjavu". Užas!

I, nisam skroz sigurna jer je prošlo dosta vremena, ali kao da su mi u HPB i naplatili neku siću za zatvaranje računa. Jel netko ima svježiju info?

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hm, to isto je HPB radila i umirovljenicima za isplatu umirov.duga - tko se nije javio na vrijeme sa brojem tekućeg računa, HPB bi otvorio..na koju foru, zaista ne znam..a da nije u redu neću ni spominjati.Naknadu za takvo prisilno otvaranje odbijte platiti.
    Ako vam ne paše neka banka, jednostavno otiđite u bilo koju poslovnicu i zatražite saldaciju tek. računa, otvorite novi u dr.banci i kopiju kartice i osobne iskaznice odnesite u hzzo uz zahtjev da vam odmah promijene broj tekućeg u bazi podataka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •