-
pukla je vena
MMu se odjednom stvorila veelika modrica čudne boje na listu, a inače ima proširene vene. I danas je to jedan dr. popipao i odokativno rekao da je pukla vena i ispod ima kvržice i da mora na pretrage da se vidi što je to, da mu se ne desi da mu tako pukne negdje drugdje.
Sad sam ja naravno, u ogromnoj panici, da mu neki ugrušak ne kola po krvi ili tako nešto što je opasno po život.
Ja tako paničarim da to nije normalno.
Jel ima netko slična iskustva? I jel zna koje se pretrage točno rade?
-
Sad si i mene uspaničarila...u zadnjih par dana imam 3 modrice po bedrama...promjera 1 cm..prvo jedna na lijevoj nozi..kada je prolazila, na desnoj nozi se pojavila druga...možda sam se negdje lupila????..i par dana kasnije opet na lijevoj! Sada to sve prolazi, boja je ljubičasta i ne boli...koje to vrag???...nisam bila kod doca - nisam se ni zabrinjavala dok nisam ovo pročitala :shock: - kakvo kolanje ugrušaka'?????
-
moram se konzultirati sa mamom, ona je operirala dvije vene na obje noge, ali sigurno znam da kad vena pukne to se itekako osjeti i boli za poluditi.
uglavnom, ako dođe do puknuća, operacija je neizbježna, navodno, vrlo jednostavan postupak i drugi dan si doma.
za proširene vene, u svrhu spriječavanja pucanja vena najbolje je svakodnevno nositi "venske čarape", sa što više dena.
u vrijeme ovih vručina, meni to zvuči prestrašno, jer se gotovo pa topiš.
-
Doppler pregled pouzdano utvrđuje ugruške u venama i arterijama. Mala je vjerojatnost da se iz vanjskih vena ugrušci prebace u duboke vene i učine štetu. Ali svejedno neka učini pregled kod vaskularnog kirurga i nek napravi koagulogram kako bi bili sigurni da mu se krv ne gruša pretjerano. Inače za sve venske bolesti nužne su i neophodne kompresivne čarape ili zavoji (i zimi i ljeti).
-
Bio je kod kirurga i vadio hrpu nalaza i nisu mu baš neki dobri :/ ,ali se na njima ne vidi ništa vezano uz to puknuće, sad mora internistu pa ćemo vidjeti dalje.
-
A što mu je točno rekao kirurg?
-
Rekao mu je da se na prvi pogled ne vidi uzrok pucanju i da ne treba onu hitnu operaciju koja se u nekim slučajevima radi nego da mora vaditi nalaze da se otkrije zbog čega je došlo do toga.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma