Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: pomagajte ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno pomagajte ...

Evo nakon 10i pol uspjesnih mjeseci dojenja pojavio se zastoj na desnoj cici. Boli uhhhh... Sad sam mjerila temperaturu i 37.6 je. Stavila sam oblog od kupusa i izmasirala sam je i malo mi je lakse. Sta dalje da radim???

Ima li koja savjetnica za dojenje trenutno na forumu???

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zovi sos, imaš još 20 minuta...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prati stanje, da li imas kvrgu, ili cijela dojka boli?
    da li mozes pretpostaviti zasto je doslo do zastoja (preskocen podoj, slabije praznjenje dojke, spavanje na trbuhu, grudnjak sa zicom, eventualni blister... isl)?

probaj istusirati toplom vodom, izmasirati i onda dijete na dojku, ako postoji kvrga pokusaj masirati za vrijeme podoja, dakle dok dijete sise, u smjeru bradavice. jos bolje ako mozes dijete namjestiti tako da bradicom masira kvrgu ili bolno mjesto dok doji.

oblozi od kupusa - mijenjati svaka 2 do maksimalno 4 sata, ne drzati dulje od 8 sati.

odmaraj sto vise, pokusaj "razbiti" tu kvrgu ili mjesto gdje je mlijeko zastalo, dijete neka cim vise prazni dojku

javi kako si... i sretno

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Oprezno s kupusom. Meni je kupus samo pogoršao kvrge - pretpostavljam da stisne kanale pa začepljenje bude još teže otčepiti. Prvo i osnovno smiri se, masiraj, masiraj, masiraj i masiraj!! Topli tuš čuda radi. Ne očekuj brza rješenja - meni je znalo potrajati i po tjedan dana. Imala sam ih bezbroj puta. Zadnji put sam morala posegnuti za antibiotikom -zbog temperature. Javi se svojoj liječnici opće prakse i nabavi antib. za svaki slučaj jer temp. nije baš najbolji znak. Svejedno . kvrgu nećes riješiti antb. - samo masažom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo me...bolje je sad. Temperatura je opala, a od cega je nemam pojma. Na toj cici je stalno i ona mi je cak i veca od lijeve. A jede cicu svakih 6 sati otprilike zadnjih 2 mjeseca.
    Masirala sam ono da pritisnem dlanom bolno mjesto dok bol ne prestane pa onda jos pojacati pritisak i spustiti dlan prema bradavici.

Al boli uhhh ..cak me i bradavica boli kad jede uhhh
    sad je jeo cicu i sad je dobro..idem opet staviti kupus pa vam javim se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •