Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pukla je vena

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno pukla je vena

MMu se odjednom stvorila veelika modrica čudne boje na listu, a inače ima proširene vene. I danas je to jedan dr. popipao i odokativno rekao da je pukla vena i ispod ima kvržice i da mora na pretrage da se vidi što je to, da mu se ne desi da mu tako pukne negdje drugdje.

Sad sam ja naravno, u ogromnoj panici, da mu neki ugrušak ne kola po krvi ili tako nešto što je opasno po život.
    Ja tako paničarim da to nije normalno.

Jel ima netko slična iskustva? I jel zna koje se pretrage točno rade?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad si i mene uspaničarila...u zadnjih par dana imam 3 modrice po bedrama...promjera 1 cm..prvo jedna na lijevoj nozi..kada je prolazila, na desnoj nozi se pojavila druga...možda sam se negdje lupila????..i par dana kasnije opet na lijevoj! Sada to sve prolazi, boja je ljubičasta i ne boli...koje to vrag???...nisam bila kod doca - nisam se ni zabrinjavala dok nisam ovo pročitala :shock: - kakvo kolanje ugrušaka'?????

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moram se konzultirati sa mamom, ona je operirala dvije vene na obje noge, ali sigurno znam da kad vena pukne to se itekako osjeti i boli za poluditi.
    uglavnom, ako dođe do puknuća, operacija je neizbježna, navodno, vrlo jednostavan postupak i drugi dan si doma.
    za proširene vene, u svrhu spriječavanja pucanja vena najbolje je svakodnevno nositi "venske čarape", sa što više dena.
    u vrijeme ovih vručina, meni to zvuči prestrašno, jer se gotovo pa topiš.

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Doppler pregled pouzdano utvrđuje ugruške u venama i arterijama. Mala je vjerojatnost da se iz vanjskih vena ugrušci prebace u duboke vene i učine štetu. Ali svejedno neka učini pregled kod vaskularnog kirurga i nek napravi koagulogram kako bi bili sigurni da mu se krv ne gruša pretjerano. Inače za sve venske bolesti nužne su i neophodne kompresivne čarape ili zavoji (i zimi i ljeti).

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bio je kod kirurga i vadio hrpu nalaza i nisu mu baš neki dobri :/ ,ali se na njima ne vidi ništa vezano uz to puknuće, sad mora internistu pa ćemo vidjeti dalje.

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A što mu je točno rekao kirurg?

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rekao mu je da se na prvi pogled ne vidi uzrok pucanju i da ne treba onu hitnu operaciju koja se u nekim slučajevima radi nego da mora vaditi nalaze da se otkrije zbog čega je došlo do toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •